ovu temu su otvorili najveći neznalice i promašitelji, pa nije ni čudo da su ponovno promašili. To im je profesija: promašivanje.
Bravo kolega Guvernor netreba ukinuti temu već joj promjeniti naziv u "Kako promašit trend"
tako je treba ukinuti temu samo zato da vas dvojica mirno spavate. steta sto je uopce otvorena
tako je zadnji put neka neznalica otvorili temu Medvjedji brlog pa je samo zbunila ulagace i zbog te teme su brutalno popusili
evo ja sam tad kupovao adpl na 280, ingru na 60.000, mmtz na 80.000, ledo na 20.000 atpl na 3.700
treba li tu sto dodati?
uvijek kazem kad me netko pita sta mora da se radi na burzi…………ja im kazem………..MORA DA SE PAZIS!!! [bye]
srecom da sam tad od zarade na pounju kupio gipsona les pol od 29.999 kuna pa sad imam na cemu svirati
cime se vi ostali bavite?
http://www.poslovni.hr/131361.aspx
Može li netko objasniti zašto se ovo događa?Samo znalci molim lijepo, nemojte spamati temu ako nemate što pametno za reći. Također ako netko zna elaborirati na čemu se temelji rast GDP u US, zbog čega je rastao, da li će se to nastaviti, kojom dinamikom?
Ako neće, zašto mislite da neće? Što nam je raditi kako bi izbjegli moguće posljedice? Očekujem konstruktivnu i kvalitetnu raspravu baziranu na poštovanju sugovornika, bez omalovažavanja i sl.
Nikad nisam vidio depresiju na djelu pa me zanima,jer sam prebalav da bih znao, čisto s akademskog stajališta me zanima?
Možda mogu kako minimaqlizirati štetu? Preživjeti eventualne posljedice bez iste.
Ne očekujem je kod nas, ali me život naučio da se stvarnost sastoji od mrkve i batine i da je sve moguće.
Pa ako može vaše viđenje………….
Hvala
2 činjenice:
1) cijene na svjetskim burzama su krajem prošle zime sugerirale goru situaciju nego što je stvarno bila. Promjena trenda je bila neizbježna jer je vladao pretjerani strah koji svojom kulminacijom stvara točku preokreta
2) kada bi se fiskalnim stimulacijama, financiranim između ostaloga i monetarnom kreacijom mogao na dugi rok održavati razvoj gospodarstva onda ekonomske krize nebi ni postojale a Zimbabve bi bio u G7
http://www.poslovni.hr/131361.aspx
Može li netko objasniti zašto se ovo događa?Samo znalci molim lijepo, nemojte spamati temu ako nemate što pametno za reći. Također ako netko zna elaborirati na čemu se temelji rast GDP u US, zbog čega je rastao, da li će se to nastaviti, kojom dinamikom?
Ako neće, zašto mislite da neće? Što nam je raditi kako bi izbjegli moguće posljedice? Očekujem konstruktivnu i kvalitetnu raspravu baziranu na poštovanju sugovornika, bez omalovažavanja i sl.
Nikad nisam vidio depresiju na djelu pa me zanima,jer sam prebalav da bih znao, čisto s akademskog stajališta me zanima?
Možda mogu kako minimaqlizirati štetu? Preživjeti eventualne posljedice bez iste.
Ne očekujem je kod nas, ali me život naučio da se stvarnost sastoji od mrkve i batine i da je sve moguće.
Pa ako može vaše viđenje………….
Hvala
Cijela ekonomija se sastoji od ciklusa, počevši od proizvoda preko sektora do nacionalnih, a zahvaljujući globalizaciji i svjetskoj ekonomiji kao cjelini.
Ima i previše razloga zašto se to događa a monetarna politika može samo donekle ublažiti vrhove i dna, nikako ih ne može spriječiti.
Sada smo negdje na dnu ciklusa, tzv. čišćenju tržišta, pa bi trebali opet u oporavak, pod pretpostavkom da tržište odradi svoj dio posla. Kako sada stvari stoje, to se baš i ne događa, pa su sumnje u brzi oporavak opravdane.
