Najbitnije..
U prvom tromjesečju 2015. regulatornim agencijama na domaćem i inozemnim tržištima na registraciju je predano ukupno 40 registracijskih dosjea, od čega 37 za nove proizvode i 3 za obnove rješenja. U istom razdoblju ishodovano je 18 registracijskih rješenja od čega 7 za nove proizvode i 11 obnova rješenja.
Jutors smo objavili informaciju o izvrsnim rezultatima Genere (ZSE:VERN-R-A) u prvom tromjesečju. Ukupni konsolidirani prihodi Genera Grupe u prvom kvartalu 2015. godine porasli su za 57% u odnosu na isto razdoblje u prethodnoj godini te iznose 66,3 milijuna kuna. Bruto dobit iznosi 26,6 milijuna kuna dok je u istom razdoblju 2014. godine ista iznosila 9,5 milijuna kuna. Operativna dobit bilježi iznos od 8,4 milijuna kuna dok je u 2014. godini u istom razdoblju zabilježen gubitak od 5,7 milijuna kuna. Isto se odnosi i na neto dobit koja u prvom kvartalu promatranog razdoblja iznosi 4,6 milijuna kuna dok je u prvom kvartalu prošle godine bilježila gubitak od 7 milijuna kuna. Dionicama se na dnevnoj razini rijetko premašuje promet od 100 tisuća kuna, u posljednjih mjesec dana tek triput, a rezultati govore da tako ne bi trebalo biti.
slažem se. jel se još tko slaže.
pa ak podignu cijenu možda će se i promet povećat [emo_smijeh]
očito povećanje od cca 50% u zadnjih par mjeseci nije dovoljno za povećanje prometa [emo_smijeh]
Meni je upravo palo na pamet da velim da je Glavnoj skupštini dioničara, osim gazde Hanžekovića i mene, bilo još ravno četiri čovjeka, ne računajući direktoricu tetu Anu [emo_smijeh] i mlađahnog i potpuno poslovno orijentiranog direktora financija. Od ta četiri čovjeka, ako sam dobro brojao, dva su bile djevojke, a dva muškarca, i to čini mi se da sam prepoznao direktora proizvodnje, a i ostalo troje ruku bih dao da su zaposlenici.
Dakle, dionica je to koja je potpuno izvan fokusa institucionalnih igrača, ne računajući onoga što se nedavno sakrio pod skrbnički račun, a čini mi se da je iz Jadran kapitala.
Možda je i to jedan od razloga zbog kojeg se profitabilnom i nadasve perspektivnom dionicom trguje ispod (ajde dobro, sad je već oko) njezine knjigovodstvene vrijednosti i ispod jedne godišnje prodaje (P/S), a da ne govorimo o nekim kompliciranim pokazateljima tipa P/EBITDA ispod 4.
Netko je napisao na best buyu da su AUHR i RIZO firme čija cijena ovisi o poslovanju.
I VERN je takva dionica.
Mislim da je 1q ovdje bio više nego fantastičan, i da tržište, bez obzira na ovaj porast, ne vjeruje u održivost ovako fantastičnog rezultata.
Neka vam Hanžeković kaže koliko je novaca strajbao na Brionima prošli vikend kada je častio ekipu noćenjima, hranom, Suzanom Mančić, Predinom, Danijelom Trbović etc.etc
Tu će se desiti isto što se dešava upravo sa Maistrom. Kupio sam maistre po 200 tako ću nadam se kupiti i ovo po 100.