Sva sreća da imamo vas kolega da nas pravovremeno informirate!
Hvala uvaženi kolega. Drago mi je biti s Vama.
Vidim puno truda ulažete u sve analize!
I do 20 sati dnevno. Trudim se i ulažem u znanje.
Tako je., svaka čast kolega vidim imate znanje jer dosta postova pišete!
Niti približno koliko bi trebao imati.
Samo napred nemojte se smesti , odvažno napred uz puno truda možda i da neke rezultate!
Ako uložiti dovoljno znanja i truda rezultat neće izostati.
ps to na avataru jel to klaun ili luda nisam siguran?
Svatko vidi ono što želi. Možda čak i nešto treće.
hvala na odgovoru!
Nema na čemu. Bila mi je osobita čast i zadovoljstvo.
Želi Vam laku noć.
Why am I having flashbacks? Because the Eastern European currencies (Ex. Hungarian Forint, Czech Krona, and Polish Zloty) remind me of the subprime loans of 2006. A crisis here likely will start a flu that will spread ultimately to the major countries. Why do I draw the analogy between Eastern Europe and subprime loans? Because subprime borrowers were the weakest type of borrowers and the least able to deal with adverse consequences (They defaulted first as a result).
This is similar to the Eastern European countries who are the most fragile countries in terms of staying power on the fiscal front right now (Witness the massive budget deficits in those countries).
I bring this up today, because the Eastern Europe currencies are under a lot of pressure today (Approx. 2%). Keep a close eye here Minyans as this is likely the candidate that could start the crisis fire anew IMO.
http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/2009/10/spotlight-on-eastern-european.html
http://www.finviz.com/insidertrading.ashx?or=-10&tv=100000&tc=7&o=-transactionValue
Vjerovatno su i domaći široke ruke u zadnjih dvadesetak dana…………kakve ofenzivne dionice, treba igrati bunker [smiley]
Koji ste vi cirkusanti ….
Ne valjaju vam dobre dionice pa sada zabadate prst u loše ..
Sve vaše teorije propasti slušam cjelu ovu godinu i niti jedna se nije obistinila…
Pa kaj što je IGH imao loše izvješče vani vrvi od loših izvješča samo ih ne gledaju kao kod nas
Nisu vam dobre firme sa lošim izvješčima
nisu vam dobre one koje pak imaju dobra izvješča
Vame ne paše ništa osim da vam neko zabadava pokloni dionice .
‘In Your Dreams, Fleischman’
Ajme vama samo paše da pada jer ste u kešu ….
Sve vaše teorije propasti slušam cjelu ovu godinu i niti jedna se nije obistinila…
Pa kaj što je IGH imao loše izvješče vani vrvi od loših izvješča samo ih ne gledaju kao kod nas
Bravo kolega……..odlično ste primjetili tu needuciranost naših institucionalnih ulagača…………nitko da kaže to i to izvješće je better than expected……..
što onda očekivati od small cap investorsa………
Samo nemojte raspravu svoditi na osobne afinitete, to me ne zanima…………..ovo nije tema ni VDKT ni LEDO da se prepucavamo…………ovo je normalna komunikacija
Mislim da ste previše pod dojmom trolovskih postova i djelovanja………..ovdje se možete opustiti i reći u miru svoje mišljenje [thumbsup]
POTROŠNJA
Razočarenje: Američka potrošnja pala prvi put u četiri mjeseca
Autor/izvor: SEEbiz / Hina
WASHINGTON – Potrošnja Amerikanaca u rujnu je smanjena nakon četiri mjeseca uzastopnog rasta, budući da je okončan vladin program poticanja kupnje vozila, što je povećalo strahove da bi gospodarski rast mogao posustati bez vladine potpore.
Ministarstvo trgovine danas je priopćilo da je osobna potrošnja u SAD-u pala za 0,5 posto, što je najveći pad od prosinca, nakon što je u kolovozu porasla za 1,4 posto. Pad potrošnje u skladu je s očekivanjima na tržištu.
