Razmisljao sam da li postoji kakva institucija u HR koja bi trebala stititi ulagace ali se nisam mogao sjetiti. Ako tko zna moze slobodno napisati.
Osim toga, nisam se mogao sjetiti da li netko stiti interese ulagaca u mirovinske fondove ? (osim ulagaca koji bi evtl promijenili fond pa ga na taj nacin kaznili za lose upravljanje).
Nedavno sam si i sam sklopio ugovor za dobrovoljni mirovinski fond ali to mi je tek onako da se eventualno nesto nadje dodatno evtl jednog dana. Kad vidim kako se pali novac koji bi ljudima trebao biti oslonac u starosti … tesko se pouzdati u to.
Kakve to veze ima sa Viaduktom ?
Dionice sam uzimao i na dosta nizoj razini od ove ali i na dosta visoljoj razini nego li su sada. Napisao sam post jer mi se ne svidja ovakva “zastita” investitora.
Ma i ja sam napisao komentar iz istih razloga i zato sam citirao samo dio posta, i slažem se da to sad nema veze s Vijaduktom, a mislim ni s ovim transakcijama unazad dva dana, pa ne treba raspravljati dalje po toj temi.
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242)/AZ PROFIT DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND (22134623145)
10.148 2,22 Skrb. račun
A sto će ti izvješće kao da to utjeće na cjenu dionice da je prema izvješću zadnjem bi trebali biti davno preko 300 kuna
Evo što nam Karamarko veli o pelješkom mostu
za-peljeski-most-spremni-hodati-na-trepavicam
http://www.24sata.hr/politika/karamarko-za-peljeski-most-spremni-hodati-na-trepavicama-410888
U zadnje vrijeme zavladalo nekakvo zatišje na ovoj dionici..Pa di su cjenjeni kolege? Kada će ovdje izaći dugo očekivani izvještaj?
U međuvremenu : http://www.zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/VDKT_stjecanje_otpustanje_2015__26102015115106.pdf
još jedan djelatnik odlučio ne držati više dionice koje je dobio po povlaštenoj cijeni! Zanimljivo..
Ovo transakcije se mogu vidjeti.
Pitam se sta se tek dogadja na raznim dionicama pogotovo na dionicama firmi koje su u PSN. Pitam se isto da li zaposlenici mirovinskih fondova
imaju zabranu/dozvolu prodavati fondu u kojem rade dionice po
tko zna kojoj cijeni ?
Mene uostalom bas briga, mirovina ce mi doci iz inozemstva …. samo glasno razmisljam.
Pitam se isto koliko mir.fondovi u HR rade u interesu svojih clanova a i trzista opcenito.
Dionica Viadukta je bilo i po 120 Kn a i ispod 200 Kn ne tako davno.
kad je to bilo po 120 prije koliko godina a sto je sa 750 kuna knjižnom vrijednosti i to nema veze a nema veze ni to sto je pao sa 4500 kuna makar posluje pozitivno … sve to je tebi nebitno sada kada fond kupuje on je naivan a uskoro ce vam prodavati te iste nazad po 350 …
Ovo transakcije se mogu vidjeti.
Pitam se sta se tek dogadja na raznim dionicama pogotovo na dionicama firmi koje su u PSN. Pitam se isto da li zaposlenici mirovinskih fondova
imaju zabranu/dozvolu prodavati fondu u kojem rade dionice po
tko zna kojoj cijeni ?
Mene uostalom bas briga, mirovina ce mi doci iz inozemstva …. samo glasno razmisljam.
Pitam se isto koliko mir.fondovi u HR rade u interesu svojih clanova a i trzista opcenito.
Dionica Viadukta je bilo i po 120 Kn a i ispod 200 Kn ne tako davno.
kad je to bilo po 120 prije koliko godina a sto je sa 750 kuna knjižnom vrijednosti i to nema veze a nema veze ni to sto je pao sa 4500 kuna makar posluje pozitivno … sve to je tebi nebitno sada kada fond kupuje on je naivan a uskoro ce vam prodavati te iste nazad po 350 …
[/quote]
Kolega DATA, da li mi gledamo istim očima? Pa Viadukt još od 2008, izuzev 2011, nije poslovao s dobiti, prihodi su svake godine sve manji i manji, ove godine neće biti ni pola 2008, a zaokreta u trendu nema na vidiku. Pa logično je da je cijena jako pala, čak se divim kako se uspijeva održati na ovim razinama. Valjda ste dovoljno dugo na burzi da možete objektivno, suvislo i argumentirano o nečemu pričati..
BTW, knjigovodstvena vrijednost u konkretnom slučaju je apsolutno nebitna!
Stari moj nemas ti pojima o VDKT
doso si tu prije manje od godinu i samo blatis
Vdkt je smanjio svoj dug za 100 miljona kuna u tom tvom razdoblju kako ti veliš bez
dobiti kupio dionice nexe grupe itd ..baljezgas koliko si dug i sirok
naravno da knjizevna vrjednost nije bitna cim ti tako velis !!!!!!
daj da crknem od smjeha višššše…….
Viaduktu je u tom istom periodu porasla knjižna sa 300 na 720 kn
i to kroz krizu kako je to on onda uspijo praktićki jedini među građevinarima vračati dugove i to ne otpisivanjem duga ili predstećajnom
sto je sa suvlasnistvom u Međunarodnoj zračna luci Zagreb
Viadukt je postao vlasnik dionca NEXE grupe i suvlasnik u aerodromu
otkud VDKT novci da ulaže u zraćnu luku
“Za predsjednika Uprave Viadukta Joška Mikulića nema dvojbe kako će novi terminal Zračne luke Zagreb biti izgrađen u ugovorenih 36 mjeseci. Viadukt je jedina hrvatska tvrtka koja je svojim novcem ušla u taj više od 300 milijuna eura vrijedan projekt”
otkud mu lova da kupuje ionice NEXE grupe
otkud mu lova da vrati tolike dugove
otkud VDKT novci da ulaže u zraćnu luku
kako to objašnjavaš magijom ma daj ja sam ovdje od 2009 i već sam umoran od pisanja ali
ti si sto ti ovdje pises nema veze sa vezom to su ti rekli i drugi to ti velim po stoti puta i ja……………
Stari moj nemas ti pojima o VDKT
doso si tu prije manje od godinu i samo blatis
Vdkt je smanjio svoj dug za 100 miljona kuna u tom tvom razdoblju kako ti veliš bez
dobiti kupio dionice nexe grupe itd ..baljezgas koliko si dug i sirok
naravno da knjizevna vrjednost nije bitna cim ti tako velis !!!!!!
daj da crknem od smjeha višššše…….
oooo, jako dobro znam o čemu pričam.
Ja govorim činjenice, a vi želje, i to je suštinska razlika!