VERN (Veterina d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VERN (Veterina d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@diran

Ova dionica je ITEKAKO PRIMIJEĆENA.
Ali s obzirom da je nelikvidna (dnevno se protrži tek nekoliko dionica), a želi se na ovim smiješnim razinama cijene skupiti što više, mora se s njom oprezno postupati – da se ne privlači pažnja "širokih narodnih masa".

Jer naime, cilj je skupiti što više, a pri tom ne dizati ovu presmiješnu cijenu.

A zašto?

Zato jer uskoro završavaju klinička testiranja koja su u tijeku i koja su financirana novcem EU, a tiču se razvoja novih lijekova (iznimno vruća roba, lijekovi sa al pari sa npr. Plivinim Sumamedom, a razvoj vodi naš jedini današnji "wunderkind" u svjetskim relacijama koji radi za neku hrvatsku kompaniju – profesor Vukičević).

Nakon tog deadline-a više ništa neće biti isto kao prije, jer će početi ulagati "mali" (dakle scenario "tko je jamio jamio").

Koji je target cijene dionice u budućnosti?

Hm, da vidimo.. ako recimo milijardu USD podijelimo sa brojem dionica..

I za kraj, hoćete jedno nagradno pitanje za milijun dolara?

Što mislite zašto je to firma čiji su vlasnici Marijan Hanžeković i bivši Plivin direktor Čović (poznat po trejdanju Plivinim dionicama za vrijeme pregovora sa Actavisom/Barrom)??!!!

Da li su ti ljudi poznati po rasipanju novca, ili upravo suprotno – jedni od najmoćnijih, koji drmaju Hrvatskom ???

Milijardu USD?!
Ak je tak, kaj nitko ne počisti do 60kn 1100kom?!

Ostalo sve stoji kaj se tiče Čovića, a posebno i Smetiška.
[/quote]

@Itisl

Ovdje se skupljalo – na sitno i na dugo..
Ali vrijeme već jako curi, pa se i taktika mijenja.

Čisti se na 60, na 65… al to je tek početak..

Kad lijek ode u produkciju, dionica za prodaju više neće biti na tržištu, i "oni" to jako dobro znaju.. ili bar ne po ovim presmiješnim cijenama..

Ovo je dobronamjeran savjet svima – kupite si bar malo dok još ima – nek i "mali ljudi" zarade, a ne samo "odabrani"..

Tik tak, vrijeme je tako nemilosrdno…

Ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica. Samo dobronamjeran savjet.

@diran

Ova dionica je ITEKAKO PRIMIJEĆENA.
Ali s obzirom da je nelikvidna (dnevno se protrži tek nekoliko dionica), a želi se na ovim smiješnim razinama cijene skupiti što više, mora se s njom oprezno postupati – da se ne privlači pažnja "širokih narodnih masa".

Jer naime, cilj je skupiti što više, a pri tom ne dizati ovu presmiješnu cijenu.

A zašto?

Zato jer uskoro završavaju klinička testiranja koja su u tijeku i koja su financirana novcem EU, a tiču se razvoja novih lijekova (iznimno vruća roba, lijekovi sa al pari sa npr. Plivinim Sumamedom, a razvoj vodi naš jedini današnji "wunderkind" u svjetskim relacijama koji radi za neku hrvatsku kompaniju – profesor Vukičević).

Nakon tog deadline-a više ništa neće biti isto kao prije, jer će početi ulagati "mali" (dakle scenario "tko je jamio jamio").

Koji je target cijene dionice u budućnosti?

Hm, da vidimo.. ako recimo milijardu USD podijelimo sa brojem dionica..

I za kraj, hoćete jedno nagradno pitanje za milijun dolara?

Što mislite zašto je to firma čiji su vlasnici Marijan Hanžeković i bivši Plivin direktor Čović (poznat po trejdanju Plivinim dionicama za vrijeme pregovora sa Actavisom/Barrom)??!!!

Da li su ti ljudi poznati po rasipanju novca, ili upravo suprotno – jedni od najmoćnijih, koji drmaju Hrvatskom ???

