Koliko sam ja upućen, nekima se osmjeh već mrzne … od LEDA…
A di si ti vidio argumente u business.hr-u. [shocked]
Je, je, dolazi ledeno doba. Argumente? Imas ih na forumu koliko hoces. Recimo usporedba Hamburga i Ploca mi je omiljena. Jasan znak tko ga zna procitati. [wink]
Točno. Jedno 666 godina. [lol]
Nego, znas kada si maloprije ovo napisao. Nisi bas tocno pogodio. Ali izgleda da se forecasti polako priblizavaju i tom tvojem targetu. Prvo smo trebali izici iz krize 2010. Pa 2011. Sada se sramezljivo pise o 2012. Ovaj je malo dao pogled u dulju buducnost. Zanimljivo stivo. Nadasve.
Ok, nije bas business.hr ali onako, valjda i ovaj sajt imal neku legitimnost. [cool]
sve je stvar očekivanja u duljem roku, ako prevladaju takvi kao ti naravno da ćemo otići u 3PM [yawn]
sve je stvar očekivanja u duljem roku, ako prevladaju takvi kao ti naravno da ćemo otići u 3PM [yawn]
Ne slazem se. Ocekivanja su jedno. Sagledavanje cinjenica i realnosti nesto sasvim drugo. Neki baziraju investiranje na temelju ocekivanja. Drugi na temelju cinjenica i realnosti. Dakle izbora ima. Pick your choice. [thumbsup]
Neki su ocekivali janaf na 4000. Nisu bili realni. Ali su ocekivali. Kuzis razliku?
Ne slazem se. Ocekivanja su jedno. Sagledavanje cinjenica i realnosti nesto sasvim drugo. Neki baziraju investiranje na temelju ocekivanja. Drugi na temelju cinjenica i realnosti. Dakle izbora ima. Pick your choice. [thumbsup]
Neki su ocekivali janaf na 4000. Nisu bili realni. Ali su ocekivali. Kuzis razliku?
[/quote]
Neki su očekivali Viro na hiljadu (opet)…..kužiš?..očekivali su da će neki tamo opet to napumpati ali bili su u krivu…..kužiš..nisu bili realni…..a bio si to upravo ti [proud]
[/quote]
Kolega razočarali ste me…govorite o forecastima a negirate važnost očekivanja za buduća kretanja….
Naravno tu su u konfrotaciji bullish i bearish očekivanja te se cijene i forecasti postepeno
prilagođavaju u duljem roku na svoju realnu vrijednost.
A ja vam kažem neki su očekivali i Crobex na 700 bodova i to ove godine…jesu li oni po vama bili realni?
Kužite li razliku? [wink]
Je, je, dolazi ledeno doba. Argumente? Imas ih na forumu koliko hoces. Recimo usporedba Hamburga i Ploca mi je omiljena. Jasan znak tko ga zna procitati. [wink]
E sad konačno pričaš mojim jezikom. [proud]
Slijedeca godina biti ce komedija kazu oni koji znaju. Svaka cast majstore:
Novoselec: U idućoj godini moramo štedjeti
Prije dvije godine imali smo dramu, u proteklih godinu dana gledali smo sapunicu, a iduća bi godina mogla biti komedija. U drami krizne 2008. nestajale su institucije koje smo još godinu prije držali nedodirljivima.
http://www.poslovni.hr/135789.aspx
Dakle iduce godine imamo “Povratak Pink Pantera”.
Mozda da zatvorimo ovu temu na neko vrijeme:
youtube i safehaven…može li bolje? [thumbsup]
p.s. svaka čast bis.insideru na grafovima.
youtube i safehaven…može li bolje? [thumbsup]
Vrijedan post koji je puno doprinjeo zajednici. Safehaven se pokazao vrlo vrlo tocan do sada. Jedini problem je sto su ljudi malcice ispred vremena. To je ono sto svima uglavnom fali kada shvate da je panika. Vrijeme! Takodjer, zna biti puno bitnije TKO u odnosu na GDJE.
Nadalje, izmedju vaseg neargumentiranog komentara (osim omalovazavanja sajtova koji u svijetu ipak nesto znace a uz duzno stovanje vas doprinos mi se cini vrlo upitan) i referenci koje su ovdje navedene mislim da se necu puno dvoumiti.
Smijali se ljudi Schiffu, Whitney, Celenteu, Talebu, Weissu, itd., a ovi sve lijepo pogodili, objasnili i argumentirali. I sada smo tocno tu gdje su rekli da cemo biti. Takodjer nisu bas neki optimisti za buducnost – najblaze receno. Pa da vidimo onda te argumente odnosno reference za Celentea ili cete mozda pokusati diskreditirati i nize navedene kuce cije su ovo izjave:
Gerald Celente has been a leading trend forecaster for years:
"When CNN wants to know about the Top Trends, we ask Gerald Celente."
— CNN Headline News
"A network of 25 experts whose range of specialties would rival many university faculties."
— The Economist
"Gerald Celente has a knack for getting the zeitgeist right."
— USA Today
"There’s not a better trend forecaster than Gerald Celente. The man knows what he’s talking about."
– CNBC
"Those who take their predictions seriously … consider the Trends Research Institute."
— The Wall Street Journal
"Gerald Celente is always ahead of the curve on trends and uncannily on the mark … he’s one of the most accurate forecasters around."
— The Atlanta Journal-Constitution
"Mr. Celente tracks the world’s social, economic and business trends for corporate clients."
— The New York Times
"Mr. Celente is a very intelligent guy. We are able to learn about trends from an authority."
— 48 Hours, CBS News
"Gerald Celente has a solid track record. He has predicted everything from the 1987 stock market crash and the demise of the Soviet Union to green marketing and corporate downsizing."
— The Detroit News
"Gerald Celente forecast the 1987 stock market crash, ‘green marketing,’ and the boom in gourmet coffees."
— Chicago Tribune
"The Trends Research Institute is the Standard and Poors of Popular Culture."
— The Los Angeles Times
"If Nostradamus were alive today, he’d have a hard time keeping up with Gerald Celente."
— New York Post
http://georgewashington2.blogspot.com/2008/11/top-trend-forecaster-says-were-going-to.html
Uvazeni gospodine Knox ako smijem priupitati koje su to Vase reference i mogu li se mjeriti sa upravo navedenim?