VERN (Veterina d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VERN (Veterina d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Primjedba na mjestu,oprostite!

Ako usporedimo koliko je PharmaS uložio u pokretanje prodaje i proizvodnje humanih lijekova, a koliko je uložila Genera, možemo zaključiti da je Genera postigla jako puno sa relativno malim ulaganjem. Očito je da je tu već postojala infrastruktura, materijalni i intelektualni kapital, ali činjenica da bi takvo greenfield ulaganje mnogostruko više koštalo govori o tome da firma danas vrijedi mnogo više nego prije par godina. Ima li tko kakvih informacija da li je krenula prodaja generičkih humanih lijekova?

koliko je vrijednosno ta razlika u ulaganjima?

Ukupna investicija PharmaS uključujući i planirane investicije do kraja godine prema Zdravki Knežević (predsjednica Uprave) iznosi 330 milijuna kuna. Ne znam koliko je uložila Genera, ali čitajući izvješća ne čini mi se da je uložila više od 10% toga iznosa. Naravno, teško je to tako uspoređivati jer je PharmaS počeo graditi i u Srbiji, ali svejedno čini mi se da je Genera za puno manje love pokrenula biznis.

genera preuzima imunološki zavod,pozdrav

genera preuzima imunološki zavod,pozdrav

http://www.seebiz.eu/genera-spasava-imunoloski-zavod/ar-37139/

Nije mi jasno zašto je Imunološki zavod u takvim problemima a gotovo da je monopolist na tržištu, mislim da bi se poslovanje i te kako moglo srediti a i ostvariti sinergija u slučaju da Genera to preuzme.

Izjava Hanžekiovića:
"U Generi imamo vrlo razvijen farmaceutski dio, pogotovo cjepiva – u cjepivima za piliće smo jedan od pet najvećih proizvođača na svijetu. Paralelno smo ušli i u humanu, u generičke lijekove s kojima ćemo sredinom ove godine krenuti u prodaju, a jedan dio ćemo raditi sa Pfizerom. Treći dio je dragulj gdje nikada ne znate što će biti – tvrtka Genera istraživanja, koja ima 22 patenta Slobodana Vukičevića."

prošlo godine u ovo doba je trezor kupovao i dosta digao cijenu, ne znam je li to u sklopu nagrađivanja i je li to u planu i ove godine..

mišljenja sam da će veterina(draže mi je tako zvati 😀 ) eksplodirati u godinama što dolaze jer marljivo rade i imaju dobre rezultate i dosta dobro se drže na stranim tržištima,ja nemam mnogo dionica,mada mislim da ću počako još nadokupit i držat ,nije nagovor na K/P pozdrav svima

eksplodirati? je li to misliš otići u bescijenje ??!!

Strašno je P/E visok!

New Report

Close