Velika Depresija 2 – san ili java

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Velika Depresija 2 – san ili java

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A vid ovo:[shocked]

Godišnji pad novčane mase 15,9 posto u rujnu

Monetarni agregat M1 (novčana masa) zabilježio je u rujnu pad od 2,3 milijarde kuna u odnosu na prošli mjesec, dok je na godišnjoj razini smanjen 8,1 milijardu kuna ili 15,9%, (što je povijesno najveći godišnji pad), ukazujući tako na nastavak trenda smanjenja novčane mase na godišnjoj razini započet još u listopadu 2008. godine. Tako je monetarni agregat M1, koji obuhvaća gotov novac izvan banaka, depozite ostalih bankarskih institucija i ostalih domaćih sektora kod HNB-a te depozitni novac kod banaka, na kraju rujna iznosio 45,6 milijardi kuna što je najmanji iznos još od veljače 2007. godine.

A ljudi se pitaju zašto Crobex ne raste.Pare nestaju i nema ih više

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

Ima li uopće koji post na ovoj temi (osim onih nekoliko s početka teme) koji se dotiču "Velike depresije"?!?
Pola ovih postova bi se moglo premjestiti na "Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijena nafte na tržište kapitala" ili na "Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala"…
Tu se sad stavljaju kojekakvih reportovi, što iz USA , što iz Hrvatske…koji bi kao trebali biti pokazatelji oporavka…odnosno kojom će brzinom ići taj oporavak…ali naglasak je na OPORAVAK!!!a ne na nikakvu veliku depresiju!!!
Može biti samo korekcija, kojih je oduvijek bilo i biti će ih, ali one se ne mogu uspoređivati s velikim depresijama…da nakon ovog pada još nastupi velika depresija, onda bi se cijene dionica u toj "VELIKOJ DEPRESIJI" trebale srozati na kunu i niže…kolke su šanse za to?!
ovu temu treba zaključati…ima nekoliko tema na kojima se mogu postati ovakvi postovi…dvije sam nabrojao…a i ima i Oporavak tržišta kapitala…
Ovo je apsolutno nepotrebno otvorena tema, po mome mišljenju otvorena da bi se napravila nekakva panika možda među malim ulagačima i da ovi koji su u cashu liječe svoje frustracije…

Zar nema na portalu tema oporavak burze pa lijepo tucite ove depresivne sa optimizmom i pjesmom.
A možete i argumentima, ako ih ima, a sigurno bi ih se našlo.

Predlažem za početak pjesmu od grupe Clash; "I fought the low and low won", ta je posebno poučna.
[cool]

If I go there will be trouble, an' if I stay it will be double, so you got to let me know, should I stay or should I go

Evo malo da vidite friško objavljene najveće short pozicije Goldman Sucksa.Vrlo zanimljivo.
Dakle,u Top10 short pozicija Goldman se kladi protiv 4 financijske firme,pa kako to majku mu ako je kriza gotova,
onda shortaju Euro index i dve firme rudnika zlata.Znači da se klade na pad Eura i zlata, što znači da se klade na rally dolara.
Ako se Goldman kladi na rally dolara i protiv financijaša onda to znači da se kladi na potop dionica.
A ako se Goldman kladi na potop dionica onda će tako i biti.

Da, toliko su dobri u procjenama da su skoro propali. Oni su zakuhali svu tu priču oko sekutitizacije i hip. kredita i vrlo je čudno da su oni spašeni,a lehman nije iako se mogao konsolidirati za pet dana.

Novci nisu problem. Novaca nema.

Evo malo da vidite friško objavljene najveće short pozicije Goldman Sucksa.Vrlo zanimljivo.
Dakle,u Top10 short pozicija Goldman se kladi protiv 4 financijske firme,pa kako to majku mu ako je kriza gotova,
onda shortaju Euro index i dve firme rudnika zlata.Znači da se klade na pad Eura i zlata, što znači da se klade na rally dolara.
Ako se Goldman kladi na rally dolara i protiv financijaša onda to znači da se kladi na potop dionica.
A ako se Goldman kladi na potop dionica onda će tako i biti.