Milijardu USD?!
Ak je tak, kaj nitko ne počisti do 60kn 1100kom?!

Ostalo sve stoji kaj se tiče Čovića, a posebno i Smetiška.
[/quote]

@Itisl

Ovdje se skupljalo – na sitno i na dugo..
Ali vrijeme već jako curi, pa se i taktika mijenja.

Čisti se na 60, na 65… al to je tek početak..

Kad lijek ode u produkciju, dionica za prodaju više neće biti na tržištu, i "oni" to jako dobro znaju.. ili bar ne po ovim presmiješnim cijenama..

Ovo je dobronamjeran savjet svima – kupite si bar malo dok još ima – nek i "mali ljudi" zarade, a ne samo "odabrani"..

Tik tak, vrijeme je tako nemilosrdno…

[/quote]
Ne znam baš koliko će brzo lijek otići u produkciju, ovakvi projekti obično traju godinama. Scenarij je kolko ja znam malo drugačiji. Oni koji započinju ovakve projekte obično ih ne završavaju jer nemaju dovoljno sredstava. U jednom trenutku, ako istraživanje ide u dobrom smjeru, uletavaju veliki igrači i preuzimaju projekt. Caka je u tome što večina ovakvih projekata propadne. U ovom slučaju, čini mi se vrlo pozitivnim što je projekt dobio maksimalnu subvenciju, tj. 6 milijuna eura. Očito da je za sada stvar vrlo perspektivna.

S druge strane, ako taj projekt i propadne, Genera ima odličan potencijal u generičkom farmaceutskom poslovanju. Hrvatsko tržište je raj za farmaceute, a Genera čeka sa već popriličnim brojem novih proizvoda. U portfelj humanih generičkih lijekova uložili su sigurno dosta (rekao bih desetke milijuna kuna – jedan dio toga sigurno je išao na trošak u rdg-u pa zbog toga i nema dobiti u posljednje vrijeme), a povrata još nema jer se već dugo čeka nova lista HZZO-a, da se i novi lijekovi počnu prodavati. Ovako od oka bih rekao da će trenutno registrirani lijekovi donijeti 20-50 milijuna kuna godišnje prodaje, ovisno kako se radi marketing. Marže su na našem tržištu odlične, i zarada je tu zagarantirana. Tako da već ove godine očekujem znatno povećanje prihoda (ovisno kad izađe nova lista), ali iduće sigurno. Rekao bih da dobro rade, u vrlo kratko roku su uspjeli dosta toga registrirati, ako im je marketing takav, uspjeh neće izostati.

Veterinarski biznis trenutno pokriva sva ulaganja u farmaceutiku, i očito je i taj segment poslovanja dosta profitabilan. Kad krene farmaceutika (rekao bih da će nova lista izaći vrlo uskoro), pa još ako bude dobrih vijesti vezanih uz istraživanje ovog novog lijeka…

Evo čekam uskrs i prodaju jaja,,,,nama će ostat zlatna koka.
[cool]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

Šta je sad ovo, ne prodaje se više po 65 kn? Izgleda da oni koji imaju ovu dionicu niti ne gledaju na burzu.

http://www.seebiz.eu/chromos-agro-ce-za-generu-proizvoditi-proizvode-iz-generinog-agro-portfelja/ar-31179/
Chromos Agro će za Generu proizvoditi proizvode iz Generinog agro portfelja

Dodaje se i kako se ovim modelom suradnje, putem kojeg dvije tvrtke udružuju svoje financijske i materijalne resurse te stručna znanja kako bi ostvarile bolju konkurentnost na tržištu, stvaraju i sve potrebne pretpostavke za unapređenje i daljnji razvoj proizvodnje zaštite bilja u RH.

Da li se zna koliko Genera d.d. drži udio na tržištu zaštite bilja? Koliko su prihoda ostvarili prodajom iz agro programa?

