ZABA nema taj potencijal. večinski je kupovao po 110, da li netko misli da bi po toj cijeni i prodavao. mislim da ekipa za sada dobro radi svoj posao i da je bolje da trezor ne kupuje.
ZABA nema taj potencijal. večinski je kupovao po 110, da li netko misli da bi po toj cijeni i prodavao. mislim da ekipa za sada dobro radi svoj posao i da je bolje da trezor ne kupuje.
zašto je bolje da trezor ne kupuje ?
Nema vise kupaca za ovaj papir. Uprava potrosila novac kupnjom dionica za svoje managere.
Hamapharm, nova farmaceutska kuca s 15 ljekarni iza sebe vrlo brzo ce ugroziti polozaj VERNA. Ne bi ja to kupovao, jer nekako mi vise ne izgleda blistavo buducnost VERNA.
Nema vise kupaca za ovaj papir. Uprava potrosila novac kupnjom dionica za svoje managere.
Hamapharm, nova farmaceutska kuca s 15 ljekarni iza sebe vrlo brzo ce ugroziti polozaj VERNA. Ne bi ja to kupovao, jer nekako mi vise ne izgleda blistavo buducnost VERNA.
ovo je najbolji vic za današnji dan , da će jedna novoosnovana farmaceutska tvrtka sa “ćak” 15 ( petnaest ) ljekarni ugroziti bilo ćiji položaj . Presmješno , pa moj susjed ima 3 apoteke u kvartu i neće ugrozit nikoga. Genera preko 50 % svojih proizvoda izvozi , pa što će njima 15 apoteka naškodit [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
lagana gužva danas na bidu, popunjava se to solidno, potražnja za ovom dionicom lagano u porastu [emo_namigusa]
droetker još jednom ovakav plitak post i idete na ign… imate izvješće, imate internet, dajte neku crnu brojku ili prognozu, ali nemojte raditi dječji vrtić od ovog foruma
Dionica djeluje fino, žalim što je nisam kupio po nižim cijenama. Sada me strah da se ne cementira između 40 i 60 kuna sljedećih 2 godine.
Ima prespektivu, definitivno, iz onog intervjua što ga je netko postao, ali i sa zadnje sjednice NO-a da se iščitati da imaju plan i da ga se prilično uspješno drže.
Evo, i profit se ove godine ukazao.
No, mene brinu pokazatelji u vidu dug/kapital u odnosu 1/1, te veliki preneseni gubitak od 27 mil. kuna koji teško može biti pokriven iz ovakve (još uvijek sitne) dobiti. To se može vidjeti i po EPS koji je jednak 1,40 kuna. Ovo samo ukazuje da niti dividendu ne treba uskoro očekivati, jer što bi im onda ostalo ako počnu isplaćivati dividendu?
Ponavljam, ako učinjene investicije realiziraju buduću puno veću dobit, ovo je onda stvarno dobra prilika za investiranje. Pogotovo jer i u ovakvim prilikama VERN uspijeva osigurati solidnu tekuću likvidnost što smatram iznimno bitnim pokazateljem sigurnosti poslovanja.
Dionica djeluje fino, žalim što je nisam kupio po nižim cijenama. Sada me strah da se ne cementira između 40 i 60 kuna sljedećih 2 godine.
Ima prespektivu, definitivno, iz onog intervjua što ga je netko postao, ali i sa zadnje sjednice NO-a da se iščitati da imaju plan i da ga se prilično uspješno drže.
Evo, i profit se ove godine ukazao.
No, mene brinu pokazatelji u vidu dug/kapital u odnosu 1/1, te veliki preneseni gubitak od 27 mil. kuna koji teško može biti pokriven iz ovakve (još uvijek sitne) dobiti. To se može vidjeti i po EPS koji je jednak 1,40 kuna. Ovo samo ukazuje da niti dividendu ne treba uskoro očekivati, jer što bi im onda ostalo ako počnu isplaćivati dividendu?
Ponavljam, ako učinjene investicije realiziraju buduću puno veću dobit, ovo je onda stvarno dobra prilika za investiranje. Pogotovo jer i u ovakvim prilikama VERN uspijeva osigurati solidnu tekuću likvidnost što smatram iznimno bitnim pokazateljem sigurnosti poslovanja.
ispravno odvagujete, dug je velik i dobit još stidljiva. zasto onda vern. što god su najavili, ostvarili su – rast prihoda, rast izvoza, pomaljanje dobiti. kad dobit skoči, bit će kasno – cijena će već biti negdje drugdje. ali što ako ne bude dobiti. lako moguće – ali IZVOZ, IZVOZ, IZVOZ. mi smo zakopani ovdje u ovoj baruštini, ali vani u europi život ide naboklje, bdp raste, ljudi kupuju. tko god ne radi za hrv tržište, taj se spasio. uzmite podrvku – izvoz im je veći od 50 posto i najavljuju forsiranje toga – to je jedini ispravan put.
sve ovo neće doći preko noći – ove godine dividende neće biti. i da je dobit 10 puta veća, u ovoj fazi najpametnije je neoporezivo ijreinvestirati i dizati kapital naspram duga.-
nestrpljivi prodaju , biće ovdje toga još po 45 kuna a možda i niže….
što je sa pričama da će i genera u utrku za imunološki ili se od toga odustalo ?
Ovaj stav vlasnika je uvijek dobar znak za malog ulagača
“Proizvodni proces ne smije se ometati s viškom radnika, lošim i nestručnim upravama”
Najuspješniji odvjetnik nakon kartica i lijekova ulaže i u medije