Velika Depresija 2 – san ili java

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Velika Depresija 2 – san ili java

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Znam, Gotovina kad su ga uhapsili.

Moja veza s tim vinom nema veze s tim dogadjajem.

Kolega Sever je izgleda upao u žestoku Depresiju………. [cry]
Jedino se još donekle drže kolegica Spomenka i kolega Ribić.

Većina ispitanika u Hrvatskoj, 57 posto, nije zadovoljno svojim životnim standardom, a prije 2006. godine takvih je bilo 41 posto. Čak 84 posto ispitanika, što je najviše u regiji, smatra da zemlja ide u lošem smjeru, a povjerenje u svoju Vladu ima samo 22 posto ispitanika. Iako većina Hrvata (67 posto) misli da su u inozemstvu bolje životne mogućnosti, samo 11 posto ispitanika je reklo da bi emigriralo iz zemlje.

Na referendumu o ulasku u EU, 39 posto bi ih glasalo za, 43 protiv, a neodlučnih je 19 posto. Istodobno, u najsiromašnijima Albaniji i Kosovu najviše je onih koji su zadovoljni svojim životnim standardom i smatraju da njihove zemlje idu u dobrom smjeru.

Ako mislite da sam ovim tekstom pokazao previše pesimizma za kraj pročitajte izjavu predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimira Severa pa ćete vidjeti da ima i „gorih“ od mene.

„Samo krajnji i nepopravljivi optimist može očekivati neki napredak. Na žalost, iskustvo nas uči da i tamo gdje drugi uspijevaju bar ponešto, Hrvatska podbaci. Tako i dok u većini drugih zemalja očekuju barem blagi oporavak i početak izlaska iz krize, u Hrvatskoj se to ne može očekivati, možda tek pritajeno nadati. Banke u Hrvatskoj i dalje vode politiku visokih kamata na kredite pa se i građani i gospodarstvo manje zadužuju. To će se očigledno nastaviti i u sljedećoj godini (ako banke nekim čudom ne progledaju). Nema opravdanih osnova za očekivanje rasta potrošnje jer možemo očekivati daljnji rast nezaposlenosti, daljnji pad kupovne moći građana, jer bez zaduživanja plaće su i mirovine nemoćne za podmirenje čak i osnovnih mjesečnih obiteljskih potreba. U gospodarstvu će, ako se ne iznađu sredstva za potpore, dalje u probleme tonuti graditeljstvo, tekstilna, drvoprerađivačka i metaloprerađivačka industrija pa čak i turizam. Treba se samo nadati da energenti, komunalije i hrana neće poskupljivati jer bi to za građane bila katastrofa. A, na žalost, rasti će i broj onih koji neće biti u stanju vraćati dugove, rasti će broj ovrha. Rasti će broj nezadovoljnih i nije isključeno da bi spontano mogli na ulice.“

http://www.kucilooro.webs.com/

Kolega Sever je izgleda upao u žestoku Depresiju………. [cry]
Jedino se još donekle drže kolegica Spomenka i kolega Ribić.

Većina ispitanika u Hrvatskoj, 57 posto, nije zadovoljno svojim životnim standardom, a prije 2006. godine takvih je bilo 41 posto. Čak 84 posto ispitanika, što je najviše u regiji, smatra da zemlja ide u lošem smjeru, a povjerenje u svoju Vladu ima samo 22 posto ispitanika. Iako većina Hrvata (67 posto) misli da su u inozemstvu bolje životne mogućnosti, samo 11 posto ispitanika je reklo da bi emigriralo iz zemlje.

Na referendumu o ulasku u EU, 39 posto bi ih glasalo za, 43 protiv, a neodlučnih je 19 posto. Istodobno, u najsiromašnijima Albaniji i Kosovu najviše je onih koji su zadovoljni svojim životnim standardom i smatraju da njihove zemlje idu u dobrom smjeru.

Ako mislite da sam ovim tekstom pokazao previše pesimizma za kraj pročitajte izjavu predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimira Severa pa ćete vidjeti da ima i „gorih“ od mene.