Komšija, ovo si mnogo lepo napiso i ja bi ti ovaj post i potpiso. U svemu osim u jednom. Goldman se ne kladi. Goldman će da odredi kako će stvari da se odviju. Goldman je samo produljena ruka Feda. Godlman i Fed su se zajedno rešili Lehmana a vreme će da pokaže i zašto. Svi ljudi koji nešto znače u Fedu su ekipa koja je došla iz Goldmana. Dakle, sve šta si napiso je tačno osim opklade. Oni tačno znaju šta če da naprave i kako če opet ljudima da uzmu pare!

Opa miki,reality check

Obama warns of a ‘double dip’ recession

BEIJING – President Barack Obama says he’s worried that spending too much money to help revive the economy could undermine a fragile U.S. recovery and throw the economy into a double-dip recession.
That’s when the economy begins to recover briefly from a recession only to be dragged back under. Obama told Fox News in an interview Wednesday that his administration is weighing tax breaks that could encourage businesses to begin hiring again.
But he added that it’s important to recognize that if the nation keeps adding to deficit spending through tax cuts or more stimulus spending, at some point people could lose confidence in the U.S. economy and that could "lead to a double-dip recession."

Pripreme počinju.Navucite maskirna odijela i pripremite boce s kisikom

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

Ma to on samo navlači jer želi jeftino dokupiti Janaf i Tehniku, ja mu ništa ne vjerujem. Meni su draži ovi virtualni nickovi i imam puno povjerenje u njihovu prosudbu.

Uostalom, nije rečeno da će biti double deep, već da ……………može odvesti u DD?
To je samo hipoteza.
Ipak za svaki slučaj ima da stavim pa naloga nisko, pa što bude…………..

If I go there will be trouble, an' if I stay it will be double, so you got to let me know, should I stay or should I go

Opa miki,reality check

BEIJING – President Barack Obama says he’s worried that spending too much money to help revive the economy could undermine a fragile U.S. recovery and throw the economy into a double-dip recession.
That’s when the economy begins to recover briefly from a recession only to be dragged back under. Obama told Fox News in an interview Wednesday that his administration is weighing tax breaks that could encourage businesses to begin hiring again.
But he added that it’s important to recognize that if the nation keeps adding to deficit spending through tax cuts or more stimulus spending, at some point people could lose confidence in the U.S. economy and that could "lead to a double-dip recession."

Đe ronimo da znam jel dovoljan kisik ili mješavina s helijem? Maskirno imam, a i 3 podvodne puške.Sad ce netko pitati zasto vise pusaka? Pa recimo kad lovis brancina odes dolje, zalegnes i grebes po kamenu jer brancin je znatizeljan. Onda grunes s prvom puskom – ako pogodis sve ok. Ako ga fulas brancin ce stati da vidi sto se dogodilo. E onda ga s drugom puskom tresnes. Tak ce biti i na nekim dionicama uskoro imam osjecaj.

Kod nas sve raste po malo, par iznimaka, ostalo stagnira, ne znam baš.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Vi ste Fedya vrlo duhovit čovjek

ova mi je jako smiješna

"A ljudi se pitaju zašto Crobex ne raste.Pare nestaju i nema ih više " [lol]

Vidite se da ste ironični pesimist s malom dozom humora.

Samo naprijed!!!

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Jesam,

veliko sam depresivan kaj sam samo dio love prebacio u USA.

Ljudi moja istina je velika depresija, ali ne u svijetu već u Hrvaskoj, jer ljudi odlaze od ovdje a ne da dolaze, a to bi svi trebali napraviti pa neka onda ekipa uživa.

Ja polagano izlazim vanka sa minusom naravno i ne vračam se.

Ovo u USA je genijalno, a još k tome ne plačam proviziju nikome.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Opa miki,reality check

E da, da. Double-dip … i to još poruči iz Beijinga.
A jeste li možda ovih dana obratili pažnju što je govorio Hu Jintao?

Jet: Are You Gonna Be My Girl?

Opa miki,reality check

E da, da. Double-dip … i to još poruči iz Beijinga.
A jeste li možda ovih dana obratili pažnju što je govorio Hu Jintao?
[/quote]

Ja sam cuo nesto da je rekao Jao Pao – mozda i on slicno misli ko Obama?

New Report

Close