VERN (Veterina d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VERN (Veterina d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

koga zanima prihod i rashod ako se manipulira trgovinom.to što netko kupi 500 za recimo iznos od 53 da bi odmah se prodale 2 i vratilo u početno stanje je tu već uobičajena pojava

nikakve manipulacije nema, ovo je slobodno tržište – svatko ima pravo biti bedak i gubiti svoj novac. a prihodi i rashodi ne samo da trebaju sbvakoga zanimati, nego jedino to treba bilo koga zanimati.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

postoji nešto što se zove zloupotreba slobodnog tržišta. a bedak se može postati i nečijom zloupotrebom.

postoji nešto što se zove zloupotreba slobodnog tržišta. a bedak se može postati i nečijom zloupotrebom.

ne vjerujem, ali zašto ne naučiti nešto novo. objasnite, kako po vama se ta zloupotreba odvija.

ja samo dajem na znanje da kada se radi o velikim novcima uvijek postoji mogučnost različitih zloupotreba. pitanje svih pitanja je u stvari koliko danas vrijedi ,Genera,. da li bi bilo dosta ne računajući vrijeme 500 milijuna eura da se nešto sa svime pripadajućim dovede u današnju fazu. s druge strane imamo neku tržišnu vrijednost od 10 do 15 milijuna eura. postavlja se logično pitanje da li su takve ogromne razlike posljedica toga što se trguje na burzi i da li postoje neka pravila igre.

cijena na tržštu i realna cijena su nebo i zemlja, pogotovo na grobexu. u tome i jest smisao – totalno neučinkovito tržište što onda otvara prostor onima koji imaju nešto novca, nešto klikera i dobre živce.

Krako referiranje na spomenuto “manipuliranje tržištem” (nick severina): pogledajte si, molim lijepo, case INA (trenutni razvoj situacije).

Kao što već i znamo, evo i danas “kontrola” na djelu:

Vrijeme Cijena Količina
11,06,53 49,50 25
11,06,53 49,95 30
11,06,53 50,00 20
11,06,53 50,00 100
11,06,53 50,50 25
Pa onda:
11,28,39 45,73 100

izgleda kao da je ovaj zadnji prodao sam sebi. drugu logiku ne vidim.

ovo cupkanje doista je iritantno, ali najlakše ga je opisati i shvatiti kao jedno veliko ništa. nema para, nema likvidnosti, ne samo tu, uopće na grobexu. i to je to.

Dug/kapital 103,82% 4/13

cudio sam se zasto ne raste dionica s obizrom na dobro izvjesce, ali evo razloga.. nista od kupnje..

Dug/kapital 103,82% 4/13

cudio sam se zasto ne raste dionica s obizrom na dobro izvjesce, ali evo razloga.. nista od kupnje..

a koliko bi taj omjer trebao biti po tebi ako je ovaj previsok? Naravno uzimajući u obzir prosjek iste industrije jer samo takva usporedba ima smisla…

Omjer za:

TEVA 110%
http://www.wikinvest.com/stock/Teva_Pharmaceutical_Industries_%28TEVA%29/Data/Debt_to_Equity

Actavis 95%
https://ycharts.com/companies/ACT/debt_equity_ratio

New Report

Close