Evo gospodo da se malo zamislite, popis država sa najvećom vjerojatnošću ili postotkom da će bankrotirati prema istraživanju časopisa Forbes.
Kao što možete vidjeti odlično smo plasirani na visokom mjestu
%
Ukraine 50.5
Venezuela 50.3
Argentina 47.2
Latvia 31.7
Iceland 22,1
Lithuania 19.9
Dubai 18.5
Lebanon 17.9
Kazakhstan15.9
Romania 15.8
Estonia 14.3
Croatia 14.2
Egypt 13.9
Hungary 13.1
Bulgaria 12.5
Vietnam 12
Indonesia 12
Turkey 11.7
Russia 11.3
Philippines 11.1
Greece 10.7
Ireland 10.5
Colombia 10.4
Mexico 10.2
Bahrain 9.7
Panama 9.5
Peru 8.8
South Africa8.5
Brazil 8.5
Korea 8
Poland 7.8
Morocco 7.5
Tunisia 7.4
Thailand 7.3
Israel 7.1
Abu Dhabi 6.5
China 6.4
Czech Republic 6.2
Malaysia 6.1
Italy 6.1
Spain 5.9
Qatar 5.5
Slovakia 5.1
Saudi Arabia5
Austria 4.9
Slovenia 4.8
Portugal 4.7
Hong Kong 4.6
Japan 4.1
Sweden 4
United Kingdom 3.8
Chile 3.7
New Zealand3.3
Belgium 3
Switzerland2.9
Australia 2.7
Denmark 2.6
Netherlands2.3
France 1.9
Germany 1.8
United States 1.8
Finland 1.5
Norway 1.3
A sad možete nastaviti lupati po asku
kolega fedya naša država je pred bankrotom otkad smo je i stvorili. ne sjećam se vremena kad je bilo suprotno. a ova lista je zaista divna. daju norveškoj šansu 1,3%. Pa zemlja izvozi naftu desetljećima i trpaju novac ko miševi u čarape za budućnost. proizvode struju iz hidroelektrana više od 90%, ne ovise o nafti, ekonomski prosperitet vlada i u ovoj ”krizi”. Pa ako mi imamo samo 7 puta više šanse za bankrot od njih onda smo mi zapravo u odličnoj poziciji [lol]
kolega fedya naša država je pred bankrotom otkad smo je i stvorili. ne sjećam se vremena kad je bilo suprotno. a ova lista je zaista divna. daju norveškoj šansu 1,3%. Pa zemlja izvozi naftu desetljećima i trpaju novac ko miševi u čarape za budućnost. proizvode struju iz hidroelektrana više od 90%, ne ovise o nafti, ekonomski prosperitet vlada i u ovoj ”krizi”. Pa ako mi imamo samo 7 puta više šanse za bankrot od njih onda smo mi zapravo u odličnoj poziciji [lol]
Kolega Rekvijem bojim se da vam računska operacija množenje baš i ne ide.
Morati ćete nam dati na uvid stanje vašeg portfelja.
Čini mi se da vam je minus ipak veći nego što ste prvotno mislili.
evo kolega za vas jedan forum gdje ćete plivati ko riba u vodi, sve je puno tmurnih i depresivnih likova http://messages.finance.yahoo.com/mb/FAZ
Evo gospodo da se malo zamislite, popis država sa najvećom vjerojatnošću ili postotkom da će bankrotirati prema istraživanju časopisa Forbes.
Kao što možete vidjeti odlično smo plasirani na visokom mjestu
%
Ukraine 50.5
Venezuela 50.3
Argentina 47.2
Latvia 31.7
Iceland 22,1
Lithuania 19.9
Dubai 18.5
Lebanon 17.9
Kazakhstan15.9
Romania 15.8
Estonia 14.3
Croatia 14.2
A sad možete nastaviti lupati po asku
Duboko sam razočaran, očekivao sam da naši mogu bar medalju osvojiti,a oni tek 12 mjesto.
Otkud sad ovo [shocked]
Jobless Rate Jumps to 10.2% as Labor Market Still Weak
Published: Friday, 6 Nov 2009 | 8:35 AM ET Text Size By: Reuters
The U.S. unemployment rate unexpectedly jumped to 10.2 percent in October, breaching the politically sensitive double-digit barrier for the first time in 26-1/2 years, even though the pace of job losses slowed.
