Omg!!
NAŠ GRAĐEVINSKI GIGANT U NOVIM FINANCIJSKIM PROBLEMIMA Nakon mosta Čiovo, stali i radovi na Slavonici: ‘Tu smo tek toliko da gradilište nije mrtvo’
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/nas-gradevinski-gigant-u-novim-financijskim-problemima-nakon-mosta-ciovo-stali-i-radovi-na-slavonici-tu-smo-tek-toliko-da-gradiliste-nije-mrtvo/5828935/
Ovo nije dobro. Viadukt u sve vecim problemima.
A što kaže sam direktor podizvođača na kraju?
“Ti bi radovi trebali biti završeni do 30. lipnja i, po Škorićevim riječima, rok ne bi trebao biti doveden u pitanje ako se uskoro riješi situacija s Viaduktom”.
A naravno da će se riješiti, vidjet ćemo što su riješili na sastanku s HC danas.
Sto se do sada cekalo??? Zašto se nije izvjestilo o poteskocama u poslovanju? Mnogi su se spasili kroz PSN, dok je VDKT grabio poslove bez zarade. Vec sam napisao “bolje u hladu lezadi nego za badava raditi”! E, sad kad je doslo na naplatu takvo poslovanje svi bjeze, radnici nemaju placa, HR se sprema oduzeti “mostic” ostali poslovi ce isto stati, i cemu se nadati.FI za 2016 je sigurno negativan ali se navuklo na “jadnu dobit” !
Zima je bila duga i u proljeće su uvijek problemi jer je bilo malo radova pa se nema što naplatiti, a željezna konstrukcija mosta (koju nije trebao isfinancirati Viadukt nego makedonci ) je pojela svu lovu. I sad naravno nelikvidnost plus loše stanje koje je prouzročila osmogodišnja kriza. Ovdje trebaju investitori (HC) pogurati stvar i sve će se vratiti u normalu. Viadukt je kolateralna žrtva u ovom projektu, a poslijedice me se odražavaju na svim gradilištima i ljudstvu. Žalosno
VDKT će ostati na ovom poslu jer ni jednima ni drugima ne odgovara raskid, odnosno provođenje nove procedure za odabir novog izvođača od strane investitora, odnosno plaćanje naknade štete od strane VDKT
Šta se čuditi Adris pao 7% koji nema veze s Agrokorom i pun je keša ko brod.
Viadukt smatram zaostaje za ostalim dionicama, te kao što ste govorili da manje raste u odnosu na ostale dionice , ovdje sada manje pada i mislim da bi trebao još i više negdje do fer vrijednosti