VERN (Veterina d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VERN (Veterina d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

bid dugo nije bio ovako jak…

…. kako se puni bid tako se isto puni ask , kako je napisao investimir ovdje se kupuje budućnost a ne sadašnjost [emo_smijesak]

…. kako se puni bid tako se isto puni ask , kako je napisao investimir ovdje se kupuje budućnost a ne sadašnjost [emo_smijesak]
[/quote]

sam hanžeković je prije tri godine ocijenio da 2014 donosi dobit. kad je ulazio svojim novcem, znao je da povrat ne ide preko noći. farmaceutska tvrtka koja izvozi 50 posto i želi pogurato do 70 posto – zbogom žohari, zbogom hrvatska, zbogom grobex

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Hanžeković: Profit iz Genere očekujem za godinu ili dvije

Novac zarađen u odvjetništvu ulagali ste u razne poslove, pa ste tako nekoliko godina bili suvlasnikom hrvatske podfranšize Dinersa. Kad ste prodali udio, novac ste uglavnom uložili u kupnju Veterine, koju ste priključili Generi. Kako danas posluje ta farmaceutska tvrtka?
Ja sam zadovoljan, odradili smo dobar posao. Kad smo počinjali Veterina je bila jedna zapuštena tvornica bez razvoja, da sam čekao dvije godine kupio bih je za deset posto plaćene cijene ili bi bankrotirala u međuvremenu. Trebalo je napraviti reorganizaciju, okupiti stručne mlade ljude. Bile su zapuštene registracije koje su u farmaceutskoj industriji vrlo važne, i trebalo je uvesti najviše standarde u proizvodnju. To je veliki posao, jer u farmaceutskoj industriji za svako tržište i za svaki pojedini proizvod morate imate zasebnu registraciju, i taj postupak za svaku registraciju traje po godinu dana. Čak i u EU registraciju morate tražiti za svaku zemlju posebno. U Generi imamo vrlo razvijen farmaceutski dio, pogotovo cjepiva – u cjepivima za piliće smo jedan od pet najvećih proizvođača na svijetu. Paralelno smo ušli i u humanu, u generičke lijekove s kojima ćemo sredinom ove godine krenuti u prodaju, a jedan dio ćemo raditi sa Pfizerom. Treći dio je dragulj gdje nikada ne znate što će biti – tvrtka Genera istraživanja, koja ima 22 patenta Slobodana Vukičevića. Imat ćemo snage za još možda dva ili tri patenta, ostalo ćemo prodati.Koja su vam glavna tržišta? Lani ste u Sarajevu otvorili predstavništvo Genere, širite li se na regiju?
Otvorili smo predstavništvo i u Srbiji. Uglavnom idemo prema većim tržištima, veliki smo izvoznici u Iran, gdje držimo više od 30 posto tržišta, potom Egipat. Otvaramo se prema Rusiji i Ukrajini, idemo i dalje na istok, ali općenito se okrećemo prema zapadu. Želimo napraviti ozbiljan prodor u Europu i veselimo se ulasku u EU sa tržištem od 500 milijuna ljudi. Cijene takvih proizvoda na zapadu su neusporedivo više, a mi imamo prvoklasne proizvode s kojim smo konkurentni.[/b]Kada ćete biti zadovoljni poslovanjem Genere?
Najveći je uspjeh Genere što je na izvoz u početku otpadalo deset, a sada otpada 54 posto naše proizvodnje. Onih 46 posto otpada na domaće tržište koje se raspada, jer su mnoga jata pilića kao i mnoga stada nestala. Možemo reći da će Genera biti jaka i stabilna firma kad će 10 posto otpadati na domaće, a 90 posto na inozemno tržište. Ozbiljan profit očekujemo 2013. ili 2014.

Bonaca , vrijeme je da se krene sada malo po bidu … mislim da je ovo plafon [emo_mrgud]

Bonaca , vrijeme je da se krene sada malo po bidu … mislim da je ovo plafon [emo_mrgud]

bonaca je bila dvije godine, a u dvije godine iz ružnog pačeta u labuda. slobodno vi krenite po bidu – vaš novac, vaša odluka,

Evo vas netko poslušao, ili ste to vi?
Ovo je dionica za strpljive.

sve dionice su za strpljive. ako čekaš da poslovanje krene nabolje i to dočekaš, strpljenje se isplati. ako čekaš, a poboljšanja nema, strpljenje se ne isplati.

[/quote]

ne pada mi na pamet na ovim razinama prodavat , za koju godinu ide ovo na 90 kuna. ovo je samo moje mišljenje.[emo_smijesak]

[/quote]

ne pada mi na pamet na ovim razinama prodavat , za koju godinu ide ovo na 90 kuna. ovo je samo moje mišljenje.[emo_smijesak]
[/quote]
Iz tvojih usta u Božije uši. I ja ovu dionicu već duže vremena promatram i sve skeptičnije gledam na nju.Rezultati predhodnih godina ( preneseni gubitak cca14,5mil.kn, dobit manja od predhodnog razdoblja cca 231.000,00 kn, rast kratkoročnih obaveza za 15mil kn, dugoročnih ob 9,8mil i još dosta toga što se može izčitati iz bilance 31.12.2013.ukazuje da će trebati malo duži period za doći do cijene od 90kn, a pogotovo što na burzi ima puno podcjenjenijih a likvidnijih dionica.
Napominjem imam dionice VERN-a

mislim da stvari idu na bolje , a to se vidi po ovom najnovijem izvješću i reakcijom na burzi što se tiće cijene. nelikvidnost je ovdje po meni najveći problem uostalom kao i na cijeloj burzi. ne znam na koliko ste vi ulazili ali na ovoj cijeni mislim da se isplati ući dugoroćno, a možda bi mogli podijeliti sa nama ostalima koje su to podcjenjene a likvidne dionice pa da usporedimo ?
mislim da je farmacija uz turizam trenutno kod nas best buy [emo_smijeh]

[/quote]

[/quote]
Iz tvojih usta u Božije uši. I ja ovu dionicu već duže vremena promatram i sve skeptičnije gledam na nju.Rezultati predhodnih godina ( preneseni gubitak cca14,5mil.kn, dobit manja od predhodnog razdoblja cca 231.000,00 kn, rast kratkoročnih obaveza za 15mil kn, dugoročnih ob 9,8mil i još dosta toga što se može izčitati iz bilance 31.12.2013.ukazuje da će trebati malo duži period za doći do cijene od 90kn, a pogotovo što na burzi ima puno podcjenjenijih a likvidnijih dionica.
Napominjem imam dionice VERN-a
[/quote]

dobro rezimirate, to su doista minus strane. zašto onda vern. zato što ono što su najavili su izvršili – dizanje prihoda, ulsganje u materijalnu imovinu, rast izvoza, pojavljivanje dobiti. sve to u iščekivanje krune – masne dobiti. to je moguće jer
1. farmacija je antirecesijska djelatnost
2. izvoz čini oko 50 posto i raste ne slučajno no programatski

malo je hrv tvrtki koje izvoze, a izvoz je jedini spas. 90 će teško ići, ali ako poslovanje nastavi ići na bolje, pratit ćwe i cijena

New Report

Close