"To stvara preduvjete za vrlo slabo četvrto tromjesečje za potrošnju. Mogla bi biti približno ista ili porasti za oko 1 posto na godišnjoj razini u četvrtom tromjesečju", kazao je Ian Morris, glavni ekonomist u HSBC Securities u New Yorku.
S obzirom da je tržište rada još uvijek preslabo da bi pružilo potporu domaćoj potražnji, postoje strahovi da bi početni gospodarski oporavak mogao posustati bez vladinih potpora. Osobna potrošnja, koja obično čini više od dvije trećine američke gospodarske aktivnosti, bila je u kolovozu potaknuta popularnim programom "novac za krntije" koji je osiguravao popust na kupnju nekih novih vozila.
Program, koji je završio u kolovozu, pridonio je skoku osobne potrošnje u trećem tromjesečju i pomogao izvući gospodarstvo iz najgore recesije od 1930-ih.
Bok djevojke!
Rijetko sam ovdje, ali vidim da je otvorena meni uvijek zanimljiva tema.
Mislim da naslov ne odgovara stanju. Tko još nije skužio mi nismo u Great Depression 2, nego Greater Depression.
Ako već do sada niste pripremili vrijeme je da se svatko od nas preispita sa koliko malo može preživjeti.
Obzirom na prezaduženost SAD-a (12,5x njihov GDP), ogromne kamate koje moraju podmiriti, dolara kao svjetske rezervne valute, prezaduženost istočne europe i nas samih pitanje je samo gdje će pući i povući nas dublje.
Izlaz za svakog od nas vidim u dvije opcije. Prva je kupiti si zemlju kako bi imali što jesti, a druga je uopće ne jesti.
Evo tipa koji navodno može da ne jede po 400 dana. [lol]
Vaš link
Dobro, postoji i treća. Otimati od onih koji imaju.
U svakom slučaju mi smo u dubokoj krizi. I bez svjetskih sranja dovoljno smo duboko zaglibili da se godinama nećemo izvući iz toga. Politika koja je kod nas duboko povezana sa relnim sektorom(npr. slučaj Podravka) ne čini ono što bi trebala kako bi se lakše izvukli.
To je valjda svima jasno?
Na godinu ćemo biti dužni samo 100% BDP-a?[bye]
To su samo optimistične procjene. Što ako BDP još padne?
Ali, na kraju, što je to u odnosu na amere? Razlika između njih i nas je što smo mi dužni u stranoj valuti. Oni svoju mogu uvijek npr. devalvirati. [cool]
Inače ne pišem (forum), inače ne čitam (forum), jer spameri su preuzeli cijeli poslovni…
Sada naiđoh na par prihvatljivih rečenica, ali teško zadugo…
Vidjeh mnoge hvalisavce po forumu, gadne novce su zaradili, a tek traderi zarađuju samo tako i to osobito dnevnim trejdanjem…
A tek preporuke za kupnju ili prodaju, vrlo lijepi savjeti…
Evo ja se uključih čisto onako da izrazim čuđenje po pitanju "Tko ili što će gurati crobex". To je inače nominativ. I nikako ne razumijem to da se 2010 u Hr očekuje rast makar i simboličan, po svim pokazateljima nije ga moguće očekivati… Ne bi se kladio da javne financije neće doživjeti slom…
Usput šanse za double dip u USA su 20-25% što je jako puno. U tom slučaju na koliko se očekuje crobex ?
I na kraju evo dvije rečenice za one koji se čude BDI up, brodari down, misliti glavom i kupovati na vrijeme i što je najvažnije ono što se kupilo treba nekad i prodati…
WEEK 44 – October 30, 2009
In the first ten months of 2009, the number of barrels of crude oil transported by tankers averaged 1.67 mb/d lower than during the same period in 2008. This equates to an approximate decline of 5.59%.
