@Gubernator
Trebaju nam ljudi s mozgom a ne fizikalci. Kad bumo delali nove ceste onda bus pozvan. Tamo su fizicki spremni uvijek dobrodosli na krampu
Vi bute kolega onda sigurni od poziva jer kopat nemrete, a projektirat još manje. Kauč i skandinavka u obje varijante. [thumbsup]
[/quote]
Tak je. I daljinac u ruci da tu i tam bacim oko na web kameru da vidim jel kopate ili zabusavate.
Usput, probajte se drzati teme po mogucnosti jer me Vasi infantilni ispadi s humorom koji bi nasmijao vjerojatno samo 1C neke specijalne skole me uopce ne zanima
[/quote]
E pa nije ni čudo kaj vam se sviđaju skandinavske zemlje. Kauč, telka, daljinac a socka fino kapa. I ja bi tako.
Uopće ne pokušavam biti duhovit. Pitali ste kaj nam slijedi i ja sam Vam odgovorio kaj slijedi meni. A preporučam isto i vama…svaki dan iz dana u dan [thumbsup]
Vidim da se popravljlate ali je opet sukob mišljenja pa i jezika što je sasvim normalno dali smo mi robovi mašina ili oni nama nebi komentiral zato sam da budu na opasnim mjestima gdje je ugroženo zdravlje čovijeka.Svako carstvo je prolazno Grčka Rim itd.Što se tiče boga pitajte Kolege iz Slavonskog Broda kad su vidili vanzemaljce nakon par dana obio ih led,tuča . Kako vi nazivate Enterprice i Terminatore Robokop itd.Ako vam je stvarno teško pogledajte u nebo.A za one koji su kamermani poruka ivas gos. neko gleda.Napolju se rad nagrađuje a kodnas naravno ljudi vam neče reči u facu.S lušajte i tupave jer strpljen je i spašen.Šta bi rekle naše babe da dožive I vide afričku klimu kraj svita je. Također neki pametni Pijavicu tornado .nadam se da čete me razumiti.Ja vas u potpunosti a što se tiče škole kolega A 2 i a.pozdrav DJ i naravno pijesma …. gdje si sad moj prijatelj
@Gubernator
Trebaju nam ljudi s mozgom a ne fizikalci. Kad bumo delali nove ceste onda bus pozvan. Tamo su fizicki spremni uvijek dobrodosli na krampu
Vi bute kolega onda sigurni od poziva jer kopat nemrete, a projektirat još manje. Kauč i skandinavka u obje varijante. [thumbsup]
[/quote]
Tak je. I daljinac u ruci da tu i tam bacim oko na web kameru da vidim jel kopate ili zabusavate.
Usput, probajte se drzati teme po mogucnosti jer me Vasi infantilni ispadi s humorom koji bi nasmijao vjerojatno samo 1C neke specijalne skole me uopce ne zanima
[/quote]
E pa nije ni čudo kaj vam se sviđaju skandinavske zemlje. Kauč, telka, daljinac a socka fino kapa. I ja bi tako.
Uopće ne pokušavam biti duhovit. Pitali ste kaj nam slijedi i ja sam Vam odgovorio kaj slijedi meni. A preporučam isto i vama…svaki dan iz dana u dan [thumbsup]
[/quote]
Jos zalosnije ak to nije bio pokusaj duhovitosti. Sto je to onda bilo? Mentalni ispad? Koga briga sto svi pripremate za ORA Brcko-Banovici 2011 radeci "hiljade" sklekova. Ajd da su tisuce jos bih shvatio.
p.s.
Za vlasnike firmi nema socki tak da se za mene ne morate brinuti. Ali za obicne zaposlenike da. Dakle, mozda koja socka bas Vas ceka. Zbilja Vas molim da se pokusate (znam da je to Vama izuzetno tesko i zahtijeva poprilican mentalni napor) drzati se teme s kojom Vasi sklekovi i pripreme za krampanje nemaju bas nikakve veze. Hvala unaprijed. [thumbsup]
@Gubernator
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Jos zalosnije ak to nije bio pokusaj duhovitosti. Sto je to onda bilo? Mentalni ispad? Koga briga sto svi pripremate za ORA Brcko-Banovici 2011 radeci "hiljade" sklekova. Ajd da su tisuce jos bih shvatio.
p.s.
