kolega, ja bi vama vjerovao, ali vi ste prije godinu dana pisali kako će se Zagreb smanjiti i kako će biti gladi.pašteta samo za Božić?se sjećate?
sad najednom vidim trgaove optimizma kod vas.sve se može riješiti malim administrativnim rezovima?čarobni štapić?korak do raja?
bez uvrede, ali to me plaši.jel to znak za rasprodaju?
nije dobro, nije dobro
poz, moammar
Iskreno rečeno ne znam koji ste nick bili prije godinu dana.
Ja sam nezaposlen, ali bih htio biti samozaposlen. Kad bi država bila malo mekša. Za onoga tko počinje posao davanja su ogromna. Administrativnim olakšanjima poput smanjivanja fiksnih obaveznih doprinosa bi se moglo olakšati početak i usudio bih se skinuti sa zavoda i krenuti samostalno.
Sami porezi nisu strašni i nije ih problem plaćati ako imaš prihode, jer se plaćaju u postotcima. Davanja od oko 2.000,00 su fiksna i zarađivao ili ne moraš ih plaćati. Sa knjigovođom i ostalim mogu narasti i do 3.000,00.
Iako sam očekivao sva ova sranja i krizu dočekujem spreman nemam namjeru sprašiti zalihe na pothvat za koji je pitanje kakvim će se pokazati.
Iz toga razloga bolje mi je gledati sa strane i biti državi na trošak, nego investirati u ovakva vremena. Što je bolje državi? Vjerujem da je bolje da plaćam u proračun nego da sam trošak. Ako pratite ti fiksni troškovi su i razlog zatvaranja mnogih samostalnih djelatnosti, prelazak na zavod ili prijevremeno umirovljenje i rad u fušu, tj. nelojalna konkurencija onima koji još uvijek rade legalno.
a pašteta?
Gdje vi živite? Ne gledate televiziju? Jučer sam gledao onu ženu iz Sinja. Koliko takvih ima?
To je tek početak ako se ubrzo nešto ne promijeni na bolje.
kolega moj, nisam bio nikakv nick jer nisam pisao [thumbsup]
a za televiziju, nezaposlene poput vas, administraciju, TV,me boli tuki.
ja sam ove godine napravio 72% na portfelj, 2007 nisam imao zarade i 2008 nisam imao minusa, jer nisam ni ulagao.
otišao sam na vaš nick i provjerio šta ste pisali prije, nemate puno postova i dok sam ja kenjao gaće, kupovao dionice, Vi i takvi ko Vi ste i na ovom forumu lamentirali o pašteti, krahu svijeta i i spominjali nekakv zvjerinjak, životinje, medvjede, umjesto da ste se posvetili stjecanju kapitala da bi bili samozaposleni.
a što ste vi napravili da bude bolje, osim što ste širili strah, čemer i paniku i još se naslađivali?
tako da vas uopće ne žalim, razumijete? [thumbsup]
ja sutra palim na skijanje, i to sa ženom i dvoje djece, jer imam i nisam napravio kako piše u vašem potpisu.a vi se i dalje naslađujte depresijama, paštetama itd i naravno, čuvajte vaše zalihe.
ae bok! [kiss]
Ne želim se hvaliti, ali ja sam kapetan jednog od onih čuda i sad kad si otkrio svima bacit ćemo te preko palube [angry]
@Lynx [thumbsup]
[/quote]
Mogo si onda sredit da se bar jedna grdosija gradi u 3.Maju.
Eto spasa za našu brodogradnju, program izgradnje arki za 2012. [lol]
Vidim da je riječ o još jednom multinicku.
Vjerujem da Vas boli tuki za sirotinju kao što boli tuki i ostale psihopate koji su nas doveli u ovu situaciju. Jedina satisfakcija je što će jedan dio njih ovu zimu provesti na beli u Remetincu.
Ako ćemo se hvaliti i ja imam prihode sa TK da ne trebam malim prstom mrdnuti.
Samo dali je to dovoljno?
Zar ne bi trebalo nešto i raditi i biti koristan? [yawn]
A kako raditi ako je sustav naopako postavljen i gura te u pasivnost, umjesto da se novci investiraju u stvaranje nove vrijednosti?
Iskreno rečeno ne znam koji ste nick bili prije godinu dana.
Ja sam nezaposlen, ali bih htio biti samozaposlen. Kad bi država bila malo mekša. Za onoga tko počinje posao davanja su ogromna. Administrativnim olakšanjima poput smanjivanja fiksnih obaveznih doprinosa bi se moglo olakšati početak i usudio bih se skinuti sa zavoda i krenuti samostalno.
