VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovakvim krupnim koracima dolaze do granice tehničkih mogućnosti…
Pojačali su proizvodne kapacitete i sada opet po logici razvoja snimaju nove akvizicije…
Rezultati im daju za pravo…
Proširenje zasađenih površina traži i povećanje proizvodnih kapaciteta…
Hoće li se pokrenuti ponovo priča o okrupnivanju šečernog biznisa…?

evo me!

S,

možda je, dragi kolege,uz dobro izvješće, dobar rad firme najvažnije što nam se pridružio cijenjeni kolega plavi meni ovo znaći kao da je on osobno došao među 1. deset u vl strukturi kolega plavi imam jednu molbu da nam ovu temu oplemenite kao INGR

[smiley9][smiley9][smiley9][smiley9]
da, bas je INGRA zbog Plavog odradila..

Ono sto nama treba, kolega je jos ovakvih FIja u buducnosti i to iz kvartala u kvartal!
jer ako ne bude povecanja dobiti i prihoda i nadalje, uza racionalizaciju proizvodnje, nece vam pomoci ni plavi, ni zuti ni crveni vragovi![smiley2][smiley2]

i bilo bi bolje da pitate kolegu sta je prodao, jer on samo trubi kad ulazi, kad bude izasao ni glasa od njega[smiley2][smiley2]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Pridružujem kolegi Ententinisu koji kaže da Viro nije obrt da bi namještavao rezultate. Nekoliko godina za redom imaju zdravi i prirodni rast prihoda i dobiti, i ovih 105 milijuna neto dobiti nije ništa drugo neko rezultat vrhunskog rada.

Ako netko u Hrvatskoj treba rasti i ulaziti u akvizicije, onda je to Viro. Odlično organizirana, efikasna i vrlo profitabilna firma, ima sve predispozicije da raste i širi se.

Nekim većim firmama, na primjer Podravki, preporučio bih da srede prvo situaciju u vlastitom dvorištu, nauče raditi posao kako treba, pa nek onda planiraju širenje. Ali Viro je izrastao u vrhunsko poduzeće, i pred njime trenutno nema granica. Svaka čast upravi, tako se to radi.

Svaka čast i svim dioničarima Vira, rijetka su ovako kvalitetna poduzeća na našim područjima.

VIRO je pokazao da je u kontinuiranom rastu. Zdrava firma, moderna, otvorena, transparentna…
Dionice joj prema zaslugama idu skokovito prema gore…
sad će pogotovo…

evo me!

Viro sa velikim rastom dobiti u prvih devet mjeseci

Viro je u prvih devet mjeseci ove godine ostvario neto dobit od 104,56 milijuna kuna, što je porast od 204,1 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine
Viro Tvornica šećera u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 104,56 milijuna kuna, što je porast od 204,1 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, navodi se u financijskom izvješću te tvrtke objavljenom na Zagrebačkoj burzi. Glavni razlozi povećanja dobiti, kako su pojasnili u tvrtki, su povećanje realizacije gotovih proizvoda, jer su rekonstruirana pakirnica i tvornica za proizvodnju otopljenog šećera stavljene u puni pogon, a prerada sirovog šećera u dvostruko je veća odnosu na prethodnu godinu. Ukupni prihod tvrtke u prvih devet ovogodišnjih mjeseci povećan je za 29,9 posto, na 458,66 milijuna kuna. Prihodi od prodaje u zemlji povećani za 54,5 posto, na 327,38 milijuna kuna, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu smanjeni za 10 posto, na 116,39 milijuna kuna. Ostvareni ukupni rashodi od 354,11 milijuna kuna veći su za 11,2 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Povećanje zaliha gotovih proizvoda i nedovršene proizvodnje u iznosu od 61,12 milijuna kuna rezultat je značajno povećane proizvodnje šećera iz sirovog šećera tijekom obračunskog razdoblja i na taj način povećanja vrijednosti zaliha, napominju u tvrtki. Materijalni troškovi i troškovi prodane robe iznose 354,53 milijuna kuna i veći su za 66,4 posto, zbog povećane proizvodnje šećera. Troškovi osoblja su porasli za 29,5 posto zbog povećanja ostvarenih sati rada, kao i zbog isplate stimulativnog dijela plaće za ostvarenje dobrih proizvodno-financijskih rezultata poslovanja u prethodnoj godini. Troškovi amortizacije iznosili su 11,45 milijuna kuna i povećani su za 55,9 posto, a do povećanja je došlo zbog amortiziranja novonabavljene opreme. U izvješću o poslovanju tvrtke navodi se kako je do polovice travnja zasijano 11.337 hektara šećerne repe, što znači da će se preraditi više od 500.000 tona šećerne repe iz čega bi se trebalo proizvesti više od 65.000 tona konzumnog šećera, 17.000 tona melase i 22.000 tona suhog peletiranog rezanca. Osim uskoro očekivanog početka prerade šećerne repe, tijekom 2007. prerađeno je 82.346 tona sirovog šećera od šećerne trske iz čega je proizvedeno 79.210 tona konzumnog šećera.
(Hina)

