VDKT (Viadukt d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VDKT (Viadukt d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Svojevremeno je ako se ne varam Orešković išao u Francuski na dogovor oko gradnje. Prevelik je to projekt da se ne bi dodjelio uspod stola…

ili možda bolje reći: preveliki je to projekt da bi se dodijelio ispod stola.
No vjerojatno je bolje da taj posao i ne dobiju, kad znamo koliko se muče sa gradnjom mosta Čiovo gdje je 2000t čelika, a na mostu Pelješac cca 80000 t čelika, ili 40x više (samo mala digresija i mišljenje).

[/quote]

Daj reci Invest ti svima ovdje kao znalac tko bi po tebi ovdje trebao dobiti posao??? Ti si jako dobro upucen u gradnju mostova a Viadukt po tebi nije sposoban graditi ni 20x manji most. Isto tako molim te reci koja bi po tebi bila realna cijena za ovaj projekt???

realna cijena bi trebala biti bar 30 % veća od procjenjene, usporedite bar okvirno cijene sličnih mostova u svijetu, penju se x2, x3.
a tko će dobiti posao- pa onaj tko da ekonomski najpovoljniji ponudu.
Možda to Viadukt i dobije, no nije ključ u dobivanju posla već u zarađivanju novaca iz tih dobivenih posala.

realna cijena bi trebala biti bar 30 % veća od procjenjene, usporedite bar okvirno cijene sličnih mostova u svijetu, penju se x2, x3.
a tko će dobiti posao- pa onaj tko da ekonomski najpovoljniji ponudu.
Možda to Viadukt i dobije, no nije ključ u dobivanju posla već u zarađivanju novaca iz tih dobivenih posala.

Sto vam znaci “realna cijena”? Ako vas dobro shvacam to je cijena u koju je ukalkulirana neka marza tj. zarada?! Ili? Ako je tako zasto bi Strabag npr. to napravio uz manju cijenu a da vise zaradi od npr. Viadukta s francuzima???

Andy!
Jesi li je gradio kuću?
Konačna cijena je najmanje 30 % veća nego što si prije ukalkuliramo!!!

ERSTE + 630 kom

..., a na kraju, Revolucija pojede svoje najbolje sinove.

Posljednjih tjedana je ovdje neočekivan rast, iako na malim prometima?
Treba pričekati finalno izvješće za 2016. godinu pa da se vidi da li taj rast ima uporišta ili je čista špekulacija!

serislav +150 kom. A to je jedino bitno, hehe.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Posljednjih tjedana je ovdje neočekivan rast, iako na malim prometima?
Treba pričekati finalno izvješće za 2016. godinu pa da se vidi da li taj rast ima uporišta ili je čista špekulacija!

Kolega svi su građevinari rasli ako niste primjetili i to cesto i više od VDKT..a znate i sami da kod građevinara izvješća nisu bas mjerilo jer palacanja ne sjedaju redovito.. tu se kupuje budućnost kolega a ne sto je bilo prosle godine..VIADUKT je iovako na pola književne što stvarno oćekujete da bi isao jos dolje u trenu kada crobex i sve raste a..ne nadajte se previse ..također sam uvjeren da dokupljujete dok ovdje djelite mudre savjete…..

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

izvješće za 2016.?
nebi bio u koži onih koji ne ulažu na temelju očekivanih izvješća za 2017,2018…
tu leži mnogostruko više razloga za nego što bi u izvješću za 2016 moglo biti razloga protiv
svatko ima pravo na svoj izbor.
osim ako bi prije izvjšća 2017,2018… došlo da smaka svijeta,3.sv at,vanzemaljci,asteroid….
u tom slučaju najveću moguću težinu dati izvješću za 2016.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

migra koji bi po vama trenutno bio najbolji gradevinar za ulazak?

Odgovorit ću ja dok se kolega migra javi:
Do prekjučer THNK, a s obzirom na rast od 20% u jednom danu jučer mislim da su sad THNK i VDKT tu negdje. Gledajući book THNK je jeftinija, ali ima i nešto lošije performanse.
S obzirom na perspektivu u narednih godinu dvije izgledi za rast su im slični (dobri do vrlo dobri).
Ingra i sl. – i to može biti ok u špekulativnom smislu, ali vrlo mali dio portfelja.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/461032/Uskoro-zeleno-svjetlo-BiH-za-izgradnju-Peljeskog-mosta.html

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

New Report

Close