VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Ardwark

HIS je preuzeo velike kredite koje treba vratiti,nebitno kako se oni zvali!

Drustvo koje nije izlistano na burzi nema stroga pravila i obaveze sto se tice izvjesca i stoga nije atraktivno za ulagace.VIRO bi doista morao u konsolidiranom izvjescu obuhvatiti i svoj udio u HIS-u,ali je pitanje koliko je to izvjesce “validno” stoga sto HIS nema sve one obveze vezano za izvjesca i poslovanje koje imaju tvrtke izlistane na burzi.

Na Vase pitanje o Sladorani i alkoholu,ne mogu odgovoriti,ali ako se radi o novoj proizvodnji ,vjerovatno zarade jos ne moze biti ili je mala , jer se nesto moralo i uloziti za pokretanje proizvodnje.

Znači VIRO bi ubuduče trebao izdavati izvješča koja sadržavaju poslovanje HIŠ-a, a s druge strane taj HIŠ nema obveze izdavati izvješća kao tvrtke koje su izlistane na burzi ! I do sada su svašta brljavili po tim papirima, a tek od sad bi mogli gledati pravu znanstvenu fantastiku !

joka14, 03.05.2020. u 15:30

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/gasi-se-jedan-od-najvecih-izvoznika-u-prehrambenoj-industriji/10268605/

Veliki šok

Gasi se jedan od najvećih izvoznika u prehrambenoj industriji

Još jedna uspješna priča hrvatske države i zagrebačke burze.

@bisakovi

Naravnp da je bilo odredjenih uloga za pokretanje.

Al mi ovdje kupujemo buduce poslovanje

Osobno sam razmisljanja da ce viro ici na istiskivanje malih dionicara da okrupni i pojednostavni izlazak HIŠ a na burzu. Kako? Pa vjerojatno putem nekakve konverzije dionica Vira za HIS.

Imate na jutarnjem dosta komentara raznih ljudi. Par njih je interesantno i govore o potiho prodaji VIRA strancima.

Sutra ocekujem ocitovanje VIRO na ove natpise koji bi trebali biti sturi. Nikad nisu bili rjeciti. A i tajming prije izlaska izvjesca. Sve je to dosta smrdljivo

Aardwark, 03.05.2020. u 19:45

@bisakovi

Naravnp da je bilo odredjenih uloga za pokretanje.

Al mi ovdje kupujemo buduce poslovanje

Osobno sam razmisljanja da ce viro ici na istiskivanje malih dionicara da okrupni i pojednostavni izlazak HIŠ a na burzu. Kako? Pa vjerojatno putem nekakve konverzije dionica Vira za HIS.

Imate na jutarnjem dosta komentara raznih ljudi. Par njih je interesantno i govore o potiho prodaji VIRA strancima.

Sutra ocekujem ocitovanje VIRO na ove natpise koji bi trebali biti sturi. Nikad nisu bili rjeciti. A i tajming prije izlaska izvjesca. Sve je to dosta smrdljivo

Prodati VIRO sada je skoro nemoguca misija.Bez radnika,sirovine i uz ovakve cijene secera ????Izlazak HIS-a na burzu,ne vjerujem.Zito ni Pipunic nisu skloni takvim idejama jer ja ne znam da je on ijednu svoju tvrtku izlistao na burzi.Konverzija VIRA za HIS ?Sto bi dobili time?

Nisam optimista.Ocito da VIRO ne namjerava nastaviti sa proizvodnjom.Neisplativo je.Imovina ce se brzo “isisati”  otpremninama,po meni,za radnike i placama preostalima ako uopce bude dostatno novca.Eventualna nova blokada racuna bi bila jako losa za firmu.Postrojenja ce s vremenom potpuno izgubiti na vrijednosti.

Ni za HIS vremena nisu dobra.

Prvo losi naslovi onda nemogucnost slanja izvjestaja.

masinerija radi.

a nekima prilika za kupnju. drugima za prodaju.

