Velika Depresija 2 – san ili java

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Velika Depresija 2 – san ili java

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Znam, to si u pravu, čovjek je radio analizu u nepovoljnom momentu za dionice, ali to ne umanjuje vrijednost usporedbe jer Leon Richardson uvijek kaže da se ne možeš obogatiti samo s jednom klasom imovine već da treba kombinirati.
Znači tajming je sve!!!!

Treba kombinirati dionice, cash, obveznice, zlato, nekretnine, commoditiese……..

pozdrav

http://www.kucilooro.webs.com/

Da, tajming je sve.

Sto se tice diverzifikacije, ja se nikako ne mogu odluciti ima li to smisla ili ne.
Vjerojatno ima ako je cilj minimizacija rizika, a vjerojatno nema ako je cilj maksimizacija prinosa.

Vidra,
Vrlo neobjektivno prikazana statistika.

2001. godine je zlato uslo u svoje bikovsko trziste dok je TK uslo u medvjede.
Zlato je na pola bulla (vrijednosno) a TK na pola medvjeda (vremenski).
Moram sada ici. Napisat cu ostatak kasnije.

Nisu ti to dobro objasnili Markko. Da li govoriš nominalno ili realno. U čemu su izražene cijene? U dolarima? Da li je uračunata inflacija?
Pogledaj grafove malo bolje.
2001 je počela monetarna ekspanzija a u toj situaciji TK ne ide u bear.
btw. zlato je u biku od 1980.

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

pozdrav

Sugerirate čušpajz portfolio?
Ako slučajno profulate pušionu u dionicama, neka barem one u commoditiesima? [lol]

Da li ste ikad probali namjerno gubit na burzi? Vjerujte, nije lako… [lol]

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

ciceron,
mislim da sam ipak ja u pravu [lol] [lol] [lol]

Za zlato si stvarno promasio ceo fudbal.
Od 80. do 2001. je bio u bearu; cijena mu je pala s 8xx na 250 dolara.

ciceron,
mislim da sam ipak ja u pravu [lol] [lol] [lol]

Za zlato si stvarno promasio ceo fudbal.
Od 80. do 2001. je bio u bearu; cijena mu je pala s 8xx na 250 dolara.

Ajde da i ti jednom budeš u pravu.
E sad te cijene korigiraj u realne.
To je bio "gold minor hickup".

A sad nam objasni kako je TK bio u "bearu". [smiley]
Obrati pažnju na “interest rate”…sa 6.25 na 1.75 u samo 6 mjeseci..da bi 2004 završili na 0.25%….ring a bell?

btw. Marrko, cijena zlata je padala najviše jer su se centralne banke rješavale zaliha…to ti nisu rekli… [smiley]

Neki baziraju investiranje na temelju ocekivanja. Drugi na temelju cinjenica i realnosti. Dakle izbora ima. Pick your choice. [thumbsup]

He he kolega. Svaki investitor ulaže na osnovu očekivanja.
Da li će pogodit , to je drugi par rukava. [smiley]
[/quote]

Kolega možemo li vidjeti vaše forcaste za iduće dvije godine???………..da i kolega Lebanonac nešto nauči
[/quote]

Kolega , lako za moje naukovanje, ne bojte se vi za to [wink]..nego ja još uvijek čekam onaj vaš najavljeni e-mail od jučer sa izračunom lokalnog dna i vrha..provjerio sam i junk, but no avail.
Izgleda da ste vi kao i ovi u saboru, samo kritizirate a ne nudite nikakva rješenja.
Šteta..a tako nadobudan mladić. [sad]

Obrij me, majko, motornom pilom...

And Just Like That, The US Amps Up The Trade War Against China
Joe Weisenthal | Dec. 30, 2009, 11:54 AM | 188 | 1
PrintTags: Economy, Commodities, China
We were just mentioning how screwed the West will be if in fact the world goes go into "trade war" mode.

Well, here we are. The US International Trade Commission has just sided with US steelmakers in favoring duties on Chinese imports. Their bulletin is here.

On what basis are we slapping taxes on imported goods from one of our most important partners (and lenders)? Basically, cause world trade is though.

WSJ:

In the steel case, brought by U.S. steel manufacturers and the United Steelworkers union, the domestic industry has framed its case in terms of potential job losses — thousands of steel workers have been laid off or had their mills closed. In China, job losses have been few, as Chinese mills continue to operate despite weakened world demand.

Chinese steelmakers don’t dispute the losses of thousands of U.S. steel jobs, but they say the U.S. industry could have avoided the problems.

James Durling, the attorney representing Chinese steelmakers at the ITC hearing, said U.S. steelmakers are feigning injury to protect their market from competition. He said the mass layoffs could have been averted by tapping into the more than $3 billion in operating profits made during the boom, roughly from 2006 to late 2008.

btw. Marrko, cijena zlata je padala najviše jer su se centralne banke rješavale zaliha…to ti nisu rekli… [smiley]

Hvala ti sto se brines za moje znanje u vezi zlata, ali mislim da moji ucitelji ipak znaju vise od tebe.

Inace, zelim svima sretnu i uspjesnu 2010. godinu.

pozdrav

Sugerirate čušpajz portfolio?
Ako slučajno profulate pušionu u dionicama, neka barem one u commoditiesima? [lol]

Da li ste ikad probali namjerno gubit na burzi? Vjerujte, nije lako… [lol]
[/quote]

Vidim kolega Cicerone da niste upoznati sa knjigama Leona Richardsona; Investiranje 1 i 2, pa vam ih preporučam! [thumbsup]

Preko poslovnog se mogu naručiti obje, to bi vam bio odličan izbor, da ne ubijate vrijeme samo sa jelom i pićem.
pozdrav

A Low Volume Stock Market Rally and a Burst Real Estate Bubble
"…Yes, the market rallied strongly in 2009. But it did the same thing in 1930. History then tells us that the current stock market rally is not sufficient enough to reason that the worst is over…"

http://www.moneyandmarkets.com/a-low-volume-stock-market-rally-and-a-burst-real-estate-bubble-6-37144

I'll be twice the King my father ever was!

New Report

Close