Kolega Invest zapanjujuće je koliko negativno pišete u VDKT a nemate ni jednu dionicu, valjda svaki dan zaguglate Viadukt jer sve negativne vijesti koje izađu u bilo kojim novinama Vi odmah nađete i objavljujete ovdje dok niti jedan dobiveni posao ili nešto pozitivno nikad niste objavili a ima puno više pozitivnih vijesti nego negativnih, zanimljivo je da po danu u bilo koje vrijeme možete postati bezbroj negativnih poruka. Ispada da Vi stojite iz prvog dioničara i polako skupljate jer ne znam koji bi vam bilo drugi povod da živite, jedete i spavate na ovoj temi. Ja nemam vremena i za ovih par dionica koje imam a da ne govorim za one koje nemam, stvarno imate puno slobodnog neiskorištenog vremena. A vrijeme je novac…
Lp
Stvarno se ovdje svašta može pročitati, ne mogu vjerovati da neki spominju PSN, te se moram zapitati kako ti ljudi uopće mogu ulagati svoje novce na ZSE.
Na temelju čega bi to VDKT trebao ići u PSN, prošlu i ovu godinu je završio u plusu, podmiruje sve svoje obveze, nema blokirane račune, nije prezadužen, i dobio je za ovu godinu brdo poslova, već sada ima 50% ugovorenih poslova više nego prošle godine.
Evo npr. kako je izgledala slika s DLKV prije PSN, 2011. i 2012. godinu je završio s 350 M kn gubitka, znači u te 2 godine je imao 700 M kn gubitka, bio je prezadužen, svi su mu računi bilo blokirani. E sada za one koji ne vide očitu razliku između DLKV 2013. godine i VDKT danas se teško može nešto objasniti.
Očito je da VDKT ima već duže vrijeme nekih problema s tim mostom, e sada da li su radnici problem (fali ih, a ovi koji rade su većinom na bolovanju) ne znam, da li im je taj most neisplativ te ga namjerno odgađaju u nadi da će investitor sam raskinuti ugovor pa tako neće nostiti neke posljedice, ili imaju nekih drugih većih prioriteta ili je nešto treće ne znam. To što Slobodna Dalmacija stalno nešto negativno piše o VDKT nije čudno pošto na tom području radnici i imaju tihi štrajk tj. na bolovanju su. I normalno kad novinari SD a sada i drugih kuća dođu na gradilište kod mosta, da od radnika svašta mogu ćuti, samo je pitanje koliko su radnici upućeni u rad firme. Pa normalno da radnicima nadređeni u VDKT neće reći super je situacija ali ćete malo pričekati plaću, već upravo suprotno, nema za sada novaca morate se malo strpiti. (čista logika)
VDKT ovo nije prvi put da u ovo vrijeme nije isplaćivao plaće radnicima, tako da to nije ništa novo.
Najbitnije je da je ovo jedan mali izolirani slučaj i da je taj most već duže vrijeme jedini problem VDKT, sve druge poslove u roku završavaju i sve je u najboljem redu. Pa VDKT sada trenutno ima brdo dobivenih poslova u tijeku i sve po ugovoru rješavaju u zadanim rokovima i svi su zadovoljni, zašto se stalno nešto oteže s tim mostom to samo uprava zna.
Ako im likvidnost stvara probleme to se može riješiti na par načina bez problema, kao što sam rekao sve obaveze uredno izvršavaju i i nisu prezaduženi tako da im je sve otvoreno.
Zato pamet u glavu i nije bitno što piše nego tko piše.
Vidjeti ćemo na kojim će razinama na kraju godine biti VDKT
Lp
Histeričan tjedan, a takav i kraj. Vijest od petka i novinski članci od subote hiperbolični i prepuni kontradiktornosti. Kao prvo Viadukt nije u blokadi. Drugo, nema logike kako pišu u tekstovima da je kaos na gradilištu mosta, radnici na bolovanjima, voditelja gradilišta nema, a onda 100 metara dalje na gradilištu pristupnih cesta sve traje po planu, ceste će biti završene u roku. I nitko ne navodi da Viadukt nije financijski sposoban završiti most, već da samo nije u sposobnosti završiti ga u roku.
Ovu halabuku treba gledati u kontekstu skorašnjih lokalnih izbora. Jedna od predizbornih obećanja HDZ-a na kojima su dobili izbore u Trogiru jest i završetak mosta, koji nije ispunjen. Sad naravno treba nekoga optužiti, a tu je prva meta Viadukt. Raskid ugovora se spominje kao opcija, ali to nije nešto što je HC spmenuo, već na upit novinara nije isključio i tu opciju. Mislim da sam pročitao da u ponedjeljak se nalaze na sastanku pa ćemo biti pametniji. Nema logike da raskinu ugovor, jer onda tek se prolongiraju svi mogući rokovi, što ne odgovara niti vlastima niti Viaduktu.
Činjenica je da je info takva izašla kakva jest, u ponedjeljak očekujemo pad. Pretpostavljam da ignorirani korisnik Invest likuje, ali moje dionice neće dobiti na bidu. Dvoznamenkast mi je rast, imam prostora za istrpiti pokoji postotak minusa.
