@ ceha
onda ne bi imali insajdere koji znaju koliko ova dionica i firma vrijedi[emo_namigusa]
zar oni nebi onda trebali objaviti da su kupili? ili i to prolazi na ovoj burzi bez kazne?
oni bi – ali njihove žene, djeca, prijatelji, brokeri ne.
žene, djeca također moja prijaviti,
prijatelji i brokeri hm… pitanje želiš li prijatelja i dalje imat [emo_smijeh]
broker ide provizija, zašto plaćat nešto da bi sakrio da si kupio i ovako su je napucali da sve praši
ovi paketi po 500, 600 i 800 komada odjednom koji nestaju kao snijeg pod suncem, to je uvijek ista priča pred najavu sednice nadzornog odbora. tako je bilo i lani, i dalje mislim da imamo posla sa pojedincima iz i oko verne – menaderima, odvjetnicima, revizorima i znanstvenicima – koji imaju dovoljno likvidnosti za takve pakete.
Samo ovaj vaš dio citiram, to je ono što je – u najmanju ruku – neobično. Da je riječ o insajderima koji su dobro upućeni u poslovanje i budućnost firme, nametnulo bi se logično pitanje zašto nisu kupovali ovakve pakete na nižim razinama prije manje od pola godine, a da ne govorim prije godinu dana kad je cijena u jednom trenutku jedva prelazila 40kn? Onaj tko poznaje firmu i u najmanji detalj mogao je s lakoćom ovako nešto prognozirati dosta unaprijed. Sigurno su još tokom prošle godine ugovarali poslovne aranžmane čije se pozitivne posljedice osjećaju u ovaj godini.
Agresivna kupnja krenula je početkom svibnja, čak ne odmah po objavi izvješća nakon kojeg je dionica u prvom tjednu trgovanja pala sa 70ak kuna na nekih 64-65kn. Sve je krenulo malo nakon objave stopostotnog preuzimanja Lijekova sa svom njihovom imovinom za koju mi ne znamo koliko je “teška”. Samo znamo da će u ovom izvješću biti jednokratna rashodovna stavka u kojoj će Genera platiti (možda kroz amortizaciju?) oko 3,5 milijuna kuna razliku između zamjene Generinih dionica za potpuni udio u Lijekovima.
Bez obzira na sve, samo 300+ tisuća kuna je potrebno da se uđe u TOP10, a to još nitko nije učinio, iako su prolazili nalozi po 70-80 tisuća kuna odjednom. Već punih dva mjeseca VERN je jedna od najlikvidnijih dionica i napravila je zasigurno najveći zaokret na burzi. Ne vjerujem da je samo dobro izvješće slučaj tome. Imale su i druge firme odlične izvještaje, pa nisu mrdnule niti za 5% (tipa SAPN i ADPL).
fender, dobro razmišljate. ova moja teorija zavjere je nužno zlo, nisam sklon takvim razmišljanjima, ali nakon prošle godine kada je valamar grupa i valamar holding u mjesec i pol na ozbiljnim prometma narastao U DLAKU I U LIPU onoliko koliko je ponudeno u zamjenu za dionice rivijera adrije, malo mi je svanulo pred očima. pogledajte malo trgovanje tim dionicama u rečeno vrijeme, to je bila čista destilirana kristalno jasna insajderska trgovina, i nikom ništa. nakon toga, ovo me uopće ne čudi.
Samo znamo da će u ovom izvješću biti jednokratna rashodovna stavka u kojoj će Genera platiti (možda kroz amortizaciju?) oko 3,5 milijuna kuna razliku između zamjene Generinih dionica za potpuni udio u Lijekovima.
ovdje će posrijedi biti omaška – taj jednokratni rashod nije nastao iz transakcije s genera lijekovi, nego s genera istraživanja. tu je genera svoj poslovni udjel trampila za svoje dionice, a kako knjigovodstvena vrijednost poslovnog udjela i kupoprodajna vrijednost 82 343 komada dionica nisu bile iste, nastao je jednokratni rashod. barem sam ja tako shvatio stvar
a kakva je ovo zaj… nekom dosadno pa s jednim komadom svaki par minuta nagriza ovaj od 115 nalog [emo_smijeh]
Rizu je cijena rasla do zadnjeg dana izvjesca, pa smo vidjeli kakvo je bilo izvjesce…
riz je u vlasništvu države, vern u vlasništvu hanžekovića. u prijevodu – jedno je nebo, drugo zemlja.
Pa i da padne na 100 kuna, lijepi je to rast od 50 kuna.
Svašta se može raditi, ali ovdje prometi u zadnje vrijeme nisu baš zanemarivi. Uz to, većina trgovine je išla “po asku”, tako da to baš i nije znak dizanja cijene već prije pokušaja kupnje. Ako nema protuzakonitih radnji i trgovanja međusobno na različitim računima….
Ako nema protuzakonitih radnji i trgovanja međusobno na različitim računima….
U to mozes biti siguran.
Sve se to pomno nadzire i sankcionira. [emo_naivan]