VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Interesantna mi je cijela igra s ovim izvjescem pa pratim situaciju…

ma izvjesce smrdi na kilometre… prikazuju dobit koja se tek ocekuje te su je prebacili iz 4Q u 3Q… bas bi htio da krene rasprava oko analize izvjesca… jel nije uvjek sve tako kako izgleda…

A gdje sevidi to prebacivanje dobiti?
Ko pita, ne skita[smiley1]

[color=blue][center][i]Ne[/i] [b]Navijaj[/b] [i]nego[/i] [b][u]Kritiziraj[/u][/b][/center][/color]

Evo prvi dan nakon objave 204 % veće DOBITI , a trenutno cijena – 3,28 %

SVAŠTA OD OVE NAŠE BURZE !!

Trgovanje u Hrvatskoj tako ide…cijena se korigira prije izlaska izvješća, jer kod nas ima dovoljno insidera i onih koji tjedan dana ranije znaju što slijedi.
…I onda kad izvješće izađe mali i neiskusni kupuju jer misle da to ide u gornju blokadu, a majstori zanata njima prodaju ovo što su kupili prije tjedan dana. I zato to pada iako je izvješće super. Eto tako se i na Viru da zaraditi lijepa lova u nekoliko dana…i to redovito…
Evo vam i nešto iz literature, prigodno…
“Kad većina sudionika na tržištu čuje neku vijest, najvjerojatnije je već prekasno, jer su «insideri» već apsolvirali tu vijest i podignuli ili spustili cijenu dionice na tržištu, iznad ili ispod realne vrijednosti.
Najčešće onda dolazi do greške što većina malih ulagača reagira emocionalno i tjeraju dionicu do krajnjih ekstrema, vrha ili dna.”

Miro25: ” ma izvjesce smrdi na kilometre… prikazuju dobit koja se tek ocekuje te su je prebacili iz 4Q u 3Q… bas bi htio da krene rasprava oko analize izvjesca… jel nije uvjek sve tako kako izgleda… ” A gdje sevidi to prebacivanje dobiti? Ko pita, ne skita[smiley1]

pa sagledaj malo cijelo izvjesce… nesto oko zaliha smrdi…

Što se strmopizdija ovaj Viro…..[smiley9][smiley7]

Dođite i hurdite....

sfornaza: ” Miro25: ” ma izvjesce smrdi na kilometre… prikazuju dobit koja se tek ocekuje te su je prebacili iz 4Q u 3Q… bas bi htio da krene rasprava oko analize izvjesca… jel nije uvjek sve tako kako izgleda… ” A gdje sevidi to prebacivanje dobiti? Ko pita, ne skita[smiley1] ” pa sagledaj malo cijelo izvjesce… nesto oko zaliha smrdi…

A što to točno “smrdi” oko zaliha? ja sam sagledao cijelo izvješće i nisam našao ništa što bi smrdilo. Nemojte širiti paniku, fondovi izlaze jer se pripremaju za Atlantic, za par dana će se sve vratiti natrag.
Sigurno nije do pada cijene došlo jer zalihe “smrde”.

Pad je općenit što ukazuje na Atlantic.
Opet fali keša za dokup, a baš je pravo vrime za to…

evo me!

ja zadovoljan,bar sam jeftino kupio i ušao u vaš klub.

sfornaza: ” Miro25: ” ma izvjesce smrdi na kilometre… prikazuju dobit koja se tek ocekuje te su je prebacili iz 4Q u 3Q… bas bi htio da krene rasprava oko analize izvjesca… jel nije uvjek sve tako kako izgleda… ” A gdje sevidi to prebacivanje dobiti? Ko pita, ne skita[smiley1] ” pa sagledaj malo cijelo izvjesce… nesto oko zaliha smrdi…

ma, čovječe, ne lupetaj.
u računu dobiti i gubitka za neko razdoblje (u ovom slučaju za 9 mjeseci) od ukupnih troškova u nekom razdoblju oduzimaju se uskladištivi troškovi tj. troškovi koji su nastali za nedovršenu (zalihe proizvodnje u tijeku) ili neprodanu (zalihe gotovih proizvoda) robu. dakle, dio od ukupno registriranih troškova u 9 mjeseci prešao je u zalihe, jer se ta roba još nije prodala.
kad se ta roba proda (u 4 qt ili u 2008. godini), prihodi od prodaje robe sučelit će se s troškovima njihove proizvodnje.
nem nikakve kemije ili manipulacije. računovodstvo, čovječe.
dapače, postojanje ovih zaliha nagovještava dobar izvještaj i za 4. qt.

izvještaj vira za 9 mjesci je super. projicirana dobit za cijelu 2007. godinu vodi prema cijeni dionice od min. 2000 kn.
a aktiviranjem novih kapaciteta rast će prodaja i dobit i u 2008. godini.
a dokapitaliazcijom firme vrijednost dionice će skočiti barem dodatnih 30%.
svim viroljupcima- mirno spavajte!

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Miro25: ” sfornaza: ” Miro25: ” ma izvjesce smrdi na kilometre… prikazuju dobit koja se tek ocekuje te su je prebacili iz 4Q u 3Q… bas bi htio da krene rasprava oko analize izvjesca… jel nije uvjek sve tako kako izgleda… ” A gdje sevidi to prebacivanje dobiti? Ko pita, ne skita[smiley1] ” pa sagledaj malo cijelo izvjesce… nesto oko zaliha smrdi… ” A što to točno “smrdi” oko zaliha? ja sam sagledao cijelo izvješće i nisam našao ništa što bi smrdilo. Nemojte širiti paniku, fondovi izlaze jer se pripremaju za Atlantic, za par dana će se sve vratiti natrag. Sigurno nije do pada cijene došlo jer zalihe “smrde”.

Točno, kolega. Nema mjesta panici. Fondovska posla. VIRO će se vratiti i to brzo.

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

sviđa mi se stil pisanja kolege VLAD1111 (ove četiri jedinice su umjesto tri šestice ili….???)

Dođite i hurdite....

New Report

Close