Ništa do utorka. Ovo danas neću ozbiljno shvatiti, jer je rasulo zbog T-HT-a.
U potpunosti se slažem s kolegom iz udaljenih predjela
jel zna netko nesto o poslu sa Coca Colom i nabavom šećera za istu, od strane VIRA?[smiley6]
jel potpisano?
jel zna netko nesto o poslu sa Coca Colom i nabavom šećera za istu, od strane VIRA?[smiley6] jel potpisano?
teče već tekući šećer prema coca coli!
jel zna netko nesto o poslu sa Coca Colom i nabavom šećera za istu, od strane VIRA?[smiley6] jel potpisano?
sluzbene objave o tome jos nema ali nesluzbeno se prica kako je rijec o izuzetno velikom poslu koji ce zasladiti dionicare leda, ako netko ima kakvu provjerenu inf neka napise
hvala
dionicari leda…………..mislili ste na VIRO ili ja nisam u toku,vjerojatno nisam[smiley8]
dionicari leda…………..mislili ste na VIRO ili ja nisam u toku,vjerojatno nisam[smiley8]
imam oboje i mislio sam na VIRO..
dakle, ako kolega jurexx moze reci nesto vise o tom poslu?
jel se radi o melasi?
ako prica o tekucem seceru, ili je riojec o kristalima, rafiniranom?
jel bi netko bio dobar i izbacio ponudu i potraznju, prvih pet, + omjer broja ponude i potraznje. Hvala
Pitanje za korisnike RAST-a, do jucer sam mogao pregledavati prvih 5 ponuda/potraznja kad zadam nalog za prodaju ili kupnju, sad je to nestalo, jel netko nesto zna?
tona
e investitoru mig29. imaš dionicu kompanije čiji proizvodni program ne poznaješ.
evo, ovo ti je izvadak iz gotovo 1,5 g. starog razgovora s Barićem koji je, pretpostavljam da znaš, direktor Vira:
* PROIZVODNJA TEKUĆEG ŠEĆERA ZA COCA COLU I OSTALE PROIZVOĐAČE SOKOVA
Za razliku od drugih kompanija “Pfeifer & Langen” je najviše otišla u raznim doradama. Oko 50 posto proizvodnje šećera plasiraju u raznim doradama tog osnovnog proizvoda u pakiranjima od oko 100 vrsta. Na taj način svoju osnovnu vrijednost šećera povećavaju za dva do tri puta. Dio te tehnologije i znanja nastojat ćemo primijeniti i kod nas. Trenutačno su u našoj šećerani velike investicije od oko 8 milijuna eura, a najveća od njih je u kapacitete za proizvodnju tekućeg šećera koji je uglavnom namijenjen Coca Coli i proizvođačima sokova. Očekuje se da će Coca Cola u Hrvatskoj udvostručiti svoju proizvodnju budući da gase proizvodnju u Sloveniji i šire se na područje Balkana. Osim toga, idemo na najsuvremeniju opremu za pakiranje konzumnog šećera kapaciteta 25 tona na sat, čime ćemo u potpunosti moći ispuniti zahtjeve velikih trgovačkih lanaca za prodajom šećera na paletama.
pozdrav,
kolega jure,
u ovom clanku starom godinu i pol se prica o nekom “očekivanju” udvostručenja proizvodnje itd..
valjda cete mi oprostiti sto ne znam napemt sve clanke stare godinu i pol o svim dionicama koje posjedujem.[smiley1]nazalost, nemam toliko vremena kao VI, ili imam viska dionica, svejedno.
nacuo sam nesto o NOVOM aranzmanu sa Coca Colom.jel imate kakvih spoznaja o tome, tj, kao sto sam i pitao, jel stogod potpisano?ovih dana ili tjedana?
jel znate ista o tome?
to je svrha foruma razmjena informacija..kratkih i jasnih, a ne pametovanje o mom nacinu investiranja, ali vbidim da je najbitnije napraviti se pametan kopi-pejstom![smiley9]
pozdrav i Vama
Ne nema još ništa od Cole. Oni imaju svoje spec. zahtjeve koje nije lako udovoljiti.
Ide nešto za druge tvorince sokova ali ne neka ozbiljnija količina. To i nije bitno ako šećer redovno.
Bit će oko šećerane sve OK. Šećera s obzirom na repu oko 150 000 t. To znači nekih 130 mil dobiti
ako realizacija ne zakaže. Ipak je to poprilična količina dovoljna da zadovolji potrebe Hrvatske.