Ok, možda je u pravu Fedya. Pročitao sam cijeli članak od Conana i ako čemo svesti na 2,3 rečenice, onda je sve kako sam i ja maloprije napisao na jednoj temi. Insideri prodaju a cijena ode 50, 100, 200% gore, a prodaju jer su kupili preko opcija za siću, a cijena na burzi 5 puta viša pa prodaju, a ostali misle da je vrh itd.
Uostalom članak govori da je kupnja insidera bolji znak od prodaje. [bye]
To je i istina, a prava istina je sljedeća, prodaja ili kupnja insidera je samo jedan pokazatelj, a da bi dobio sliku trebaš gledati je cijelu, TA, FA itd. [thumbsup]
"There is a better correlation when there is a lot of insider buying," he said. "They perfectly called the market bottom in March of this year."
I onda prodali u travnju i stavili u džep 5% [yawn]
Nije problem u tome što insajderi prodaju već je problem u tome da ako svijet ode u depresiju insajderima će se priključiti svi ostali koji će željeti unovčiti razne oblike imovine uključujući dionice i obveznice, e onda bi moglo postati gadno. I to jako gadno!
"There is a better correlation when there is a lot of insider buying," he said. "They perfectly called the market bottom in March of this year."
I onda prodali u travnju i stavili u džep 5% [yawn]
[/quote]
Imaš previše iskustva za ovakve tvrdnje. Insajderi su turbo aktvini u prodaji zadnja 9 tjedana.
Nije problem u tome što insajderi prodaju već je problem u tome da ako svijet ode u depresiju insajderima će se priključiti svi ostali koji će željeti unovčiti razne oblike imovine uključujući dionice i obveznice, e onda bi moglo postati gadno. I to jako gadno!
Insajeder jako dobro znaju zašto prodaju i kada prodaju. Jedan od velikih NO NO je lupati kontra insajdera. Sjetite se ATPL i Lonze koji je prodavao ko mutav na 2500 a po forumu se pisalo:
– treba mu za kuću,
– treba mu za stan,
– treba mu za vikendicu
– ženi sina, itd.
Tko je koga oženio znate i sami. A evo kada je počelo i očigledno još nije stalo:
http://www.reuters.com/article/ousiv/idUSTRE57D49S20090814
http://money.cnn.com/2009/09/10/news/economy/insider.sales/index.htm
http://www.financialsense.com/editorials/bronson/2009/0819.html
by June, sellers outnumbered buyers 9 to 1, according to InsiderScore.com, a site that tracks insider transactions.
S&P500 je u tom June mjesecu bio između 888 i 956. Danas je 1069 a u međuvremenu bio i 1101
Smart Money is already out.
Ovo se pretvara u svađu ovisno dali je netko bullish ili bearish pa se povlačim. Mislim da je iz gore vidljivih linkova jasno da su oni koji su trgovali u skladu sa insiderima propustili veliki dio ovogodišnje zarade.
H5N1/ivek 123
Ak se sve to ostvari kaj porgnoziraš i prizivaš, baš me zanima kak bu ti pomoglo to kaj nemaš dionice.
Bit će rata oko brašna i vode, tak da ti je svejedno imo keš ili papire
Insajeder jako dobro znaju zašto prodaju i kada prodaju. Jedan od velikih NO NO je lupati kontra insajdera. Sjetite se ATPL i Lonze koji je prodavao ko mutav na 2500 a po forumu se pisalo:
–[/quote]
Sjeti se Đukana koji je prodavao igh od 2k-1,5 k
[bye]
H5N1/ivek 123
Ak se sve to ostvari kaj porgnoziraš i prizivaš, baš me zanima kak bu ti pomoglo to kaj nemaš dionice.
Bit će rata oko brašna i vode, tak da ti je svejedno imo keš ili papire
Bolje keš nego hartija svakako. Jel te zanim golf dvica? Ko nov! Prija vozila.
–[/quote]
Sjeti se Đukana koji je prodavao igh od 2k-1,5 k
[bye]
[/quote]
Sećam se i njegove zadnje izjave. Filipca isto.