Za vlasnike firmi nema socki tak da se za mene ne morate brinuti. Ali za obicne zaposlenike da. Dakle, mozda koja socka bas Vas ceka. Zbilja Vas molim da se pokusate (znam da je to Vama izuzetno tesko i zahtijeva poprilican mentalni napor) drzati se teme s kojom Vasi sklekovi i pripreme za krampanje nemaju bas nikakve veze. Hvala unaprijed. [thumbsup]
[/quote]
ha pa kolega Vlasniče firme, ak Vam je tak super pa kaj onda kukate stalno?…kak da se ne brinem kad godinu dana cvilite po forumu? ja bih već 7 puta u Finsku zapalio da tak kukam. Probajte masovne treninge. Najbolji lijek protiv Velike Depresije. [thumbsup]
ha pa kolega Vlasniče firme, ak Vam je tak super pa kaj onda kukate stalno?…kak da se ne brinem kad godinu dana cvilite po forumu? ja bih već 7 puta u Finsku zapalio da tak kukam. Probajte masovne treninge. Najbolji lijek protiv Velike Depresije. [thumbsup]
Pa bio sam vec 3 puta u Finskoj u zadnje 3 godine. Kaj se "cviljenja" tice koliko ja primjecujem (a vidim i Vlada i mediji i svi) nekako je bitno losije u HR nego prije godinu dana s tendencijom da se za realni sektor takav trend nastavi tako da ispada da mi je "cviljenje" bilo potpuno opravdano. Imas li mozda opet kakav biserni promaseni kontraargument kao cijelih spomenutih proteklih godinu dana? Ak imas daj da raspravimo.
gledam dnevnik i nije mi svejedno.još najbolje da mi uzmu ovu plaćicu i daju Todoriću kao poticaje.
ili da zatvrore školicu i s nama profesorčićima na ulicu.strava
to je istina, i baš me zanima tko će u hrpi nezaposlenih biti taj potrošač… u Hrvatskoj je oko 400000 nezaposlenih (ubrajam i one koji nisu prijavljeni na zavod) što je oko 10% ukupne populacije, a prometi u tvrtkama su pali od 30% do 70%, ovisno tko se čim bavi. Kako će oni koji nemaju biti potrošači, to je nešto što kapitalizam još uvijek gura pod tepih. Tu se zatvaraju oči jer još uvijek ima nekih novih tržišta ili se konkurencijski divovi udružuju kako ne bi propali.
Pa bio sam vec 3 puta u Finskoj u zadnje 3 godine. Kaj se "cviljenja" tice koliko ja primjecujem (a vidim i Vlada i mediji i svi) nekako je bitno losije u HR nego prije godinu dana s tendencijom da se za realni sektor takav trend nastavi tako da ispada da mi je "cviljenje" bilo potpuno opravdano. Imas li mozda opet kakav biserni promaseni kontraargument kao cijelih spomenutih proteklih godinu dana? Ak imas daj da raspravimo.
[/quote]
Upravo tako koelga GUBERNATOR, ovakvi kao kolega ALien nesvjesno doprinose lošem stanju u zemlju, jer stalno cvile.
Treba znati da je psihologija važna kod tržišta kapitala, ako svi imaju turobne misli kao kolega ALien, naravno da će svima i biti loše.
Slažem se i za dio oko Finske, stalno spominje tu Finsku, pa što se ne odselite kolega u Finsku ako vam Hrvatska nije dobra?
lp
Sama logika kapitalizma i tehnokracije nam govori da će u budućnosti sve manje ljudi imati radno mjesto
Ovo je prepovršno gledište.
Upravo kako je mr.sc. Vlahović (predsjednik uprave Adris grupe) prilikom otvaranje tvornice u Kanfanaru rekao "… što više znanja a što manje ruku…". Baš mi je ova rečenica ostala u duboko urezana u pamćenje, jer to je tako važna fundamentalna istina. Nešto o čemu se mora u našem društvu što više voditi računa ako želimo napredak za dobrobit svih nas.
[/quote]
da to slušam svaki dan, zemlja znanja, znanje, znanje, tehnologija, tehnologija, no jesi li svjestan da i u zemljama sa daleko boljim obrazovnim sustavom od našeg još uvjek većina ljudi ima srednju stručnu spremu?
Cjeloživotno obrazovanje je obična floskula koja bi trebala dati nekakvu nadu kad nema izlaza. Baš me zanima koliko vas ima volju obrazovati se cijeli život, npr. radite u tvrtci u idealnim uvjetima 8 sati dnevno, poslje idete na dva tečaja 4 dana po 3 sata, i lijepo navečer dođete doma ženi i djeci poljubite ih, odete spavati i sutra isto tako i to slijedećih 45 godina, jer država nema novaca da vam isplati mirovinu (btw. za koju ste izdvajali i štedjeli) pa vam produžava radni vijek do 75 godine života.
Nemojmo se zavaravati, većina ljudi nema želju ni mogućnosti cijeli život raditi i učiti jer jedan dobar dio nema kapacitete (znači IQ im nije iznadprosječan) za to a drugi dio zna da to iziskuje prevelike žrtve za neizvjesnost koja ih čeka kad uđu u poznije godine (znači potrošiš svoj život koji je samo jedan da bi cijelo vrijeme učio da bi radio i ponovno učio i umro na poslu).
