Pišem samo ono što vidim i znam, a vidim da ste stalno sa mnogima u sukobu, pa čak i moderatorima. Zašto je tako Vi znate,
Ali kolega, ako sam pogriješio primite moje isprike.
Veliki pozdrav i čestitke na znanju i vještini špekuliranja.
ispričavam se…nisam pročitao prvi post…ali sad samo mogu primjetiti da je ova tema otvorena sa spam postom.
iznesene "činjenice" u prvom postu su samo 20% situacije…ostalih pozitivnih 80% nije izneseno…tj…nema niti jedna pozitivna oprečna činjenica spomenuta u prvom postu…
recimo…pozitivne činjenice tipa da su USA i EU zemlje imaju + BDP-a…itd
nadam se da će ovo moje skromno mišeljenje ostati na topicu [proud]
ispričavam se…nisam pročitao prvi post…ali sad samo mogu primjetiti da je ova tema otvorena sa spam postom.
iznesene "činjenice" u prvom postu su samo 20% situacije…ostalih pozitivnih 80% nije izneseno…tj…nema niti jedna pozitivna oprečna činjenica spomenuta u prvom postu…
recimo…pozitivne činjenice tipa da su USA i EU zemlje imaju + BDP-a…itd
nadam se da će ovo moje skromno mišeljenje ostati na topicu [proud]
KAko nema
– pa ja sam vam iznio dvije ključne činjenice koje su uvjek u fokusu profesionalnih analitičara
1. BDI indeks – odnosno njegov 50% rast u zadnjih mjesec dana
2. i prvotne najave porasta proizvodnje nafte koje su kasnije demantirane u izvjavama šeika- Ahmad Abdalah al-Sabah – kao jasan znak da treba povećati proizvodnju da bi se održala cijene između 65-75 dolara. To je ujedno znak da svjetska ekonomija treba više energenata jer je u usponu.
Kao što sam rekao – sve bolje od boljega:
A tek ovo majko moja – proanalizirajte malo:
Paul Samuelson je jednom rekao: Wall Street indices predicted nine out of the last five recessions.
[smiley]
Tj. za bear market nekad nije potrebna ni recesija ni depresija. Ne prizivam ga niti je to moje mišljenje, samo konstatiram činjenicu.
ekipi joja je "puna znanja"
-svaki put kada se otvori tema koja fokusira lose stanje kako svjetskog tako i lokalnog gospodarstva,vi bi odmah da je gasite,brisete i iskljucujete clanove
-uvijek se sjetim rado medvjedeg brloga i clana realbeara koji je u neku ruku korektno upozoravao sta bi se moglo dogoditi(kako sad svi znamo,bio je u pravu),i kontraargumenete bibera koji su se sveli na to da je covjek peder i da je ledo na 20000 best buy
-ko realan moze ponjekati da je bankarski sustav u sad-u jos uvijek labilan?i tko moze sa sigurnoscu tvrditi da ovo nece biti double bottom recession?
-osobno smatram da je najgore iza nas,ali samisto tako velikm dijelom u cashu
-a koji je vas problem?uspjesno ste ugasili medvjedi brlog pa bi sad i ovo?ili se svi trebamo prebaciti u drukerske vode i nastampati 30 puta dnjevno ulazite u znaje,a da pritom sami nismo sposobni izracunati bvs?
ZAGREB – Kamatna stopa na dolarske obveznice koje smo izdali je visoka i bit će teško živjeti pod teretom takvoga duga – prokomentirala je jučer Sandra Švaljek, ravnateljica Ekonomskog instituta i potpredsjednica Ekonomskog vijeća, novo zaduženje Hrvatske.
Kod nas je Depresija već počela naveliko samo se svi prave da je ne vide
Sad paničarit oko depresije je isto kao i stavljati kondom nakon seksa. Besmisleno [lol]
-ko realan moze ponjekati da je bankarski sustav u sad-u jos uvijek labilan?i
Ovo ga sigurno neće ustabiliti. Evo i službeno:
Ovo ga sigurno neće ustabiliti. Evo i službeno:
http://www.cnbc.com/id/33576355
[/quote]
ozbiljno razmišljam kupit tu dionicu CIT group
Paul Samuelson je jednom rekao: Wall Street indices predicted nine out of the last five recessions.
[smiley]
Tj. za bear market nekad nije potrebna ni recesija ni depresija. Ne prizivam ga niti je to moje mišljenje, samo konstatiram činjenicu.
[thumbsup]
obožavam poslovice koje moram dvaput pročitat da se nasmijem.