Sami porezi nisu strašni i nije ih problem plaćati ako imaš prihode, jer se plaćaju u postotcima. Davanja od oko 2.000,00 su fiksna i zarađivao ili ne moraš ih plaćati. Sa knjigovođom i ostalim mogu narasti i do 3.000,00.
Iako sam očekivao sva ova sranja i krizu dočekujem spreman nemam namjeru sprašiti zalihe na pothvat za koji je pitanje kakvim će se pokazati.
Iz toga razloga bolje mi je gledati sa strane i biti državi na trošak, nego investirati u ovakva vremena. Što je bolje državi? Vjerujem da je bolje da plaćam u proračun nego da sam trošak. Ako pratite ti fiksni troškovi su i razlog zatvaranja mnogih samostalnih djelatnosti, prelazak na zavod ili prijevremeno umirovljenje i rad u fušu, tj. nelojalna konkurencija onima koji još uvijek rade legalno.
a pašteta?
Gdje vi živite? Ne gledate televiziju? Jučer sam gledao onu ženu iz Sinja. Koliko takvih ima?
To je tek početak ako se ubrzo nešto ne promijeni na bolje.
ja bih se istro sutra samozaposlio da ne moram brinuti kako će mi to oporezovati i uzeti, jer sam ja eto poduzetnik i bogataš.. a zna se kako su svi ti poduzetnici ološ koji ne plaća radnike pa ih treba malo stisnut, a ne da oni imaju, a ostali nemaju [bye]
Vidim da je riječ o još jednom multinicku.
Vjerujem da Vas boli tuki za sirotinju kao što boli tuki i ostale psihopate koji su nas doveli u ovu situaciju. Jedina satisfakcija je što će jedan dio njih ovu zimu provesti na beli u Remetincu.
Ako ćemo se hvaliti i ja imam prihode sa TK da ne trebam malim prstom mrdnuti.
Samo dali je to dovoljno?
Zar ne bi trebalo nešto i raditi i biti koristan? [yawn]
A kako raditi ako je sustav naopako postavljen i gura te u pasivnost, umjesto da se novci investiraju u stvaranje nove vrijednosti?
koja zamjena teza.
što ste vi po struci?demagog?[lol]
kolega,
Vi ste se naslađivali kako će se smanjiti Zagreb, Vi ste se naslađivali da će mnogi biti kruha gladni, a pašteta samo za Božić.
ko je onda psihopat?
Vi pričate o investiranju, a u potpisu imate preporuku o presavijanju i čuvanju keša.
da imate prihode sa TK, ne bi piskarali i kukali na državu.da se razumijemo, ne mislim ni ja da nam je država idealno uređena, ali plivam kako znam i umjesto da kukam radim.radim u stranoj multinacionalki koja je donijela ovdje nove tehnologije, bez obzira na kuknjave kako nas stranci kupuju.a slobodni poduzetnik sam na TK, jer nemam kapitala za veći biznis.
a Vi bi htjeli biti "samozaposleni", poduzetnik i privatnik, ali ne želite preuzeti rizik?da neko drugi podmetne leđa?
[bye]
ja bih se istro sutra samozaposlio da ne moram brinuti kako će mi to oporezovati i uzeti, jer sam ja eto poduzetnik i bogataš.. a zna se kako su svi ti poduzetnici ološ koji ne plaća radnike pa ih treba malo stisnut, a ne da oni imaju, a ostali nemaju [bye]
Za preokretanje smjera kojem jurimo u depresiju novci postoje, ali oni se neće investirati skroz dok se ne stvore preduvjeti za to.
Država je okrenuta samo punjenju ili ubij kravu zbog mesa, umjesto mlijeka.
Investitoru je opet najbitnije vrijeme povrata investicije.
Kada se vidi da ono može biti brzo doći će i greenfield investicije. U ovom trenutku još niti jedan preduvjet nije ispunjen.
Nekretnine, odnosno poslovni prostori, su za investitora još uvijek skupi, kao uostalom i radna snaga. Mnogi čekaju jer osjećaju da će to biti mnogo jeftinije.
Administrativno smanjenje npr. minimalca će automatski uzrokovati da će jedan broj poduzetnika još smanjiti plaće, to će automatski smanjiti i punjenje u proračun, ali će usporiti odlazak u nezaposlenost, a možda uzrokuje i smanjivanje nezaposlenosti.
