Prije svega namam ništa protiv tebe da ne bi krivo shvatio….Dođeš ovdje s foruma mojnovac, na kojem se dopisuju trojica, četvorica forumaša, pretpostavljam iz razloga jel ti dosadno…
Zatim sebe predstaviš kao nekog burzovnog gurua, koji je pretpostavljam sve predvidio. Kažem pretpostavljam jer mi se ne da tražiti po onom forumu te pretpostavke….
Kako tamo nemaš s kim raspraviti, jer pretpostavljam tamo si samoproglašeno najbolji, došao si ovdje naći žrtvu…
Možemo lijepo raspravit o svemu samo bih te nešto priupitao….
Kakva je težina standardne devijacije, kao mjere rizika, na statističkom uzorku prinosa dionica koji
nije normalno distribuiran ?
Hvala na pitanju Flyeru uvijek mi je drago kad mogu kolegama pomoći. Naravno nema nikakvih zamjerki, dapače.
Silvije Orsag: Vrijednosni papiri, skripta iz Poslovnih financija za II godinu ekonomije, poglavlje 6, strana 136,137, 138…….
Nadam se da si zadovoljan?
Može sad odgovor na moje pitanje?
Btw kad trgujem ne stignem puno računati, to radim doma u miru i tišini [cool]
Nažalost nisam….
Jer nemam tu skriptu pa sam mislio da mi ti kažeš…
Al, evo, da i ja tebi odgovorim…
Brown, Constance M., Technical Analysis for the Trading Professional
Jesi ti zadovoljan ?
Zahvaljujem.Iako………….
Meni je bolja Mark Tinghino: Technical Analysis Tools, ali pretpostavljam to je stvar ukusa?
Nego ne znam kako će Vam ta knjiga pomoći da iziđete iz Dalekovoda i Atlantske?
Bojim se nikako kako to vole reći u ovoj forumaškoj zajednici.
Može sad neka vulgaris analiza o kretanju tržišta slijedećih šest mjeseci da pomogneš ovim kolegama koji su trenutno u dubokom minusu ( zahvaljujući ponekad i tvom pisaqnju na forumu )?
Barem da znaju da li će u dogledno vrijeme doći na nulu, to bi im puno značilo.
Možda ti i ja svojim realnim pristupom zaustavimo ovu bezumnu rasprodaju?
Iako mi to baš i ne ide u prilog jer sam na mnogim dionicama na bidu. Naročito na Janafu!
Ćao
Evo, lijepo smo se ispričali….
Samo ne znam otkud ti ovo za Dalekovod i Atlantsku jer nemam niti jednu niti drugu….
Jedino Janaf imam…
Nego drži se i dalje Tehnika i Hdel….Vidim da si to preporučivao zadnjih dana….
BTW, kad već završavamo ovu diskusiju ono o čemu sam te pito sigurno, ali sigurno ne piše tamo gdje si me uputio. Ipak je to više matematika, nego ekonomija…..
Pozdrav,
Naravno da piše, imate možda staro izadnje, ni ni Silvije od jučer, morate nabaviti najnovije.
Ali Ti si mi jedan od najdražih forumaša na poslovnom, Te uvijek s pozornošću pročitam, jer vidim da barataš sa znanjem za razliku od većine drugih………….
Baš smo lijepo skratili vrijeme a bilo je i poučno za uvažene kolege forumaše.
Saznali su puno korisnih stvari, gdje mogu naći odgovor na vaše pitanje, gdje mogu naći odgovor na moje pitanje i nadasve kako se akademski razgovara, što je postalo rijetkost na forumima.
Jedino su pojedinci ostali uskraćeni za onu običnu svakodnevnu analizu, tzv vulgaris, iz tvoje knjige, koju čuvaš samo za sebe i ekipu. Nažalost, a sad ne znam tko će pomoći ovima koji su u krivo vrijeme ušli u Janaf vodeći se tvojim pisanjem zadnjih desetak dana.
barem da si im nabacio jedan pasus iz te cijenjenje knjige, možda ne bi ušli u trejdersku klaonicu?
Ništa sad neka samo budu strpljivi…………..tako se obično kaže.
Lijep pozdrav i ugodan dan
Prije 20ak dana sam na forumu napisao prognozu kod koje još uvijek stojim:
Kratkoročno (tjedni) – sve moguće ali veća šansa za manju korekciju
Srednjeročno (nekoliko mjeseci do godinu dana) – bullish, crobex će doći blizu razine 3000 bodova
Dugoročno (godine) – ovo nije veliki bull market, očekujem sideways trading sa puno relativnih dna i vrhova, slično 70im godinama prošlog stoljeća
Svaka čast kolega Conan OBri…………vaša prognoza mi nije promakla! Vi ste jedan od daleko najboljih trejdera na poslovnom.
Jako mi se sviđa vaš stil, više nego stil kolege Fyera iako ne sumnjam u njegove rezultate[thumbsup]
Evo vam stotka ( iako mi je jasno da vi ne patite na to kao ni ja )
Pisao sam na Janfu, često to je istina…Al ako si pratio najavio sam da će doć do korekcije…
Ljudi su me (više privatno) pitali zašto ne izlazim, a razlog je bio taj jer ga imam puno ….
No, nije bitno sad…
BTW, na Janafu sam jako puno zaradio bez obzira na ovaj pad….
Budućnost ove firme gledajući ono što je najavljeno je neupitan…samo je pitanje da li će se ostvariti ili da li će politika to uništiti…No, svejedno i dalje firma s trenutno najboljim forwardom na ZSE-u…
Već sada su cijene i više nego povoljne.
Ma naravno pratio sam vaš rad kolega Flyeru i kupovao cijelo vrijeme do pred dvadeset dana. Šteta što ste te najznaimljivije dijelove vaše analize stanja marketa podijelili samo suradnicima na pm!
Više bih volio da ste ih napisali otvoreno na forumu, zato i služi forum.
No ako je to pravilo, dajte barem i drugima pošaljite pm-ove.
Mene izostavite, ja sam na marketu izrastao kao osamljeni brijest i ne treba mi pomoć, pa ni vaša.
Nhf
Već sada su cijene i više nego povoljne.
Pa jel kupujete?