„Samo krajnji i nepopravljivi optimist može očekivati neki napredak. Na žalost, iskustvo nas uči da i tamo gdje drugi uspijevaju bar ponešto, Hrvatska podbaci. Tako i dok u većini drugih zemalja očekuju barem blagi oporavak i početak izlaska iz krize, u Hrvatskoj se to ne može očekivati, možda tek pritajeno nadati. Banke u Hrvatskoj i dalje vode politiku visokih kamata na kredite pa se i građani i gospodarstvo manje zadužuju. To će se očigledno nastaviti i u sljedećoj godini (ako banke nekim čudom ne progledaju). Nema opravdanih osnova za očekivanje rasta potrošnje jer možemo očekivati daljnji rast nezaposlenosti, daljnji pad kupovne moći građana, jer bez zaduživanja plaće su i mirovine nemoćne za podmirenje čak i osnovnih mjesečnih obiteljskih potreba. U gospodarstvu će, ako se ne iznađu sredstva za potpore, dalje u probleme tonuti graditeljstvo, tekstilna, drvoprerađivačka i metaloprerađivačka industrija pa čak i turizam. Treba se samo nadati da energenti, komunalije i hrana neće poskupljivati jer bi to za građane bila katastrofa. A, na žalost, rasti će i broj onih koji neće biti u stanju vraćati dugove, rasti će broj ovrha. Rasti će broj nezadovoljnih i nije isključeno da bi spontano mogli na ulice.“

i vrijeme je da se krene na ulice….ali kazu da hrvati vole prosvjedovati iz fotelje ..NA ZALOST

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Znaš da ni vino ne valja mlado…NHF

Dakle, osim sto ti bas ne idu podaci o zlatu, vidim da ti niti vino ne lezi.

Neka vina, kao beaujolaise, se moraju piti mlada. Ako preferiras akciju "kupujmo hrvatsko" onda je frankovka dobar izbor.
Ja inace danas pijem Marquez de Caceres, Grand Reserva, 2001. (izvrsna godina u Rioji).
[/quote]

Jel znas ciji je izbor to vino? Tko ga je od poznatih jos pio?
[/quote]

Gotovina. I nije mi bog zna kaj. Pio sam, po mom ukusu, puno boljih Rioja [wink]

i vrijeme je da se krene na ulice….ali kazu da hrvati vole prosvjedovati iz fotelje ..NA ZALOST

Zasto da prosvjedujem? Ne pada mi na pamet.

Zadnje dvije godine su nudile odlicne prilike kao i svaka kriza. Meni OK. Tko misli da treba prosvjedovati neka prosvjeduje. Uz danasnje tehnologije biti zarobljen samo u "lokalnoj bari" i ovisiti o lokalnim politicarima ukazuje na nedostatak imaginacije kao i nesnalazenje u vremenu i prostoru u kojem zivimo.

Ovaj svijet, pogotovo u ovakvoj krizi, nudi toliko mogucnosti da je to jednostavno nevjerojatno. Tko od sume ne vidi drvo vjerojatno ce se smrznuti. Ja ostajem u fotelji.

MY PRECIOUS!!!!

Znam, Gotovina kad su ga uhapsili.

Svaka cast majstore!!!!

MY PRECIOUS!!!!

Vidim ove godine se dosta pucalo – kao u Bagdadu. Ima narod para za pretvoriti u dim pa mi se cini da ovdje jos uvijek nema krize. [wink] Jelo se i pilo, ide se na skijanje pa mi nije jasno o cemu ovi ovdje pisu:

http://www.seebiz.eu/hr/komentari/sinisa-malus/pogled-u-novu-godinu-tko-prezivi%2c-pricat-ce,64870.html

MY PRECIOUS!!!!

He, he, he, vidim ide porez i na lutriju a nikako da pogode taj 7/39 dok zakon ne stupi na snagu. Nekako mi se cini da ce ga pogoditi u subotu. Pa neka netko veli da nema manipulacije….. [lol]

MY PRECIOUS!!!!

Neka vina, kao beaujolaise, se moraju piti mlada. Ako preferiras akciju "kupujmo hrvatsko" onda je frankovka dobar izbor.
Ja inace danas pijem Marquez de Caceres, Grand Reserva, 2001. (izvrsna godina u Rioji).

Tebi izgleda mama bira vina… [smiley]

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

@Ciceron

Ceterum censeo Cartaginem esse delendam…

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

@Ciceron

Vjerojatno si mislio
"Ceterum censeo Carthaginem esse delendam"

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

@Ciceron

Vjerojatno si mislio
"Ceterum censeo Carthaginem esse delendam"
[/quote]

ne znam,to mi ostalo u glavi još iz osnovnjaka kad sam učio latinski(to je bilo prije 20 godina), razlika je u klasičnom i tradicionalnom izgovoru, poslije sam vidio na Google da piše tako kako si naveo

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

New Report

Close