Neka mjesta su privukla nove pogone jeftinim zemljištem i izgrađenom infrastrukturom u industrijskim zonama. To je opet stvar politike. Kako se lokalna vlast postavila prema investitorima. Znači, ipak ne treba nekakvo državno uplitanje u raspodjelu sredstava. Ovih 10 mlrd je dobrodošlo, ali imam osjećaj da je najvjerovatnije već rezervirano za Todorića, IGH, Konstruktor i Tehniku i upitan je njegov efekt na ostatak privrede.
Neka država pojeftini poslovanje poduzetnicima i naći će se i novci i gospodin tržište će se sam regulirati.
Blizu smo zapadne europe, jedan dio proizvoda može zamijeniti uvozne, tako da tržište postoji, samo je potrebno pojeftiniti poslovanje poduzetnicima.
koja zamjena teza.
što ste vi po struci?demagog?[lol]
kolega,
Vi ste se naslađivali kako će se smanjiti Zagreb, Vi ste se naslađivali da će mnogi biti kruha gladni, a pašteta samo za Božić.
ko je onda psihopat?
Vi pričate o investiranju, a u potpisu imate preporuku o presavijanju i čuvanju keša.
da imate prihode sa TK, ne bi piskarali i kukali na državu.da se razumijemo, ne mislim ni ja da nam je država idealno uređena, ali plivam kako znam i umjesto da kukam radim.radim u stranoj multinacionalki koja je donijela ovdje nove tehnologije, bez obzira na kuknjave kako nas stranci kupuju.a slobodni poduzetnik sam na TK, jer nemam kapitala za veći biznis.
a Vi bi htjeli biti "samozaposleni", poduzetnik i privatnik, ali ne želite preuzeti rizik?da neko drugi podmetne leđa?
[bye]
Sustav je do sada bio tako postavljen da je iz aviona bilo vidljivo kamo srljamo. Orijentirani na uvoz, trgovačke centre, auto salone, skupe ceste.
Sve financirano kreditima. Stvaranje nove vrijednosti skoro pa ne postoji. Zar sam pogriješio u predviđanjima osim što sam malo pretjerivao? Možda sam bio previše sarkastičan, ali kako dokazati neodrživost tog puta?
Kad netko nešto sam sebe uvjeri u nešto tada ne može racionalno razmišljati. Kao tehnički voditelj i ja sam svog poslodavca upozoravao da bude oprezniji sa investicijama, da dolaze sranja. Između ostalog i zbog toga sam dao ostavku na funkciju tehničkog direktora. Odustao sam od borbe sa vjetrenjačama. Masa krivih poteza dovela ga je tu gdje jesmo. On nije državna firma da ga se sanira iz proračuna.
Da je država prije reagirala kako je trebala sada gospodarstvo ne bi bilo u ovakvoj situaciji u kakvoj je sada. Ali hajde ti dokaži nekome nešto. Uostalom i Polančec, kao nekakav autoritet i ministar gospodarstva je krajem pretprošle za prošlu godinu očekivao 4% rast.
Sada se nastavlja skoro po starom. Jedina satisfakcija je da donekle profunkcionirala pravna država, ali još uvijek nije stvoren temelj za oporavak, a on se mora najprije stvoriti u glavama.
Jedan dobar citat Jamesa Dresdena :
Početna komocija istine direktno je proporcionalna koliko je duboko laž bila povjerovana. Ono što je uznemiravalo ljude nije to što je svijet bio okrugao nego to što nije ravan. Kada dobro upakirana mreža laži biva prodavana masama tijekom generacija, istina će biti viđena kao potpuno apsurdna a njezin zagovornik kao buncajući luđak.
Ajde opr, gle čuda moja firma radi OK i dalje, i plaćam svoje radnike. Al plaćam i doprinos za zapošljavanje svaki mjesec, i od tuda će sada tebi burza isplaćivati potporu za nezaposlene, zato prestani tu širit crnilo [lol] Sramota da te na kraju ja plaćam a ti spavaš na madracu koji je pun eura [lol]
Bar iskoristi to vrijeme za putovanja ili neštom a ne tu trkeljat [bye] Sad je na Tajlandu puno ljepše vrijeme nego ovdje, i sve jeftino.
a ima tamo i ladyboys što znaš iz prve ruke jer si bio tamo [lol]
Pa gdje si zmrkliću? [smiley]
Bio si u brlogu pa si se na vrijeme pripremio za teška vremena.[thumbsup]
Šta se za naknadu minuli rad ne računa? [rolleyes]
Bolje novci u madracu nego da ih proslijeđujem Šukiju. [cool]