Neobično mi je da su otišli u Dalekovod. Ja sam na temi Dalekovod čitao razna podcjenjivanja tog poduzeća i da Dalekovod “nije vrijedno ulaganja”, a sada vidim da onamo bježe radnici iz Vijadukta.
ing
sve što si napisao je točno, osim da imaju toliku plaču. poznanik već skoro dvije g radi u hrvatskoj jer mu se ne isplati za malu razliku u plači ići u norvešku.
Trenutno cijela firma vrijedi 40mil kuna. Ugovorenog posla milijardu i pol, ovo ili su špekulanti toliko zatukli da je nevjerojatno ili stvarno nešto gadno ne štima u firmi.
pa što se ne nađe onda netko i preuzme viadukt i sve ugovorene poslove!!??
U zadnjih 30 dana otkako je počela rasprodaja protrgovano preko 50.000 kom
a nikakve promjene u TOP 10. Malo čudno. Sve mi se čini netko se ukrca pa potom iskrca
i tako konstantno. Stvari se lako mogu promijeniti preko noći,a isto tako i cijena.
Po meni najbolja opcija je dokapitalizacija 150 milja uz izdavanje novih dionica i
stjecanje 51% paketa, nešto kao kod Dalekovoda.
Ako se to dogodi onda bi i cijena bila brzo preko 270 kn pri čemu svi profitiraju.
A firma bi bila na stabilnim nogama.
Dakle razine koje se događaju postaju jako zanimljive jer je moguće i preuzimanje.
Viadukt ima book od 750kn, istina, ima i dugovanja, ali MCAP od 40milja je
stvarno presmiješan. Očekujem stabilizaciju cijene na razinama 80-110kn i potom
uz pozitivan ishod događaja rast.
P.S. Imam dionice Viadukta stečene po 111kn i ovo nije nagovor na ništa.
ne mogu se ne prisjetit da sam na 370 kn nakon prvog sukoba sa butkovićem oko završetka mosta
pozivao ovdje na izvanrednu skupštinu i hitno traženje strateškog partnera.
a bilo bi bolje za sve uključujući i bivšu upravu da su poslušali.
francuzi,strabag ili netko bi platio 3xx-4xx i svi smo mogli biti na konju.
i oni koji nebi otpustili i njima bi bilo puno bolje.
naravno da plakanje nad prolivenim mlijekom neće vratiti isto ali
treba jako dobro zapamtiti i ovu školu i sljedeći puta brže reagirati u interesu svih dioničara.
nevjerojatno da veliki dioničari iz prvih deset koji gube veliku lovu nisu ništa poduzimali.
tako su si izabrali na žalost svih nas malih.
nadam se da će doći do obrata i da će strpljivi naplatiti .
Migra, ne bih volio da se ovo što se desilo Viaduktu desi Tehnici, ali ako doživite ovakav potop i promašaj predviđanja, onda ipak dosta objektivnije pišite.
Pišem po tko zna koji puta da dio novca ovdje ide van redovnih linija….pogodite kome,
da mali dioničari ostaju kratkih rukava, a vi o tsunamiju poslova. Nema dobiti, nema dividende,
nema radnika, nema stabilnosti, ali ima prodavanja magle, zar ne !
Nisu bitna moja vlastita ulaganja, u sjajnom sam plusu, a daleko najjača pozicija
već dugo vremena mi je RIVP. Hvala što brinete, raduje da sam toliko čitan.
Nisam znao što će se zbiti oko Leda, ali oko građevinara je to bilo prilično izvjesno.
A taj plus koji navodite, je potpuno virtualan, jer ne ispunjava uvjet likvidnosti. To je za kockare i avanturiste, pa tko voli nek izvoli. Zašto stavljati glavu u pijesak i toliko riskirati ?
60 dana blokade i stecaj.
Točno po zakonu,ali potraje to i koju godinu do pokretanja stećaja.
Početak blokade 30.ožujka.Dan D je 29.svibnja.
Ovaka Viadukt ne može odraditi ugovorene poslove.To je prilika prilika za nekog drugog.
60 dana blokade i stecaj.
Ipak je 120 dana.
Stečajni zakon
Dužnost podnošenja prijedloga za otvaranje stečajnoga postupka pravne osobe
čl. 110
(1) Financijska agencija dužna je podnijeti prijedlog za otvaranje stečajnoga postupka ako pravna osoba u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana, u roku od osam dana od isteka toga razdoblja, osim ako su ispunjene pretpostavke iz članka 428. ovoga Zakona.
Novinar se nakrcao pa sad druka za rast (isti koji je drukao za pad).
Nevjerojatno.
Nemam riječi.
Viadukt je jedina hrvatska građevinska kompanija u dijelu niskogradnje koja je preživjela veliku krizu i održala se osam, devet godina dulje od ostalih. Sugovornici Jutarnjeg lista tvrde kako za razliku od ostalih, Viadukt nije bio previše kreditno zadužen, imali su kvalitetne ugovore i dobivali su poslove u inozemstvu. Nadalje, vlasnici su kamenoloma i asfaltnih baza. Sve to bila je dobra osnova za ostanak na životu. Pogreška je bila što krizu nisu iskoristili za restrukturiranje. U Viaduktu i danas radi oko 1300 radnika, a prema procjenama realno ih je dovoljno upola manje. Svi poslovi koje su dobivali jednostavno nisu bili dovoljni da nahrane sva ta usta. I balon je morao puknuti. Naši sugovornici tvrde kako sudbina Viadukta u konačnici ne mora biti stečaj. Tvrtka ima ugovore vrijedne milijardu kuna, dogovor u Libiji bi uskoro mogao biti postignut, sad je samo pitanje tko će biti taj koji će kupiti većinsko vlasništvo i provesti restrukturiranje.
Nema straha, danas će firma vrijediti k’o pola teglenice, a sutra kao malo jači bager, ali koga briga.
Radnici transparente pa pred vladu., tamo se djeli lova.
Ipak je 120 dana.
Stečajni zakon
Dužnost podnošenja prijedloga za otvaranje stečajnoga postupka pravne osobe
čl. 110
(1) Financijska agencija dužna je podnijeti prijedlog za otvaranje stečajnoga postupka ako pravna osoba u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana, u roku od osam dana od isteka toga razdoblja, osim ako su ispunjene pretpostavke iz članka 428. ovoga Zakona.
[/quote]
hvala, ali tu piše da se to odnosi na FINU.
mene zanima ako netko zna kad ostali (vjerovnici, radnici bez plaća itd.) mogu podnijeti zahtjev?