randopph, zaključuješ na temelju trgovine? Ne bi se baš reklo. Samo što je možda neko očekivao da će ju moći napucati, a to ne ide tako. Meni sve izgleda kao i do sada, i dalje se kupuje na 125. Samo što su se pojavili neki nalozi na 130 i 137,73.
Pa VERN je u u malo vremena porasao sa 150%. To nema veze sa jednim kvartalom ma kako on dobar ili loš bio.
@zm1 – Cynicism is a self-imposed blindness..ja sam komentirao upravo kako su oni vrlo vješto i dobro prezentirali činjenice, na prvi pogled je kvartal bio fenomenalan..
@KressoM – da, moj bed, ali izvješće je pokazalo ono što sam na brzinu izračunao..u principu, kvartalna dobit je skoro pa duplo manja nego prošle godine..ako uzmemo u obzir to preuzimanje lijekova (još uvijek mi nije 100% jasan taj potez), još uvijek imamo cca 20% pad kvartalne dobiti..u principu solidno izvješće, ali uslijed prenapuhavanja dionice je u jako kratko vremena ostvaren ogroman rast..plus da budem iskren, nakon onakvog prvog, očekivao sam fenomenalan drugi kvartal..
E, sad možemo diskutirati o tome koja je realna vrijednost dionice..po meni ova dionica ima ogroman potencijal i nastavak rasta, a ako gledamo kumulativno, rast je super, ali je taj rast po meni već dobrim dijelom odrađen u cijeni, kako kaže KressoM, realno je očekivati blagi pad i korekciju, trgovanje oko 120, a onda s novim vijestima novi uspjesi..
Obično se prodaju firme koje su u zreloj fazi, a to VERN nije, dokle god može povećavati prihode 20-30 posto, a pogotovo prije nego što dobije certifikate za prodaju lijekova na kako vele najzahtjevnijem tržištu.
neznam, ja samo znam da sam zaradio u godini dana cca 200% (ne virtualno nego unovčeno) pa sad kako bilo da bilo, izvjeće solidno ali trebalo je biti bolje da bi opravdalo onakvo napucavanje, ali hoće li i dalje rasti neznam (ja sam svoje zaradio) i odoh na zaslućeni odmor
122 kune je još uvijek vrijednost Veterine iz 2007.god.
trebalo bi usporediti poslovno izvješće iz 2007. s ovim današnjim pa onda donositi zaključke.
122 kune je još uvijek vrijednost Veterine iz 2007.god.
trebalo bi usporediti poslovno izvješće iz 2007. s ovim današnjim pa onda donositi zaključke.
Nema tu nikakve usporedbe sa izvješćem 2007. sa vrijednosti dionice onda i sada.Kakve bi tek cijene ostalih dionica bile kad bi bile kao 2007.Izgleda da će se i ovdje moći primjeniti ko je jamio jamijo je.
usporedbe, naročito u poslovnim izvješćima, pokazuju u kojem pravcu stvari idu.
neka svaki sam za sebe izvodi zaključke.
cijene ostalih dionica iz 2007. su irelevatne što se tiče genere i veterine.
još da dodam to što je genera uspjela dohvatiti vrijednosti iz 2007. za razliku od većine ostalih samo djelomično je rezultat ovogodišnjih izvješća.
mislim da glavno tek slijedi i da to nije samo moj zaključak.