VERN (Veterina d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VERN (Veterina d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Slabo.
Da je tu barem kakva velika zaduženost, teški sudski sporovi, možda “ljubimica” dioničarstva PSN, ali ništa od toga.
Čekamo.

evo nas – zazelenili smo se na moje dionice – sve u zelenom. trenutak za povijest

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

zadnja vijest lista ,poslovni dnevnik,glasi da je dobit pala.kada su novine bile u funkciji dizanja burze mislim da je bilo analiza,usporedba u okruženju i sl.

VERN ima jos uvijek nisku stopu profitabilnosti. Tek sa nekih 7mil kuna ciste dobiti bi opravdali trenutnu cijenu. Sve do tada je ovo meni skupo (P/E je 40-60).
Zadnji kvartal im je generika u HR porasla nekoliko desetaka ili stotina puta (to se mogu zahvaliti HZZO-u ili su se zahvalili unaprijed)! Medjutim njihova ukupna prodaja je dosta niska pa se to nije previse iskazalo u godisnjim rezultatima. Razmisljao sam uci spekulantski prije GI, ali sam odustao jer je i ovako precjenjeno, a prodaja je slaba (za 100kkn cijena ide 50%), a kupnja je katastrofa (svega 36k na kupnji do 30kn).
Iako se nesto trguje – ovo je poprilicno nelikvidno.
Mozda ce biti bolje za koju godinu pa tko zeli dugorocno uci sa manjim iznosom – moze probati.

VERN ima jos uvijek nisku stopu profitabilnosti. Tek sa nekih 7mil kuna ciste dobiti bi opravdali trenutnu cijenu. Sve do tada je ovo meni skupo (P/E je 40-60).
Zadnji kvartal im je generika u HR porasla nekoliko desetaka ili stotina puta (to se mogu zahvaliti HZZO-u ili su se zahvalili unaprijed)! Medjutim njihova ukupna prodaja je dosta niska pa se to nije previse iskazalo u godisnjim rezultatima. Razmisljao sam uci spekulantski prije GI, ali sam odustao jer je i ovako precjenjeno, a prodaja je slaba (za 100kkn cijena ide 50%), a kupnja je katastrofa (svega 36k na kupnji do 30kn).
Mozda ce biti bolje za koju godinu pa tko zeli dugorocno uci sa manjim iznosom – moze probati.

generika im je porasla i još će rasti , nije važno zbog čega već je bitno da raste prodaja generičkih lijekova. Činjenica je da stvari idu nabolje i da će u budućnosti potražnja ljekova i cijepiva samo rasti , isto tako je i činjenica da su prošle 2013 godine zaposlili 10-tak visokoobrazovanih medicinskih kadrova u sektoru razvoja i istraživanja tržišta nešto govori. Možda ovo nije dionica za danas i sutra ali za neki srednji ili duži period od nekoliko godina bi moglo biti “best buy”. Sad je vrijeme za skupljanje.

krivo rezimirate. kad se bude dogodilo ono što želite, cijena više neće biti tu nego daleko, daleko. kupujemo budućnost, ne sadašnjost, inače bi bilo vrlo lako kupovati dionice. ali, naravno, svatko sam odlučuje. sve ono što sam prije dvije godine pretpostavio, dogodilo se – rast prihoda, rast izvoza, stidljiv ulaz u zelenu zonu. jedan lijek proizvesti i licencirati – traje godinama i košta puno, ali jednom kad se kotač krene okretati, radi godinama. brodari, turizam, izvoz – kladiti se na domaću potrošnju po meni je nerazumno.

meni je fascinantno kako trezor ne kupuje po ovim cijenama, a uredno su kupovali na 68 i više.

burza je mjesto gdje siromašni "dolaze" loše obučeni a odlaze goli i bosi. žalosno ali istinito.

Za sada treba četrdesetak tisuća kuna da se ovo probije.
A izgleda da ih nema.

A izgleda da ih nema.

… i još 40-tak tisuća kuna kojih trenutno nema na asku , ali bi se pojavili vrlo brzo kad bi netko poklopio ove postojeće naloge [emo_namigusa]

A izgleda da ih nema.

… i još 40-tak tisuća kuna kojih trenutno nema na asku , ali bi se pojavili vrlo brzo kad bi netko poklopio ove postojeće naloge [emo_namigusa]
[/quote]

likvidnost je problem na svim dionicama, osim na onim najboljim – dioki, magma, dalekovod.
tržište može dugo, dugo ignorirati poslovanje, ali sve jednom dođe na naplatu. u kratkom roku samo dividendica može lansirati dionicu – dividenda, besplatno, sex, radno mjesto – to su evolucijski ugrađeni okidači u hrvata

Nedaj bože da netko pokupi sa tih 35-40 tisuća kuna ovo bi poletjelo u nebo.A ja nisam kupio dovoljno pošto sam zaglavio u PSN.

ništa što leti ne valja. jer onda let završi treskom

samo neka dionica prati poslovanje, a poslovanje ide naprijed.

New Report

Close