[/quote]
Upravo tako koelga GUBERNATOR, ovakvi kao kolega ALien nesvjesno doprinose lošem stanju u zemlju, jer stalno cvile.
Treba znati da je psihologija važna kod tržišta kapitala, ako svi imaju turobne misli kao kolega ALien, naravno da će svima i biti loše.
Slažem se i za dio oko Finske, stalno spominje tu Finsku, pa što se ne odselite kolega u Finsku ako vam Hrvatska nije dobra?
lp
[/quote]
Kolega Moj E Pogolem, molim da govorite u svoje ime. Ja se družim s kolegom Alienom i njegova depresija me nije uspjela zaraziti, dakle nije to baš tako kao što vi tvrdite.
Vaš problem je što ni sami ne vjerujete u to što pričate, a ni bracek ne vjeruje u te svoje bedastoće.
Već tri godine pričate lovačke, i rugate se onima koji su upozoravali da dolazi žestoka kriza. I je li došla?? Naravno da je, vašim bedastoćama usprkos!
Samo ste zahebali pokojeg korisnika koji vam je vjerovao i nije se adekvatno pripremio.
Bolje bi vam bilo da se pokrijete po ušima nego kaj se pravite važni [wink]
I prošećite gol po Trgu Bana Jelačića, da narod vidi da li vam je Pogolem kao što tvrdite [tongue]
Zato ljudi nisu i još jako dugo (ako ne i zauvijek!) neće biti suvišni, dapače – ako smo razumno društvo, željno napretka, spremno prihvatiti napredak… tada su nam ljudi sve potrebniji, sve važniji… i to obrazovani i pametni ljudi! Odgovorni i vrijedni ljudi. Ljudi sa strašću za napredak, za samonapredak i napredak zajednice/Društva u kojem djeluju.
Da smo razumno društvo, to je teško dokazati, ratujemo još uvijek za teritorij i bogatstva iako imamo dovoljno teritorija i bogati smo, trenutno je najveća brojka gladnih na planeti (gledano unatrag 100 godina) a imamo dovoljno sredstava i tehnologije da možemo nahraniti svakog čovjeka na planeti (hrana se baca), imamo znanje koje nam dokazuje da trebamo čuvati prirodu, a svakodnevno ju uništavamo (brazilske šume), imamo ogromnu farmaceutsku industriju a ljekovi su još uvijek za 75% populacije zemlje preskupi i nedostupni, zdravstvo bi po trebalo biti besplatno, a bilo kakvu ozbiljniju bolest ne pokriva osiguranje, osiguranja koja bi trebala pomoći čovjeku u nevolji gledaju samo profit, idemo u crkve a ne prakticiramo vjeru 🙂
kao recimo domaću najveću suprotnost razumu je recimo izbor dotičnog M.B. po tko zna koji put za gradonačelnika a skoro i predsjednika. Ako smo svi tako lijepi i pametni i razumni kako to da veliki dio pučanstva glasa za osobu koja je pijana bježala od policije i poslije pokušala sve zataškati (kolektivna amnezija / nije dokazano? / sve je bio samo štos?) 🙂 A nije samo M.B. takav slučaj ima ih puno puno više…
itd… da ne nabrajam dalje. (ovo sve ju uopćeno, znači nije 100% tako ali nije da nije)
Mi moraom imati radnu snagu sposobnu raditi u R&D i višim korporativnim funkcijama, a oni koji bi radili "u proizvodnji"… takvi su nezgodnoj situaciji, za njima potreba usitinu: prestaje! (gledano brojčano, sve manji broj njih za sve veću proizvodnju, gdje je sve automatizirano)
Nažalost fantazija, obično ovako nešto političari obavezno spomenu u svojim predizbornim govorima. Većina ljudi su i biti će manualci (bilo uslužne ili prozvodne djelatnosti), jedino će se moći promjeniti ukoliko ih genetički reprogramiramo, a za što bi trebali pak imati njihov pristanak 🙂
Zanima me, s obzirom da tehnologija svake cca. 4 godine uduplo napreduje, što bi svi ti neprilagođeni manualci trebali raditi? Studirati? Gdje su ti kapaciteti za studiranje? Trebaju li ti ljudi jesti dok studiraju ili to nije nužno? S obzirom da je većina studija u Zagrebu, pretposatavljam da bi si mogli i znajmiti stan dok su tu, ilimogu spavati pod mostom? Gdje su ti fantastični R&D studiji (barem 50% maturanata upiše humanističke znanosti)?