VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I Plavi je kupio viro danas, mora da bude raslo i dalje !

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

sfornaza: ” Nov sam ovdje, al nesto mi nije jasno. Sta znaci u zagradi (ttm)? Ako podijelis 1750 sa 75,40 iz izvješća dobiješ da je P/E 23,2 a ne 14[smiley9]” ttm znači trailing twelve months – prošlih 12 mjeseci. zarada od 75,40 se odnosi samo na zadnjih 9 mjeseci. P/S, P/E i sl. se računaju za 12 mjeseci da bi ih imalo koristi uspoređivati. …

netočno….
pa u izvještaju piše kumulativno ove godine 104 Mkn … a to je za 3 kvartala ..
od ti kuda ovih 75 Mkn ?

Formula dr VIRO -a :
ttm 14 + Ormož = 2.000

TunaSalad:

sfornaza: ” Nov sam ovdje, al nesto mi nije jasno. Sta znaci u zagradi (ttm)? Ako podijelis 1750 sa 75,40 iz izvješća dobiješ da je P/E 23,2 a ne 14[smiley9]” ttm znači trailing twelve months – prošlih 12 mjeseci. zarada od 75,40 se odnosi samo na zadnjih 9 mjeseci. P/S, P/E i sl. se računaju za 12 mjeseci da bi ih imalo koristi uspoređivati. …”

netočno….
pa u izvještaju piše kumulativno ove godine 104 Mkn … a to je za 3 kvartala ..
od ti kuda ovih 75 Mkn ?

To je EPS… 75 kn po dionici za 3 kvartala.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

čestitke svima koji imaju VIRO, kolegama iz IPKK vise srece drugi put[smiley2]

Hvala![smiley1]
Uspio sam se ukrcati na samom kraju i nadam se da je kolega frenky upravu..
Slijedeci tjedan bi vec mogli vidjeti neku pozitivnu reakciju!
Nadam se u obliku 20 % [smiley7]

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

dakle kada bi viro imao ovakva 4 izvještaja za redom ;
onda bi P/E bio 11,9 uz cijenu 1720 kn po dionici ..

ententinis: ” Dobit povećana 400%. EPS povećan 400%” hm, 204%, ali dobro … i to je fantastično.

Ma ja sam na brzinu izračunao ali za promatrano razdoblje a ne kumulativno
[smiley11]

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

[smiley1][smiley1] ja usao na 1573kn prosli tjedan sa 10% portfelja sad mi zao sto nisam nadokupio juce misleci budem danas jos 10% prije izvjesca[smiley16]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

dakle kada bi viro imao ovakva 4 izvještaja za redom ; onda bi P/E bio 11,9 uz cijenu 1720 kn po dionici ..

a kod njih su najjaci 1. i 4. Q[smiley2]
dakle, prava stvar tek dolazi[smiley1]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Fantastični rezultati
Vaš link

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Cestitam svim dionicarima Vira, me included! Odlicna firma, nema kaj! 🙂

” a kod njih su najjaci 1. i 4. Q[smiley2] dakle, prava stvar tek dolazi[smiley1]

treba imati u vidu da više nije kao prije, nakon kampanje ludnica. popriličan prihod je ostvaren žutim šećerom što je bilo netipično za prethodne godine (ne u tolikom omjeru), a kampanja je ovako i onako predodređena uglavnom za izvoz. e sad, u zadnjem kvartalu će (ako se nešto ne promjeni u sistemu quota) odraditi razliku između 60.000 tona i količine koju su izvezli u dosadašnjem periodu ove godine (uglavnom prvi kvartal).
samo želim reći da ne treba očekivati onakve razlike između zadnjeg kvartala i ostalih kao što je bilo svih dosadašnjih godina.

New Report

Close