I nastavak poslovanja.
I … ?????????,,,
Mislite da je EU dala novac za Pelješki most , za koji ide međunarodni natječaj, da na njemu
pobjedi tvrtka u predstečajnoj nagodbi…?
Glavni izvođač…..netko , koga će EU blagosloviti, podizvođači u omjeru ; 85:15 % za strance.
No, financijski i to je puno za domaći sektor.
Miami Viadukt i ide preko Francuske firme i ušao je u zadnji krug natjećaja nije on prijavljen na natjećaj već Francuska velika građevinska firma a Viadukt će obaviti sav posao i dati teglenicu…
dakle, brzo ide deblokada računa
Blokada ga je srušila sa 400 kuna sada ćemo vidjeti koliko će rast kada se raćun napokon odblokira !!!
DATA, ja nisam ništa čitala i ne znam podatke oko pozicije Viadukta, ali oko građevine imam
poznavanja osnova. Znam kako funkcionira , i moja procjena je vrlo blizu realne za Viadukt.
Svako dobro.
Blokada ga je srušila sa 400 kuna sada ćemo vidjeti koliko će rast kada se raćun napokon odblokira !!!
[/quote]
nije ga srušila blokada, nego nelikvidnost, kašnjenje sa radovima i raskid ugovora, neisplata plaća a to je onda rezultiralo blokadom! formalno micanje blokade neće biti zbog toga što je i jedan od tih problema riješen, nego samo zato što tako nalaže zakon o PSN, i to iz razlgoa kako bi se smanjile štetne posljedice u postupku PSN dok se firma bori za preživljavanje! maštati o rastu zbog formalnog prekida blokade računa je dozvoljeno, ali nije realno…
A usput nema ni izdavanja novih dionica, samo reprogram kredita uz nešto otpisa. Jadan onaj tko je čekao s kupnjom.
Smislili su dosta dugo razdoblje otplate: nude reprogram duga i to tako da se 70% otplaćuje sedam godina uz tri godine počeka i godišnju kamatu od 1,5%.
Preostali dio platili bi za 10 godina, a 30% otpisali.
Znači čak 3 godine ne bi plaćali ništa od starih dugova.
Od ukupnog duga 493 mil, otpis je 125 mil ili 25%.
Tako nešto sam i pretpistavljao.
Živjela predstečajna (živjela lopovska država)