Evo ja nisam novi, ovdje sam već od 11.08.2007. godine, i još sam moderiran btw, i evo vrlo sam znatiželjan da čujem neke makroekonomske prognoze utemeljene na znanju, informacijama i predviđanjima od svih kolega.
Moje se prognoze su se pokazale prilično točnim, što se može provjeriti uvidom na stranice Foruma
http://www.mojnovac.net
Izazov vrijedi da sve vaše najbolje forumaše koji imate.
Dakle argumentirano vaša najbolja predviđanja i vaši najbolji makroekonomisti, financijaši, direktori, investitori, plus g.Bakić, i svi ostali na rok od idućih šest do 12 mjeseci.
Shoot
Slobodno pokažite što znate,ja obožavam izazove
[thumbsup]
Evo ja nisam novi, ovdje sam već od 11.08.2007. godine, i još sam moderiran btw, i evo vrlo sam znatiželjan da čujem neke makroekonomske prognoze utemeljene na znanju, informacijama i predviđanjima od svih kolega.
Moje se prognoze su se pokazale prilično točnim, što se može provjeriti uvidom na stranice Foruma
http://www.mojnovac.net
Izazov vrijedi da sve vaše najbolje forumaše koji imate.
Dakle argumentirano vaša najbolja predviđanja i vaši najbolji makroekonomisti, financijaši, direktori, investitori, plus g.Bakić, i svi ostali na rok od idućih šest do 12 mjeseci.
Shoot
Slobodno pokažite što znate,ja obožavam izazove
[thumbsup]
Ja nemam znanje pa se ne usudim reci da smo vriti
Ove naše dionice su na takvim cijenama da smo mi odavno u DEPRI.
Evo jednog koji zna i ne krije znanje (za razliku od nekih drugih)
Kako ste shvatili da se ja svime time bavima, a na forumu ste dva dana?
Bravo.
lp
[/quote]
plavi@
sta se opce raspravljas sa novakom.
a tebi Krskosav @ svaka cast na hrabrosti a ako nista, barem se predstavi kao novi
[/quote]
To ti je kao kada bebi daš dudlić
Sretan je i oći mu cvatu, a ja volim kada su ljudi sretni, posebno ovi koji su u depri broj 2.
Ja nemam znanje pa se ne usudim reci da smo vriti
A šta će tebi znanje, majke ti?
Imaš love više nego što ću ja imati za 20 godina.
Da si pravi ulagač, malo bi te šuške donirao nama, sirotinji ubogoj… :-))
Pošaljem ti na PP broj rn-a.
Nego, vratimo se temi.
U banani jesmo, to je činjenica.
U depri nismo i to je činjenica, jer da jesmo ne bi nitko niti trkeljao o njoj. Lupali bi i zavijali svi po harmonici na trgovima. Svi paničarite i kenjate, ali ipak trgujete svaki dan, barem malo.
Ono što mogu reći za kratkoročno jest REPROGRAMIRANJE. Oko toga će se vrtiti sve i upravo zbog reprogramiranja svega i svačega svima će se činiti da se ništa ne isplati, a to će usporavati likvidnost i dalje. Ljudi će i dalje zarađivati, a 2010-ta će se nekako preživjeti pa makar i pomoću faktoringa, ako ničega drugog. Zašto to govorim? Zato jer banke opet, poput razmažene dječurlije kojoj treba dati po guzici, na sve trube kenjaju o njihovom padu dobiti. Moš’ mislit kako su jaaaadnnniii. Najmanje žalim te hebene lopove. Prvo su digli kamate na kredite, onda kada su ljudi okrenuli ploču i prestali dizati tolike kredite, namakli su dodatno love i love povećavajući kamate na oročenja i tu istu lovu za koju su obećali 6% godišnje, okretali su na prekonoćnim kredama za +30%. E sada kada su shvatili da je previše ljudi oročilo lovu (a pričam istinu jer mi je mater bankar) seru o padu dobiti.
No dobro, banke ko banke. Uvijek jednako razmažene.
Ono čemu se nadam da će ljudi više trošiti i da će shvatiti da je u potrošnji spas, a ne u štednji. Štednja je smrt za svakoga.
Ono što mene dugoročno zabrinjava, nije Hrvatska niti Unija, jer Hrvatska ne upravlja sobom, već Hrvatskom upravljaju, su oni ludi Rusi, Kinezi i Arapi.
Nedavno je u Poslovnom objavljen članak o planovima i sastančenju te lude trojke da izbiju u roku od idućih nekoliko godina sve svoje rezerve u dolarima.
Što kažete na to?
Šta ćemo onda ekipa? Piskarati o nelikvidnosti i kvazi-depri?
Btw. O inflaciji ne mislim apsolutno ništa loše.
Daj Bože još veće inflacije.
Veća inflacija, već frka, veća temperatura.
Veća temperatura je znak da je organizam živ i da se bori, za razliku od zadnjih 10 godina u RH.
Mislim da je pravo vrijeme za dizanje čim čim veće frke.
Brže ćemo se izvući iz te Vaše, "depre". 🙂
Baš si im dobro rekla samo kukaju a ne bi nešto donirali nama, sram ih može biti. Mi žene smo puno racionalnije s novcima, znamo bolje upravljati, te novi kaput pa nove čizmice, a oni sve samo pojeli i popili.Onda kad se najedu nisu za niš. Mislim i bez toga su za niš al eto.A sad su počeli i depresiju koristiti kao izgovor. Kajgod bude oni buju i dalje na naš teret.Da barem malo zmršaju, ne bi depresija bila niti tako loša….
Baš si im dobro rekla samo kukaju a ne bi nešto donirali nama, sram ih može biti. Mi žene smo puno racionalnije s novcima, znamo bolje upravljati, te novi kaput pa nove čizmice, a oni sve samo pojeli i popili.Onda kad se najedu nisu za niš. Mislim i bez toga su za niš al eto.A sad su počeli i depresiju koristiti kao izgovor. Kajgod bude oni buju i dalje na naš teret.Da barem malo zmršaju, ne bi depresija bila niti tako loša….
Stara moja sve je to još gud. Mislim da bu prava drama nastupila kad nam se počnu izgovarati da ih boli glava ili da imaju menst…
Usput, nije vrag da si se u ova vremena udala?
Nisam valjda luda radije ću pričekati da vidim koji će kandidat preživiti krizu!
lakše ti je krizu proživljavati kad nisi sam [wink],a ako on ne preživi, bože moj, ima ih koji budu ,pa… [lol]
Koji obrat u zadnjih nekoliko postova, odjednom mi je jako interesantna tema postala.
Curke [kiss] .