A Labor Department report showed on Friday that employers cut 190,000 jobs last month, more than the 175,000 markets had expected. Economists had looked for the jobless rate to rise to only 9.9 percent from 9.8 percent the prior month.
The government revised job losses for August and September to show 91,000 fewer jobs lost than previously reported.
U.S stock index futures turned negative on the data, while government debt prices rose.
"The unemployment rate of 10.2 percent is problematic because it gives a sense of urgency to Washington, D.C. Washington will be looking for any increase in stimulus," said Tom Sowanick, co-president and chief investment officer at Omnivest Group.
President Barack Obama has called job creation priority No. 1, but the scope to take further steps to lift the economy is limited by record budget deficits.
Mounting unemployment could pose problems for the Democrats who control Congress as they head into congressional elections in November 2010. This week, Republicans wrested control of two state governorships away from Democrats in races where the weak economy figured prominently.
RELATED LINKS
Current DateTime: 06:02:56 06 Nov 2009
LinksList Documentid: 33715042
Breakdown by SectorGlobal Jobless RatesSharp Rise for ProductivityWill Work for Jeans and T-shirtsGo Here for More Economic News
The labor market is being watched for signs whether the economic recovery that started in the third quarter can be sustained without government support. The economy grew at a 3.5 percent annualized rate in the July-September period, probably ending the most painful U.S. recession in 70 years.
Labor market sluggishness and weak wage growth suggest inflation is unlikely to get out of hand anytime soon, giving the Federal Reserve scope to maintain supportive policies.
The central bank on Wednesday held overnight interest rates close to zero percent and said it would keep them extraordinarily low as long as excess economic slack and a lack of inflation warning signs prevailed.
"The Fed will stay on hold even longer with less likelihood of giving a concrete answer to when and how to withdraw quantitative easing," said Joseph Trevisani, senior market analyst at FX Solution in Saddler River, N.J.
Payrolls have declined for 22 consecutive months now, throwing 7.3 million people out of work since December 2007, when the recession started.
However, the pace of layoffs has slowed sharply from early this year, when nearly three-quarters of a million jobs were lost in January. In October, job losses were across almost all sectors, with education and health services and professional and business services bucking the trend.
Manufacturing employment fell 61,000 last month, while construction industries payrolls dropped 62,000.
The service-providing sector cut 61,000 workers in October and goods-producing industries slashed 129,000 positions.
Education and health services added 45,000 jobs, while government employment was flat.
The average workweek, which closely correlates with overall output and gives clues on when firms will start hiring, was steady at 33 hours in October. Average hourly earnings rose to $18.72 from $18.67 in September.
Now Bailout Expectations Are Built In: Warren
Published: Friday, 6 Nov 2009 | 9:02 AM ET Text Size By: CNBC.com
The guarantees offered by the US government to ensure the financial system does not collapse have changed the world forever because now expectations are that the same guarantees will be offered in major crises, Elizabeth Warren, the head of the Congressional Oversight panel on the Troubled Asset Relief Program (TARP), told CNBC Friday.
RELATED LINKS
Current DateTime: 06:03:56 06 Nov 2009
LinksList Documentid: 33716086
Govt Backed $4.3 Trillion in AssetsWhat Does $1 Trillion Look Like?Bailed-Out Bank Pay BonanzaTime to End TARP?Fed May Take No Losses
"That’s the problem. We get out of it OK but the world will never look the same again," said Warren, who is also a professor at Harvard Law School.
The nominal value of guarantees surrounding the TARP program was $4.3 trillion, even though the TARP itself was limited to $700 billion, and that "tells us how much influence it can have on the market," she said. "That distorts prices in the market and creates moral hazard."
The good news is that the asset guarantees from the Treasury, the Federal Reserve and the Federal Deposit Insurance Corporation helped calm panic in financial markets at minimal cost to taxpayers, she said.
But the government has indicated it will race in whenever there is a major crisis, she said. In the past, state bailouts ensured that shareholders, management and even debtors were hit by the company’s failure.