VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

GERONIMO: ” Što sam god pokušao predvidjeti na ovoj dionici, priznajem pogriješio sam ali i dalje vjerujem u nju zbog odličnog 2Q.Jednostavno ima pre dobre fundamente da nebi odradila u dogledno vrijem.Predviđati na njoj se više neusudim ” Zašto? Šta je problem platiti kavu? Evo ja već dužan ddariuu.

Htjeli mi to priznati ili ne ali hrana će u budućnosti biti sve skuplja. Prošlo je vrijeme kada se jeftino i dobro jelo. Naime zbog sve učestalijih prirodnih katastrofa ( poplave, suše, oluje, tuča, a bogme i požari) proizvodnja hrane je sve manja. Evropska komisija za poljoprivredu bila je prisiljena ukinuti zakon o “ugaru”, tj. zakon po kojem je minimalno 10% obradivih površina moralo ostati nezasijano. Evropske zalihe žitarica su se opasno smanjile, te na ovaj način žele da ih obnove. U budućnosti će nažalost prirodne katastrofe odnositi sve veći danak zbog narušenog ekološkog sustava u čitavom svijetu. Pošto VIRO spada u prehrambenu industriju, prosudite sami kako će se kretati cijene tkz. “prehrambenih” dionica.
Papati se mora, a sve ostalo spada u domenu “luksuza”. Uskoro će to postati očito i onima koji su uništavali hranu radi očuvanja cijene. Rast ljudske populacije i proizvodnja hrane postaje nesrazmjeran, jer su se umiješali klimatski poremećaji. Zato za proizvođače i prerađivače hrane nastupa renesansa (postat će popularno biti seljak)! [smiley10]

Jeste li sigurni u rast? Ipak je već odradila 120% ove godine … 100% prema ovoj korekciji …

"double bottom must be done by the market, not FED or other BS's"

Kava nikada nije bila upitna [smiley2]

Reci cifru. I ja sam fulao, pa se nije ništa desilo. Ja ću je prokomentirati. A što se kave tiče, sve ću vas počastiti.

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Jednostavno mora probiti 1330 do 1350 da bi ušla u novi pozitivni trend po TA ponadah se da bi ovih dana to mogli vidjeti

SAM PROTIV SVIH

Jednostavno mora probiti 1330 do 1350 da bi ušla u novi pozitivni trend po TA ponadah se da bi ovih dana to mogli vidjeti

Evo, nije bilo tako teško. Gledaćeš je na tim razinama idući tjedan.

Jeste li sigurni u rast? Ipak je već odradila 120% ove godine … 100% prema ovoj korekciji …

bude bar jos toliko u slj godinu dana

OBAMA................SPASITELJ

To na našoj burzi nije nikakav relevantni pokazatelj jer ima solidnih dionica koje su odradile i 2x pa čak i 3x toliko i još uvijek rastu. Uzmi npr. ATPL koja je na ATH bila 200% od početka godine a kako stvari stoje lako bi mogla i do 300% do kraja godine.

Hogar vozi Volvo

danas od vira nista…ostajemo na ovoj razini…brine me nalog od 500 kom na 1225…

OBAMA................SPASITELJ

Taj te nalog može jedino brinuti ako je tvoj pa nikako da dođe na red, a nas ostale bi mogao brinuti da je na prodaji umjesto na kupnji, ovako mi je baš drago što ga vidim na asku, dapače ozdravio bi još 4 takva među prvih 5.

Hogar vozi Volvo

Dobro stoji ova dionica. Kad je padala burza, padala je brže od Vira, a i sada raste brže od Vira. Radije imam dionicu sa slabijom ali stabilnom fluktuacijom cijene nego nešto što ide gore dolje svaki čas sa većim postotkom. Ne bojim se za Viro.

Nisi izgubio, sve dok nisi prodao.

Zašto? Broj komada će ostati, a cijenu će koregirati.

Evo ja sa zadnjom lovom koju sam ostavio za ht kupio 30 dionica Vira. Da si i ja malo za kraj zasladim ove lijepe dane

New Report

Close