VDKT (Viadukt d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VDKT (Viadukt d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@plavi
,
Ne bih ulazio u dubioze i dubine vašeg znanja o investiranju, no svakom je studentu 3 godine ekonomije jasno da je Viadukt zreo za jednu dokapitalizaciju.Pa ovo je ogledni primjerak toga. Nisam rekao da će se nužno to i dogoditi, jer to ne bi odgovaralo trenutno glavnim osobama u firmi.
Par pokazatelja:
-povećanje kratkoročnih i dugoročnih dugovanja
-kontinuirano smanjenje operativnog i slobodnog novčanog toka
-sve veći troška financijskih rashoda koji idu na kamate
-dalje ne trebam ići jer je sve jasno…

kolega možda ste vi bili odličan student no to e znači da znate kako funkcionira ekonomija, a iz ovoga što ste naveli da se to zaključiti..
S dokapitalizacijom bi u firmu ušao svježi kapital, lakše i povoljnije bi se zaduživala, jednostavno bi prodisala, i to bi bio spas. Pa njima je već duži period problem davanja bankovnih garancija (zbog toga i nisu dobili posao u Turkmenistanu i Kazahstanu), a da su imali dovoljno svježeg novca to ne bi bio problem.
Postoje ovdje ljudi koji su na ovoj temi puno duže od vas, i znaju kojeg i kakvog sam stava cijelo vrijeme.
Vi ste se pojavili odjedanput, vjerojatno ste ušli u ovu poziciju i sad drukate sa razno raznim dividendama. Veću glupost nisam odavna čuo!
i još, prije nego se blamirate javno, raspitajte se malo tko je vodeći partner u Bosni..Bar je to lako provjerljivo.
Kolega, samo respect, i molim vas nemojte drukat bez veze..

Tko je vama rekao da sam ja dioničar Viadukta?
I nemojte meni prodavati fore o tome da sam negdje novi, ako se rdi o dionici koja kotira na ZSE bez obzira bio dioničar ili ne.

Kakvo povećanje duga kada se dug smanjuje?

2013. dug/aktiva 71 %
2014. dug / aktiva 70 %
trenutno TTM 57 %

2013. dug / ebitda 11
2014. dug / ebitda 8
trenutno TTM 10

Gdje je tu povećanje?

Čak i u ukupnom iznosu dug se smanjuje sa 533 mil. 2013. na trenutnih 485 mil.

Pa čak i da bude dokapitalizacija u slučaju ove tvrtke to može samo biti pozitivno jer je mnimalna cijena po kojoj može trenutno ići dokapitalizacija 300 kuna, a to je više od trenutnih 250 na burzi, tako da ne razumijem bit vaše rasprave?

Što se tiče dividende tvrtka je oduvijek isplačivala dividendu kada je mogla, a o dividendnoj politici u narednom razdoblju ako bude dobiti može i kolega koji je bio na skupštini ako mu se da.

Ovime završavam raspravu sa VDKT, nije mi bila namjera drukati već se osvrnuti na drukanje od forumaša koji očito nemaju elementarno znanje o TK.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

@plavi
,
Ne bih ulazio u dubioze i dubine vašeg znanja o investiranju, no svakom je studentu 3 godine ekonomije jasno da je Viadukt zreo za jednu dokapitalizaciju.Pa ovo je ogledni primjerak toga. Nisam rekao da će se nužno to i dogoditi, jer to ne bi odgovaralo trenutno glavnim osobama u firmi.
Par pokazatelja:

kolega možda ste vi bili odličan student no to e znači da znate kako funkcionira ekonomija, a iz ovoga što ste naveli da se to zaključiti..
S dokapitalizacijom bi u firmu ušao svježi kapital, lakše i povoljnije bi se zaduživala, jednostavno bi prodisala, i to bi bio spas. Pa njima je već duži period problem davanja bankovnih garancija (zbog toga i nisu dobili posao u Turkmenistanu i Kazahstanu), a da su imali dovoljno svježeg novca to ne bi bio problem.
Postoje ovdje ljudi koji su na ovoj temi puno duže od vas, i znaju kojeg i kakvog sam stava cijelo vrijeme.
Vi ste se pojavili odjedanput, vjerojatno ste ušli u ovu poziciju i sad drukate sa razno raznim dividendama. Veću glupost nisam odavna čuo!
i još, prije nego se blamirate javno, raspitajte se malo tko je vodeći partner u Bosni..Bar je to lako provjerljivo.

I nemojte meni prodavati fore o tome da sam negdje novi, ako se rdi o dionici koja kotira na ZSE bez obzira bio dioničar ili ne.

2013. dug/aktiva 71 %
2014. dug / aktiva 70 %
trenutno TTM 57 %

2013. dug / ebitda 11
2014. dug / ebitda 8
trenutno TTM 10

Gdje je tu povećanje?

Pa čak i da bude dokapitalizacija u slučaju ove tvrtke to može samo biti pozitivno jer je mnimalna cijena po kojoj može trenutno ići dokapitalizacija 300 kuna, a to je više od trenutnih 250 na burzi, tako da ne razumijem bit vaše rasprave?

