pa lupalo se od 1200-1250 i to žestoko … tako je to kod nas lupa se prije izvještaja , jer procuri info , a nakon malo padne cijena [smiley2][smiley1]
izvješće se odradi unaprijed. to da. ali evo, što misliš kakav će biti 4Q Vira? trebaš li inside info za to? lupa se na očekivanja s određenim rizikom da fulaš, naravno. inače, nemam viro. moja greška.
_Mrzljak_: ” pa lupalo se od 1200-1250 i to žestoko … tako je to kod nas lupa se prije izvještaja , jer procuri info , a nakon malo padne cijena [smiley2][smiley1]” izvješće se odradi unaprijed. to da. ali evo, što misliš kakav će biti 4Q Vira? trebaš li inside info za to? lupa se na očekivanja s određenim rizikom da fulaš, naravno. inače, nemam viro. moja greška. …
ne, ne trebaš inside info , ali oni su iz vira stalno pričali o svojim polsovnim potezima , i to da su kupili strojeve iz ormoža i da su unaprijedili proizvodnju … pa se moglo to i dokučiti prije ..
a nemam ni ja viro ali imam ipkk , a mogao bi i on ovako dobro [smiley2] … možda drugi pokušaj ?
čestitke svima koji imaju VIRO, kolegama iz IPKK vise srece drugi put[smiley2]
Ja sam kupio danas.[smiley2]…
onda ide ovaj viro gore jedno 600% .. [smiley1]
a šta si prodao ?
Nadokupio danas. Izvješće fenomenalno, vjerojatno će se odraziti na trgovanje u slijedećem tjednu.
leda: ” Ako ovako nastave P/E će biti izvrsnih 15.[smiley2]” Sa cijenom 1750 i ovim novim izvješćem P/E (ttm) je trenutno 14.
Nov sam ovdje, al nesto mi nije jasno.
Sta znaci u zagradi (ttm)?
Ako podijelis 1750 sa 75,40 iz izvješća dobiješ da je P/E 23,2 a ne 14
[smiley9]
deimos:
”
I nitko ne lupa, nakon ovakvog izvjesca?…”
pa lupalo se od 1200-1250 i to žestoko … tako je to kod nas lupa se prije izvještaja , jer procuri info , a nakon malo padne cijena [smiley2][smiley1]
Ma ok, ja sam mislio da je u 5. mjesecu dosla cijena do 1.600. Pa mi je premalo to izgledalo. Sad vidim da je dostigla oko 1.400. To ima neke logike.
TunaSalad: ” leda: ” Ako ovako nastave P/E će biti izvrsnih 15.[smiley2]” Sa cijenom 1750 i ovim novim izvješćem P/E (ttm) je trenutno 14. ” Nov sam ovdje, al nesto mi nije jasno. Sta znaci u zagradi (ttm)? Ako podijelis 1750 sa 75,40 iz izvješća dobiješ da je P/E 23,2 a ne 14 [smiley9]
jel’ vam mozda fali koji kvartal, kolega?[smiley2][smiley2][smiley2]
TunaSalad:
”
leda: ” Ako ovako nastave P/E će biti izvrsnih 15.[smiley2]” Sa cijenom 1750 i ovim novim izvješćem P/E (ttm) je trenutno 14.
”
Ako podijelis 1750 sa 75,40 iz izvješća dobiješ da je P/E 23,2 a ne 14
[smiley9]
ttm je “trailing twelve months”, iliti zadnjih 12 mjeseci… 4q 2006, 1q 2007, 2q 2007 i 3q 2007.
Ako podijelis 1750 sa 75,40 iz izvješća dobiješ da je P/E 23,2 a ne 14[smiley9]
ttm znači trailing twelve months – prošlih 12 mjeseci. zarada od 75,40 se odnosi samo na zadnjih 9 mjeseci. P/S, P/E i sl. se računaju za 12 mjeseci da bi ih imalo koristi uspoređivati.