evo rješenje dijela zagonetke:
Bravo @falco..
Vidi se tko prati aktivnosti oko Viadukta, tko je pravi dioničar.
Informacije su ključ uspjeha, a informacije je potrebno imati na vrijeme!
Pa treba staviti obavijest na burzu da se vidi je li im mali ili veliki ( posao ).
Dolje u Bosni je to bi mogla biti dobra marža, kao u stara vremena HR.
Ovo je info sa stranice Hearinga od jučer:
V Hering – Viadukt pobjeđuje na Počitelj – Zvirovići
Poslovna udruga “Hering – Viadukt” izlicitirana kao najpovoljniji ponuđač na natječaju:
Izgradnja Autoceste na koridoru Vc sekcija Počitelj BIjača, podsekcija Počitelj – Zvirovići
Lot 1
LOT 1 čvor Počitelj – Bridge Počitelj
od km 0+000 do km 4+404
ref. JPAC 612-B64-14
LOT 2 Most Počitelj – Zvirovići
od km 4+404 do 10+075.00 u punoj duljini 6,67km
ref. JPAC 616-B65-14
28.10.2015
lp
Malo me zainteresiralo ovo moram priznati pa sam išao istražiti,ova dva posla u Bosni su vrijedna preko 100 milijuna EUR. Viadukt izabran kao najpovoljniji ali još se mora donijeti službena odluka.
Vidim izašlo izvješće lani gubitak, ove godine 5,5 milijuna kuna dobiti u 3 Q preko 12 kuna po dionici.
Sve ovo izgleda obećavajuće posebno ako uzmemo sve dosad ugovorene poslove te nove o kojima se govori.
lp
Jako mala dobit s obzirom da su ovo bili najintenzivniji graditeljski mjeseci, kumulativno gubitak, možemo očekivati novi gubitak u zimskom razdoblju.
Pa ljudi moji, je li vi uopće čitate i razumijete izvješća? Kakva + dobit, + prihodi???
Znači, izvješće u skladu s mojim predviđanjima kao što sam i najavljivao..
Kumulativni godišnji gubitak je 26 m HRK, prihodi su pali 11 %, (67 m HRK) i u zadnjem tromjesečju nije očekivan zaokret i izlazak u pozitivu.
Bode u oči kumulativno 85 m HRK veće obveze u odnosu na prošlu godinu, povećanje financijskih rashoda za kamate, a ponajviše promjena u bilanci za materijalnu imovinu koja se povećala za 152 m HRK (pogotovo se to odnosi za zemljišta koja su povećana za +13m HRK). Da li netko zna nešto više o tome? Netko je odlučio revolarizirati vrijednost zemljišta, no na osnovu čega i prema čemu? Osobno mi je to malo sumnjivo, ali možda ima neki pametan razlog..
Nadajmo se boljim vremenima!
p.s. ulagači: kada se već intersirate za neku dionicu, dajte uđite u srž i malo dublje gledajte stvari, jer inače ne bu dobro..
Jako mala dobit s obzirom da su ovo bili najintenzivniji graditeljski mjeseci, kumulativno gubitak, možemo očekivati novi gubitak u zimskom razdoblju.
Ne bih se složio, ne čitate izvješće i komentare Uprave, dosta investicija je odgođeno za naredna razdoblja što se i vidi po još uvijek malim prihodima u odnosu na količinu ugovorenih poslova u zadnjih godinu i nešto dana.
No, ovaj posao u BiH bi bio jack pot za Viadukt. A i za dioničare. Vrijednost ugovora bi nadmašila cjelokupne godišnje prihode tvrtke.
lp