Kod VIROa je uvijek sve bilo u zadnji trenutak pa tako i sada.

ono sto je konstanta je drukanje. likovanje.

citanje naslova umjesto teksta. selektivno citanje, zanemarivanje cinjenica svih , ne samo onih koje odgovaraju

odraz toga je draga nam drzava.

Konstruktivno pitanje bi bilo tko se skriva iza skrbnickog na 9 mjestu.

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

@caccone

Zasto u svemu trazite teorije urote i prizemne interese nekoga da iskoristi pad cijene ove dionice da kupuje? Ja uopce ne razmisljam o kupnji i nemam dionicu,ali to ne znaci da ne smijem komentirati.

Pokusavam pisati o realnim pokazateljima i stanju na trzistu secera koje pratim i povremeno sam kupovao dionice nekih secerana secerne trske u aziji.Dakle,pomalo se ,uvjetno, razumijem u problematiku ili barem to smatram.

Napisite Vi sto mislite o kretanju cijene ove dionice u buducnosti i ocekivanjima vezanim za poslovanje tvrtke?Ako imate neke druge podatke i vizije,lijepo.Mozemo o tome suceliti misljenja.

https://zse.hr/userdocsimages/novosti/gbJDX5oUjkRIxrgI887X4A==.pdf

Odgoda predaje izvjesca i za 2019 ?????Pogledajte razloge u tekstu????

Krajnje cudno,po meni?Izvjesce revizora za 2019????Izgleda da nesto ne valja,ili???

@bisakovi zasto je cudno.

Pa kad ste toliko za transparentnost i cinjenice sto ne navedete cijeli niz firmi koje nisu dale izvjesce zbog xx razloga

Ja se slazem da se cinjenicama sluzimo i znam da aludirate na bankrot.

Al ko daje firmi u bankrotu reprogram.?

Zasto mirovinci ne rasprodaju.

Zasto je danas cijena probala ispod 50 pa se pojavi poprilicna kupnja? zbog povrsnosti? Ja osobno nisam teoreticar zavjere al sam osobno pisao VIROu da mi objasni ponašanje i predstavio se sa imenom i prezimenom i brojem dionica. Odgovorili su promtno

Nakon 3-4 clanka firma ne smatra da treba napravit demant vijesti preko vikenda zar bi vi voljeli da netko pljuje po vama a vi se ne branite ili obrazlozite pisanja.

Zato se ostavlja prostor teorijama.

eh da su pametni prebacili bi postrojenje u Indiju iz Virovitice tražili strateškog partnera i Osijek i Županja su upitni treba ostati samo jedna šećerana nažalost po naše radnike

@Aardwark

Uopce nisam aludirao na bankrot.Otkuda Vam to?

Firma nije u bankrotu.Tko daje kredite i reprogram?Valjda onaj (Drzava prije svega putem svojih fondova) kome je cilj nastavak proizvodnje i ocuvanje radnih mjesta!!!!

Ovdje se radi o izvjescu za 2019 godinu takoder-revidiranom !!!!Da se radi samo o 1 Q OK ,ali ovo je vrlo suspektno,po meni!

Cilj Drzave nije da firma bakrotira i da se secerane ugase,ali situacija za VIRO (ne samo VIRO) u toj bransi sada nije dobra,po meni!

@bisakovi

A kome je dobra?

U ovoj situaciji jos samo hrana radi.

Sve ostalo je smanjeno.

A u takvoj situaciji sladorana je preorjentirala i proizvodi alkohol.

Ona je pak dio HIŠa koje je pak u 60% vlasništvu Vira i 40 pipunica.

Jednom ste rekli da se sudzuker nemoze usporedjovati sa virom jer je njegova paleta proizvoda sira.

Pa eto, opet, ne vidite plus u ovoj situaciji i pozitivan korak.

New Report

Close