With the US technically having emerged from recession in the last quarter, the significance is clearly lost on tanker owners who continue to face a very harsh earnings environment. Indeed, the OECD economies, who comprise some 54% of world oil demand and have collectively shed some 3.56 mb/d in demand since 2007, with recovery to peak levels not anticipated to occur until 2014, at the very earliest.
……………..
“The monthly average of delivered tonnage in the first seven months of 2009 was 3.5 million DWT. That average figure has to go up to 9 million DWT during the last 5 months if the total scheduled order-book is to be delivered before year-end. Tendencies to some delays have materialized, but can still be considered insignificant. The delayed tonnage has been added on to the remaining deliveries to calculate the monthly average” BIMCO said.
Since the low-point of the BDI in December 2008 and January 2009, demand has surprised on the upside and has returned the BDI to a more “normal” level above 2,000. It should be noted that this has happened while the active fleet has grown by a significant 17.7 million DWT. This supply side pressure is bound to affect rates downwards, especially if this is coupled with an anticipated weaker demand.
Bravo kolega……..odlično ste primjetili tu needuciranost naših institucionalnih ulagača…………nitko da kaže to i to izvješće je better than expected……..
što onda očekivati od small cap investorsa………
Samo nemojte raspravu svoditi na osobne afinitete, to me ne zanima…………..ovo nije tema ni VDKT ni LEDO da se prepucavamo…………ovo je normalna komunikacija
Mislim da ste previše pod dojmom trolovskih postova i djelovanja………..ovdje se možete opustiti i reći u miru svoje mišljenje [thumbsup]
[/quote]
Nema problema nemam IGH tako da ne mislite da ga reklamiram dapače ponosan sam
što su dionice koje ja imam dale bolje izvješče od IGH.
Ja sam malo staromodan pa vjerujem u dobra izvješča šteta što sam na krivoj burzi
pa to nije nikako nagrađeno …..
Derpesija velite i još k tome velika. Pa dobro kako gdje i kako kod koga. Uprava Podravke se spasila od najgorih mogućih posljedica depresije je će imati krov nad glavom i tri kuhana obroka.
Pitanje je kaj bu s nama rajom sitnog zuba?? Evo tako sam ja pokušao malo nešto zaraditi na ulju, ono tek tolko da vidim jel mogu. Kad pazi vraga ja kupim cijena padne, ja prodam cijena ode up.
OK, reko drugi put ću pametnije! Opet kupim cijena padne, čekam al ne raste, reko idem prodat cijena skoči. Al aj dobro trejdanje naftom nije za mene. Digo sam ruke od nje. Uzmem Forex ( al neku stvarno siću ), otvorim account, kupim dollar on padne, prodam dolar on skoči………..i tak da vas ne zamaram, ukratko posvetim se ja svom poslu, kaj bum se hebal s tim.
Kad ono ovi moji iz poduzeća poludjeli, posla ima za trojicu a ja radim to sve sam i naravno ostajem na poslu do 8-9 sati navečer………….žena me gleda preko oka, ja umoran ona traži svoje. Al aj dobro ispunim i tu obvezu, mislim biće sve ok, kriza će proći, imam dobar posao, odlična palaća………volim to raditi, kaj da vam lažem.
Kad ono ja radim ko bik, a rezultatui firme slabiji nego kaj su bili. Nema reko veze, ja sam radio ko konj, međutim nije bilo tako!! Zbog lošijih rezultata prijeta da će nam skinuti plaće.
Depresija velite?? Nemam pojma kaj to? Al ak treba doć ja sam spreman…
Pih
Pogledajte swamo dionice koje su se najviše napuhavale sve redom izvješča gora od gorega..
A moje dionice koje su svi podcjenjivali daju odlična izvješča..
neko ovdje podvaljuje m… pod bubrege ali ne meni ja vjerujem
u sebe a mišljenja lažova špekulanata manipulatora mene ne zanimaju..
Dok god će ljudi slušati dotične moja zarada če biti možda slaba ali
istina uvek dođe na svoje pa će i moje dionice .
i kako Bob Marley veli
You can fool some people some times but you can’t full all the people all the time..