Štednja je mudrost trošenja.

http://www.seebiz.eu/chromos-agro-ce-za-generu-proizvoditi-proizvode-iz-generinog-agro-portfelja/ar-31179/
Chromos Agro će za Generu proizvoditi proizvode iz Generinog agro portfelja

Dodaje se i kako se ovim modelom suradnje, putem kojeg dvije tvrtke udružuju svoje financijske i materijalne resurse te stručna znanja kako bi ostvarile bolju konkurentnost na tržištu, stvaraju i sve potrebne pretpostavke za unapređenje i daljnji razvoj proizvodnje zaštite bilja u RH.

Da li se zna koliko Genera d.d. drži udio na tržištu zaštite bilja? Koliko su prihoda ostvarili prodajom iz agro programa?

Bitno je to da se očito okreću proizvodnji humanih lijekova, gdje je zarada najveća. Ove prihode na tržištu bilja će zadržati, a resurse uložiti u farmaceutiku.

@topalov5, navedeno stoji i mislim da je ova suradnja solidna za Generu d.d. uz veći fokus na farmaciju odnosno proizvodnji i prodaji humanih lijekova.

Moje pitanje o prihodima je bilo više da vidim koliko je efekt za Chag-r-a koje dionice posjedujem, sa većom proizvodnjom troškovi će biti manji pa sam htio vidit otprilike koliki su prihodi VERN-r-a na području Generinog agro portfelja.

Ovo sam našao za 2010. godinu, vidim da su prihodi iznad 7 mil. kuna.
http://boniteti.hr/imenik/hr/veterina-kalinova-kalinovica/

Štednja je mudrost trošenja.

@topalov5
, navedeno stoji i mislim da je ova suradnja solidna za Generu d.d. uz veći fokus na farmaciju odnosno proizvodnji i prodaji humanih lijekova.

Moje pitanje o prihodima je bilo više da vidim koliko je efekt za Chag-r-a koje dionice posjedujem, sa većom proizvodnjom troškovi će biti manji pa sam htio vidit otprilike koliki su prihodi VERN-r-a na području Generinog agro portfelja.

Ovo sam našao za 2010. godinu, vidim da su prihodi iznad 7 mil. kuna.
http://boniteti.hr/imenik/hr/veterina-kalinova-kalinovica/

http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/VERN-fin2010-1Y-REV-K-HR.pdf
prema revizorskom za 2010. oko 35 mil. kn. Mislim da je ovo super posao za Chag koji će pokupiti večinu zarade, a Veterina će osloboditi kapacitete

amlodipinum
atorvastatinum
azithromycinum
clopidogrelum
losartanum
losartanum, hydrochlorothiazidum
montelukastum
olanzapinum
pantoprazolum

Ovo je popis generičkih humanih lijekova (aktivnih supstanci) koje su registrirali u 2011. i 2012. a sa novom listom HZZO-a koja treba svaki dan izaći trebala bi krenuti i prodaja. Ko se kuži u lijekove zna da je ovo vruća roba, tj. to su preparati koji svaki ima barem 50 milijuna prodaje na našem tržištu. Sad sve ovisi o marketingu koliki će dio kolača uzeti, ali potencijalna zarada je velika. Prve godine sigurno neće biti lako, ali čini mi se da u faze registracije rade odličan posao, pa isto očekujem i od prodaje.

Stiglo izvješće za Q1

Vaš link

Nije loše.

Nije bolest sve što boli

Nije loše.

Pa nije baš ni dobro, nisu toliko problem troškovi jer se ulaže u lijekove za ljude, ali zabrinjava pad prodaje. Makar, nisam kupio dionice Genere zbog veterine koja očito ne prosperira nego zbog novih generičkih lijekova i Osteogrowtha, a taj efekt se očekuje u budućnosti.
1.5. stupa na snagu nova lista lijekova, pa konačno kreće i Generina prodaja. Osim toga, dobra vijest je da će se od sada barem 3 puta godišnje objavljivati lista tako da će novi lijekovi koje će Genera zasigurno izbacivati mnogo brže izlaziti na tržište.

New Report

Close