Što se tiče dividende tvrtka je oduvijek isplačivala dividendu kada je mogla, a o dividendnoj politici u narednom razdoblju ako bude dobiti može i kolega koji je bio na skupštini ako mu se da.

Ovime završavam raspravu sa VDKT, nije mi bila namjera drukati već se osvrnuti na drukanje od forumaša koji očito nemaju elementarno znanje o TK.

lp

[/quote]

e sad mi je kristalno jasno da vi uopće ne čitate ili čitate izvješća površno..
molim vas prije budućih rasprava uđite malo dublje u financijsko izvješće komapnije o kojoj pišete, jer se ovako blamirate..
dug je teoretski manje ali iz razloga povećanja kapitala (bez objašnjenja), pa je u apsolutnoj vrijednosti dug veći..
ali ne da mi vam se to objašnjavat..
sretno u ulaganju..

Niti će ovdje biti dokapitalizacije niti će biti dividende. Samo nek se dobivaju poslovi i nek firma posluje sa dobiti. Konkretne stvari a ovo šta bi bilo ako bude i da li će biti objesite mačku o rep. Netko se danas igrao na bidu. To je degutantno za gledat.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

zašto bid/ask??
u ovih 16 g što sam na burzi NIKAD nisam vidio takvo “automatizirano” nabildavanje po jednu lipu!! iskrilo je kao da dočekujemo novu godinu! sad još fali samo vatromet!!

od silnog iskrenja se rodio promet ni 10000 €

randopph

Pa zato jer je bezveze eto zašto. Kakvo lejm trgovanje takav lejm odogovor. Igrarije na bidu po 353 a po asku na 353,90 kao ne bi mezio… skupo mu 90 lipa izdvojiti a maše sa 30 000 kn na bidu i te fore, nešto gluplje dugo ne vidjeh.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

@plavi
,
Par pokazatelja:

2013. dug/aktiva 71 %
2014. dug / aktiva 70 %
trenutno TTM 57 %

2013. dug / ebitda 11
2014. dug / ebitda 8
trenutno TTM 10

Gdje je tu povećanje?

lp

[/quote]

e sad mi je kristalno jasno da vi uopće ne čitate ili čitate izvješća površno..
molim vas prije budućih rasprava uđite malo dublje u financijsko izvješće komapnije o kojoj pišete, jer se ovako blamirate..
dug je teoretski manje ali iz razloga povećanja kapitala (bez objašnjenja), pa je u apsolutnoj vrijednosti dug veći..
ali ne da mi vam se to objašnjavat..
sretno u ulaganju..
[/quote]

O zemljo otvori se ..
Pa dobro mene sada zanima imate li vi završenu osnovnu školu, oprostite što vas to pitam, vjerojatno imate, ali niste baš prisebni vidim?
Pa dajte mi recite kakve veze ima promjena varijable q u jednadžbi gdje varijable q uopće nema?

Pa kolega invest ako se kapital u pasivi poveća a stavimo ukupni dug u zadnjim razdobljima ili kako sam stavimo stavimo omjer duga i EBITDA, pa recite kakve veze ima povećanje kapitala u tom slućaju? Pa je li vi znate što je u pasivi , što su dinamički a što statički pokazatelji i sl. stvari?Jeste ćuli ikada za to?
Pa dajte molim vas, znate što, ajmo mi zatvoriti ovu raspravu, u protivnom da ne zamaramo čitatelje sa vašim nepoznavanjem bilance i osnova matematike predlažem da se preselimo na temu ATPL ćujem da ste tamo isto tako imali svojih bisera a znam i da je minus poveći na konkretnoj dionici. Uložite u znanje to vam je moja dobronamjerna preporuka.
Poraslo 30 % od kada vi negativno pišete

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

ovo danas ne skače slučajno. ima li netko kakav info ?

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

skače samo od sebe, netko je odlučio dokupiti po ovoj prihvatljivoj cijeni, možda novi zimski posao

Ovdje se stvarno uvijek dobro nasmijem čitajući. Kapital je porastao a nisu nikle zgrade u centru pa je to “bez pokrića”. Ako netko ima gradilište na kojem će nastati proizvod od npr. 100 milijuna EUR koji će se još rentati na x godina uz lijepu kamatu onda do gotovog proizvoda postoji neka vrjednost koja nije u oblacima. Nisu vam to zgrade koje stoje u izvješćima drugih građ. s cijenama iz 2008 očekujući Godota.
Ovdje je jasno da se želi skupiti što više po bagatelnoj cijeni.

ovo danas ne skače slučajno. ima li netko kakav info ?

Tu i dalje neobično puno kupnje , stvarno neki znaju promašiti da je to za ne povjerovati kod izbora dionica. Toliko energije potrošiti za negativno pisanje o dionici a ona poraste u međuvremenu 35 %.
Znaju li ovi kupci nešto što ostali ne znaju, ili se priprema teren za dobiti posao u BiH, ili je nešto treće u pitanju?

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

je li se ovdje unaprijed kupuje pelješac ???

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

New Report

Close