Ovdje čudotvorac Hanžeković nije uspio napraviti čudo. Ali ajde, ima još godinu dana šanse, rekao je da ozbiljniju zaradu očekuje 2013. ili 2014. godine. Jedna mu je prošla, a od ozbiljnije zarade ni z. Naprotiv, samo povećava zaduženost.
Ovdje čudotvorac Hanžeković nije uspio napraviti čudo. Ali ajde, ima još godinu dana šanse, rekao je da ozbiljniju zaradu očekuje 2013. ili 2014. godine. Jedna mu je prošla, a od ozbiljnije zarade ni z. Naprotiv, samo povećava zaduženost.
ako tražite čuda, u realnom sektoru i njihovim dionicama nećete ga naći. uostalom, podići profitabilnu farmaceutsku tvrtku nije plod čuda, nego znanja i logike
ovo izgleda jako dobro
negativne stvari stvarne i prividne će drugi razraditi, po trgovini bi se reklo da ih ima više. ja ću naglasiti ono što smatram dugoročno važnim
Ukupni konsolidirani prihodi Genera Grupe u prvom tromjesečju 2014. godine porasli su za
9% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i iznose 42,3 milijuna kuna dok su u Q1 2013.
iznosili 38,7 milijuna kuna. U promatranom razdoblju Genera Grupa bilježi rast prodaje na
domaćem i stranim tržištima. Prihodi od prodaje na domaćem tržištu iznosili su 17,1 milijuna
kuna što je za 5% više nego u 2013. godini. U prvom tromjesečju 2014. udio izvoza čini 59%
ukupne prodaje čime se ostvaruje jedan od najvažnijih strateških ciljeva Grupe, a to je
značajno povećanje izvoza. Prihodi od izvoza iznosili su 24,4 milijuna kuna što je za čak 14%
više od prethodne godine, a najveći porast ostvaren je na tržištima Irana i Njemačke.
Također, u ovom razdoblju realizirana je i prva isporuka Generinih proizvoda u Mađarsku, a
završene su i sve pripremne aktivnosti za otvaranje novih tržišta – Tajlanda i Indonezije.
U prvom kvartalu 2014. bruto dobit iznosi 9,5 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle
godine iznosila 12,3 milijuna kuna. Operativni gubitak iznosi 5,7 milijuna kuna, dok neto
gubitak nakon manjinskog interesa bilježi 5,9 milijuna kuna.
U prvom tromjesečju Grupa bilježi povećanje troška prodane robe (COGS-a) uslijed
smanjenja zaliha kao posljedica planirane dinamike prodaje i proizvodnje. Operativni troškovi
povećani su za 5,8% pri čemu su troškovi istraživanja i razvoja povećani za 20%. Sve
aktivnosti vezane za unapređenje postojećih, kao i za razvoj novih cjepiva, odvijaju se
sukladno planu.
Sta je to s Generom? Sedam milijuna gubitka u prvom kvartalu. Pa da su bacali pare kroz prozor ne bi takav minus napravili.
ako tražite čuda, u realnom sektoru i njihovim dionicama nećete ga naći. uostalom, podići profitabilnu farmaceutsku tvrtku nije plod čuda, nego znanja i logike
[/quote]
Reci to Hanžekoviću i ostalim vlasnicima ovog papira. Ja ću vam se rado pridružiti kada ovo počne donositi dobit, a ne gubitke. Pa nismo baš u periodu kada purani lete.
Gledaj lebe,
U pravu si ti, ali ne zaboravi da H. baš i nije tip gubitnika. Visoko je on na listi naj ..
Naravno, probati će i on sve da sebe up, a dioničare dawn. Mislim da to stalno i radi. Vjerojatno postoji neki brokeraj koji to odrađuje, kao što i Akrocor ima svoj brokeraj koji to rradi odavno.
A ako ti se ova baš i ne sviđa, ti si nađi neku dionicu koja nije loša, a ovo gore navedeno se, u ovoj žabokrečini, ne radi.
Pa hebiga, možda i PSN, pa što kaže naš narod; samo nebo je granica iliti ide to gore. Koje ti se više sviđa.
Ako ima zaposlenih, svima čestitam 1. maj.
lebowski, nije nikakva mudrost kupiti sada atlantic kad tuku i do 200 milja godišnje. i tata bi sine. ali zato valja platiti cijenu.
da li će vern putem atgr, ne znam. ja sam se okladio da hoće. ali dokaza nemam, samo par brojeva u glavi i junačko srce 🙂 ako budem u pravu, vidjet ćemo se još ovdje.
Za razliku od nekih komentara, kada gledam objavljena izvješća meni to izgleda jako dobro. vidi se rast u svim segmentima. još je u postupku ulaganja i razvoja, ali vidi se dugoročna perspektiva. ovo će biti jedna dobra priča..
ako je tko zainteresiran za GK