Bal:
”
ma izvući ću malo više od pola iz ht-a … neću tražit kruha povrh pogače.. i da se ne vratim na vrijeme 50% od IPO-a je sasvim OK.
”
Hm, losa ti je racunica… zapravo ne znam kako si zaradio 50% jer pri trenutnoj cijeni zarada po paketu je oko 22%.
No, vratimo se VIRO-u. Mene zanima gdje ce se cijena zaustavit i koliki ce volumeni proci iducih par dana jer “odaziv” na 1H izvjesce je bio slab
[smiley8]
MMMmmmm… da … kad bolje razmislim u pravu si… Ma kolio imam imam.. neću dokpljivat. Idem izmislit još keša
nitko ne komentira povecanje troskova kratkorocnih obveza
A zašto bi se to trebalo komentirati? Struktura zaduženosti Vira je vrlo solidna
ma izvjesce smrdi na kilometre… prikazuju dobit koja se tek ocekuje te su je prebacili iz 4Q u 3Q… bas bi htio da krene rasprava oko analize izvjesca… jel nije uvjek sve tako kako izgleda…
Ne tako davno otvorio sam temu Da li se uopće isplati kupovati HT ?…
Tada sam imao 198 dionica VIRO-a…Bila je dilema da li prodati VIRO po smješnoj cijeni (cca. 1240 kn) i ući u HT ili uzeti margin i ostati u VIRO-u i pokupovati još nešto od tada podcijenjenih dionica….
Nažalost, odlučio sam se za HT. Isključivo iz razloga što je HT tada izgledao zicer na kome će se zarada brzo ostvariti…
Aaaa, ni prva ni zadnja greška…Život ide dalje..Naravno dobit bi mi bila puno veće da sam ostao u VIRO-u….
ako objave dokapitalizaciju 30% gore u istom danu..
Nisam ja te srece….[smiley1]
Samo je pitanje dana kad će objaviti dokapitalizacija.
Nagađaš ili imaš nekakav bliski izvor koji to kaže?
zzidak: ” Samo je pitanje dana kad će objaviti dokapitalizacija. ” Nagađaš ili imaš nekakav bliski izvor koji to kaže?
O ovome imam i ja info, ali primite to kao neprovjereno i nepouzdano.
ne moze biti tako skoro,pa to bi bila explozija na Viru.Ljeto,ljeto je dobro kad je objava dividende
Ne tako davno otvorio sam temu Da li se uopće isplati kupovati HT ?… Tada sam imao 198 dionica VIRO-a…Bila je dilema da li prodati VIRO po smješnoj cijeni (cca. 1240 kn) i ući u HT ili uzeti margin i ostati u VIRO-u i pokupovati još nešto od tada podcijenjenih dionica…. Nažalost, odlučio sam se za HT. Isključivo iz razloga što je HT tada izgledao zicer na kome će se zarada brzo ostvariti… Aaaa, ni prva ni zadnja greška…Život ide dalje..Naravno dobit bi mi bila puno veće da sam ostao u VIRO-u….
Ne bih se htio naknadno praviti pametan, ali ovo su osnove investiranja u ovakvim vremenima. Ja nisam prodao niti jednu dionicu da bih uletio u HT, ali sam ih zato debelo iskoristio kao zalog. Mislim da je to bio ziher samo takvi.
Drugim riječima, stavio sam JDPL u zalog i kupio HT. JDPL je lijepo potegnio, a i na HT-u sam u plusu.
Žao mi je kolega što ste ovako postupili, ali kao što kažete život ide dalje …