Mislite li tko da postoji mogućnost ovakve akvizicije genere od drugih farmaceutskih firmi, pa i Pfizera s kojim već imau suradnju, u nekoj budućnosti
Mislite li tko da postoji mogućnost ovakve akvizicije genere od drugih farmaceutskih firmi, pa i Pfizera s kojim već imau suradnju, u nekoj budućnosti
astra je odbila ovu ponudu.. prva ponuda je bila 106 miljardi dolara koju je astra odbila a nakon podizanja ponude na 119 miljardi i odbijanja astre pfizer je odustao.. po meni tesko da ce dolaziti do ovakvih akvizicija opcenito u svijetu najvise zbog ne slaganja oko planova za istrazivanja i razvoj, tako je i ova akvizicija propala bas zbog toga, pfizer je prvenstveno htio astru zbog manjih poreznih davnanja u UK i zbog nametanja svojih planova ali naravno to bi ukljucivalo prestanak rada vecine astrinih projekta istrazivanja i razvoja lijekova.. cini mi se da je ovo najosjetljivija industrija po tom pitanju..
Promet 37 kuna, dionica 1, pad 3% 🙂
vrlo jednostavno i učinkovito.
i ja sam baš gledao smijući se i plačući u isti mah – na kako niske grane smo spali i kao burza i kao država.
@gmc…
slučajno sam zalutao na ovu temu, ali ovo sto si ti napisao o biotech sektoru ne moze biti dalje od istine,biotech je majka svih bubbla-a trenutno, velike biopharme su u zadnjih 2 godine pojele na desetke malih i to upravo iz ovih razloga koje ti navodis kao prepreku za pruzimanje, tj, radi eliminiranja konkuretnskog pipelina, naravno da je i dosta preuzimanja bilo i radi nemogucenosti malih biopharmi da same financiraju phase 3 clinical triala, koje recimo primjerice kod peregrina koji ja pratim iznosi na + 100 mil dolara.
genera sigurno nece biti meta preuzimanja, jer niti jednom velikom igracu nije zanimljiva.
Sve važno je već rečeno. Strateški cilj je povečanje izvoza na određeni nivo i izlaz iz faze nekih patenata u proizvodnju globalnog karaktera. Kada će tobiti ja neznam i ako će uopće biti mislim da ćemo to znati za 2-3 godine.Mislim da rasprave o mogućim ili nemogućim preuzimanjima u ovoj fazi su nevažne. Ako je to točno naravno da će mnogi u vremenu yet to come iz tko zna kakvih razloga morati prodavati. Ako će morat prodavati će i po 20. To može biti i ne treba biti tako isto kao što može biti i ne treba biti da su ove aktivnosti na burzi jednostavno takve kakve jesu ili su proizvod dobro organiziranog karaktera. Ako je ovo drugo onda ima za cilj odvračanje potencijalnih invetitora i kontrola vrijednosti. Ponavljam svi imamo pravo na svoje mišljenje i pošto iznosim svoje mišljenje to nikako ne treba shvatiti kao nagovor na kupnju ili na prodaju.
Danas ista priča. Promet 37 kuna, dionica 1, pad 0,7% 🙂
Koji lik 🙂
Danas ista priča. Promet 37 kuna, dionica 1, pad 0,7% 🙂
Koji lik 🙂
[/quote]
stvarno mi nije jasan, ne znam kod kojeg je brokera, ali to je 30 ili 40 kn po transakciji. prodaš dionicu i više platiš brokeru no što si prodao dionicu – to je neka viša matematika koju ja ne kužim
Ima brokera kod kojih nema minimalne provizije već je naknada postotak. Pa si onda ovakvi bolesnici dozvoljavaju gledati svoj “utjecaj” na burzu a da ga pritom to ne košta, recimo, pristojnog gableca.