Citajuci pjedine postove, za dobar dio tu vas jos bi trebalo bit i super sto nemogu zavrsit most….nemora znacit nista al da je dobro nije i nemoze bit a da netko to opravdava jos suludnije… sto im znace silni poslovi ako ih nemogu zavrsit … bas me zanima dali bi tko od vas im dao posao s referencom nemogucnosti zavrsetka radova u zadanim rokovima
Dobro je netko rekao pravili se pametni umjesto da iskoriste blagodatosti lopovluka PSNa…. al nisu jedini ima jos pametnjakovica
nemam ovu dionicu, ali nije mi drago ovo što čitam, jer se može odraziti na sektor i Ckonstrukt
Kolega filip70 tebi je normalno da radnici ne dobivaju placu? Mikulic i upravu u zatvor…. Jel bi ti dolazio tri mjeseca na posao a nemas cim marendu kupit..? I dajte molim vas prestanite s pokusajima da umanjite ovu blamazu viadukta… viadukt vec godinama unistava svu gradjevinu sa najpovoljnijim ponudama… radili su ispod cijene i sami su krivi za stanje u koje su upali…nazalost i ja sam jedan od djelatnika viadukta ali jos koji dan… palim za svabiju kao i svi ostali…nema ovdje kruha u ovoj drzavi za postena covjeka….
Histeričan tjedan, a takav i kraj. Vijest od petka i novinski članci od subote hiperbolični i prepuni kontradiktornosti. Kao prvo Viadukt nije u blokadi. Drugo, nema logike kako pišu u tekstovima da je kaos na gradilištu mosta, radnici na bolovanjima, voditelja gradilišta nema, a onda 100 metara dalje na gradilištu pristupnih cesta sve traje po planu, ceste će biti završene u roku. I nitko ne navodi da Viadukt nije financijski sposoban završiti most, već da samo nije u sposobnosti završiti ga u roku.
Ovu halabuku treba gledati u kontekstu skorašnjih lokalnih izbora. Jedna od predizbornih obećanja HDZ-a na kojima su dobili izbore u Trogiru jest i završetak mosta, koji nije ispunjen. Sad naravno treba nekoga optužiti, a tu je prva meta Viadukt. Raskid ugovora se spominje kao opcija, ali to nije nešto što je HC spmenuo, već na upit novinara nije isključio i tu opciju. Mislim da sam pročitao da u ponedjeljak se nalaze na sastanku pa ćemo biti pametniji. Nema logike da raskinu ugovor, jer onda tek se prolongiraju svi mogući rokovi, što ne odgovara niti vlastima niti Viaduktu.
Činjenica je da je info takva izašla kakva jest, u ponedjeljak očekujemo pad. Pretpostavljam da ignorirani korisnik Invest likuje, ali moje dionice neće dobiti na bidu. Dvoznamenkast mi je rast, imam prostora za istrpiti pokoji postotak minusa.
to što je navedeno da pristupne ceste idu po planu ne znači da je točno.
garantirano se ni na njima ništa ne radi. cijeli projekt je zaustavljen, kao što su zaustavljeni i radovi na ZL Split, gdje je vodeći partner Kamgrad izbacio partnera Viadukta.
A što se tiče blokade, istina trenutno nisu u blokadi ali u blokadi su bili više od deset dana u proteklih mjesec dana (provjerite bonitet u banci).
Ponavljam, puno je gore nego što novine i mediji prenose.
Kolega Invest zapanjujuće je koliko negativno pišete u VDKT a nemate ni jednu dionicu, valjda svaki dan zaguglate Viadukt jer sve negativne vijesti koje izađu u bilo kojim novinama Vi odmah nađete i objavljujete ovdje dok niti jedan dobiveni posao ili nešto pozitivno nikad niste objavili a ima puno više pozitivnih vijesti nego negativnih, zanimljivo je da po danu u bilo koje vrijeme možete postati bezbroj negativnih poruka. Ispada da Vi stojite iz prvog dioničara i polako skupljate jer ne znam koji bi vam bilo drugi povod da živite, jedete i spavate na ovoj temi. Ja nemam vremena i za ovih par dionica koje imam a da ne govorim za one koje nemam, stvarno imate puno slobodnog neiskorištenog vremena. A vrijeme je novac…
Lp
samo prenosim istinu i činjenice, što su mnogi prepoznali i na tome zahvalili jer sam im vjerojatno spasio lovu.
ovdje negativno pišem jer je situacija užasna (malo je reć negativna) za razliku od nekih drugih dionica gdje pišem sasvim pozitivno (jer je situacija odlična).
Posla ima ali nema novaca. Moguća predstečajna (rekoh više puta i svaki put obrisan) i dokapitalizacija.
Scenarij kao kod Dalekovoda, ali u krivo vrijeme.
evo da rečem nešto pozitivno.
slažem se s kolegom, rješenje problema je predstečajna nagodba ili dokapitalizacija odnosno ulazak strateškog partnera.
To znači da bi sadašnji rukovodeći kadar otišao.
Čudno je da je gospodin Mikulić u nedavnom intervjuu Globusu takvu soluciju odbio.
Znači, rješenja ipak, no da bi se došlo do rješenja potrebno je da se poklopi par faktora a što je najgore određeno vrijeme koje će biti mučno za male dioničare.
Pelješki most neće dobiti, a to je ionako bolje ( s obzirom kako su se opekli na Čiovskom)- eto, još nešto pozitivno od mene na ovoj temi.
Ali morate priznati da se sve ispostavilo točnim što sam puno ranije najavljivao i izjavljiavo.
kao što sam rekao sve obaveze uredno izvršavaju i i nisu prezaduženi tako da im je sve otvoreno.
Kolega, čuješ li ti sebe? Kakav jeftin druk.
Nije valjda da misliš da ti je netko povjerovao?!
Pa Viadukt je dužan ko “Grčka”. Od studenog 2016 im više nitko ne daje kredit, pa još uvijek nisu isplatitli plaće za 01 i 02.2017., gorivo im ne dolazi!
Što misliš da je razlog?
Sigurno nije taj da uredno ispunjavaju obveze, kako si ti naveo!