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

U menadžmentu firme su sve sami mladi visoko obrazovani i stručni ljudi,sposobni za prilagođavanje u svim situacijama.
Većinom se radi o ljudima u naponu znanja i energije(oko 40-45g),većinu ih osobno poznam i tvrdim da sa takvim ljudima možemo očekivati stalni napredak.
Jedino što ih može spriječiti u tome je viša sila.
Vlasnici firme su njihov rad, trud i znanje spremni dobro nagraditi,kao i radnike koji se takođe zalažu za što bolje rezultate .Zato imaju solidna novčana primanja koja su spomenuta i u samom izvještaju,ako se pažljivije pročita.
Sve to zajedno daje rezultate kakvi jesu i nadu da će ostati takvi i u budoćnosti.

Može li bolje?
lijevi click na privitak pa scrolati na 5. stranicu:

(iznosi u tisućama kn)
POKAZATELJ RAZDOBLJE INDEX %
I-IX 2006. I-IX 2007.
1 2 3 4 (3/2)
UKUPNI PRIHOD 352.908 458.663 130
OPERATIVNI PRIHOD 343.780 446.727 130
EBITDA 46.023 114.478 249
EBIT 38.681 103.033 266
DOBIT PRIJE POREZA 34.381 104.558 304
POREZ NA DOBIT – – –
NETO DOBIT 34.381 104.558 304
EBITDA MARŽA 13,39 25,63 191
BRUTO PROFITNA MARŽA (operativna marža)
11,25 23,06 205
NETO PROFITNA MARŽA 9,74 22,80 234
POVRAT NA AKTIVU (ROA) 5,64 13,45 238
POVRAT NA KAPITAL (ROE) 10,15 20,75 204

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

S tim da će prema mojim kalkulacijama ROE na godišnjem FI biti oko 25%.
Takav ROE u HR imaju možda 5-6 firmi uz Viro.
Od tih 5-6 ja imam dionice od 3, a i Plavi sad ima još jednu[smiley2]

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

žao mi što prišli tjedan nisma još dokupio. Što je tu je. sljedeći tjedan bi moglo biti ludo.

budi brz ujutro i dokupi,vjerujem da ce u iduca 2 dana ici gore.Ja sam kupovao kad niko nije i zao mi sto nisam jos dokupio[smiley3] a za sve je kriv HT u kojem sam do grla a ona mic po mic

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

budi brz ujutro i dokupi,vjerujem da ce u iduca 2 dana ici gore.Ja sam kupovao kad niko nije i zao mi sto nisam jos dokupio[smiley3] a za sve je kriv HT u kojem sam do grla a ona mic po mic

neznam kako biti brz uz ovakve brokere [smiley3]

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

Negdje sam na forumu pročitao plan izlaska jednog kolege pa opet vraćanje natrag za tjedan dva pod pretpostavkom da će se HT još neko vrijeme vrzmati oko 390-400 kuna. Možda jednim dijelom i ja tako napravim. Al nisam pametan [smiley10]

New Report

Close