VERN (Veterina d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VERN (Veterina d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mislite li tko da postoji mogućnost ovakve akvizicije genere od drugih farmaceutskih firmi, pa i Pfizera s kojim već imau suradnju, u nekoj budućnosti

http://www.politikaplus.com/novost/102136/Farmaceutski-div-Pfizer-za-konkurenta-AstraZenecu-nudi-vise-od-stotinu-milijardi-dolara

Mislite li tko da postoji mogućnost ovakve akvizicije genere od drugih farmaceutskih firmi, pa i Pfizera s kojim već imau suradnju, u nekoj budućnosti

http://www.politikaplus.com/novost/102136/Farmaceutski-div-Pfizer-za-konkurenta-AstraZenecu-nudi-vise-od-stotinu-milijardi-dolara

astra je odbila ovu ponudu.. prva ponuda je bila 106 miljardi dolara koju je astra odbila a nakon podizanja ponude na 119 miljardi i odbijanja astre pfizer je odustao.. po meni tesko da ce dolaziti do ovakvih akvizicija opcenito u svijetu najvise zbog ne slaganja oko planova za istrazivanja i razvoj, tako je i ova akvizicija propala bas zbog toga, pfizer je prvenstveno htio astru zbog manjih poreznih davnanja u UK i zbog nametanja svojih planova ali naravno to bi ukljucivalo prestanak rada vecine astrinih projekta istrazivanja i razvoja lijekova.. cini mi se da je ovo najosjetljivija industrija po tom pitanju..

Promet 37 kuna, dionica 1, pad 3% 🙂

vrlo jednostavno i učinkovito.

i ja sam baš gledao smijući se i plačući u isti mah – na kako niske grane smo spali i kao burza i kao država.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

@gmc…

slučajno sam zalutao na ovu temu, ali ovo sto si ti napisao o biotech sektoru ne moze biti dalje od istine,biotech je majka svih bubbla-a trenutno, velike biopharme su u zadnjih 2 godine pojele na desetke malih i to upravo iz ovih razloga koje ti navodis kao prepreku za pruzimanje, tj, radi eliminiranja konkuretnskog pipelina, naravno da je i dosta preuzimanja bilo i radi nemogucenosti malih biopharmi da same financiraju phase 3 clinical triala, koje recimo primjerice kod peregrina koji ja pratim iznosi na + 100 mil dolara.

genera sigurno nece biti meta preuzimanja, jer niti jednom velikom igracu nije zanimljiva.

Sve važno je već rečeno. Strateški cilj je povečanje izvoza na određeni nivo i izlaz iz faze nekih patenata u proizvodnju globalnog karaktera. Kada će tobiti ja neznam i ako će uopće biti mislim da ćemo to znati za 2-3 godine.Mislim da rasprave o mogućim ili nemogućim preuzimanjima u ovoj fazi su nevažne. Ako je to točno naravno da će mnogi u vremenu yet to come iz tko zna kakvih razloga morati prodavati. Ako će morat prodavati će i po 20. To može biti i ne treba biti tako isto kao što može biti i ne treba biti da su ove aktivnosti na burzi jednostavno takve kakve jesu ili su proizvod dobro organiziranog karaktera. Ako je ovo drugo onda ima za cilj odvračanje potencijalnih invetitora i kontrola vrijednosti. Ponavljam svi imamo pravo na svoje mišljenje i pošto iznosim svoje mišljenje to nikako ne treba shvatiti kao nagovor na kupnju ili na prodaju.

Danas ista priča. Promet 37 kuna, dionica 1, pad 0,7% 🙂
Koji lik 🙂

Danas ista priča. Promet 37 kuna, dionica 1, pad 0,7% 🙂
Koji lik 🙂
[/quote]

stvarno mi nije jasan, ne znam kod kojeg je brokera, ali to je 30 ili 40 kn po transakciji. prodaš dionicu i više platiš brokeru no što si prodao dionicu – to je neka viša matematika koju ja ne kužim

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Iz nekog razloga želi da se piše da je bilo trgovine

Ima brokera kod kojih nema minimalne provizije već je naknada postotak. Pa si onda ovakvi bolesnici dozvoljavaju gledati svoj “utjecaj” na burzu a da ga pritom to ne košta, recimo, pristojnog gableca.

nisu bolesnici, jer zbog toga VERN nikad nije došao u poseban režim trgovanja (davno sam to primjetio, i stalno vodi netko o tome računa). Sad zašto to nekome paše drugo je pitanje.

New Report

Close