*Mario44, pusti logiku, VDKT, koliko se sjećam, ima i onu teglenicu, tako da je najopremljniji u HR za izvođenje tog posla ali sada smo eu a u eu imam mnogo država i državica kao poljska, španjolska, rumunjska,…sa podosta tvrtki sa referencom koje će se natjecati…pitanje je samo tko je konkurentniji a da li je to upravo VDKT, i u kojemu obliku, vidjeti će se
Moram se složiti s Barbarosom.
Kod EU fondova je problem što preferiraju svoje dobavljače.
Na ovomu primjeru ćemo vidjeti da li su EU fondovi zamišljeni da pomognu našoj ekonomiji ili za neke druge ekonomije.
Puno sreće Viaduktu i držim fige da dobiju posao.
Sigurno imaju sve potrebne reference i opremu potrebnu da se taj most izgradi.
Lp
Viadukt je u zadnjih par godina znao ići i preko svoga booka i to u krizi
a sada je tek na 1 /3 booka
ako se itko cudi zašto se kupuje
cijena je smješno niska eto zašto pricao sam to i prije dva tjedna.
da ne spominjem pelješki most gdje VDKT ima dobre šanse
to bi još znatno diglo cjenu a najavljuje se još ove godine ..
Puno toga se još valja iza brda ….
ova dionica vriedi barem 50% vise
sram me je ovdje uopce pisat na ovoj temi sve ispod 350 kn sve je apsolutno smjesno .
@hasanfefer i barbosa
Dečki svakom njegovo veselje, sve je to brzo tu mislim na razvoje situcije nećemo se niti okrenuti jesen je pred nama!!!
Nisam prodao niti na 300KN pa neću niti sada smatram da je fer cijena daleko viša pogotovo kad stitistički podatci pokazuju prve znakove oporavka istina puževim korakom ali ipak pokazuju.
Uostalom tko je bio na skupštini sve je mogao pitati iz prve ruke i saznati što i ako ga zanima!
Radio Brajdicu? Pa tad su sve firme imale cudo posla oko Rijeke.. To su bila neka druga vremena kolega… U zadnje 2-3 god sve poslove dobiva GP KRK… Politika je napravila svoje… Nemam nista protiv da Viadukt dobije Skrljevo ili neka druga firma ali mislim da je mala mogucnost za to pored Linicevaca.. To je moje misljenje kolega… Hrvatkoj gradjevini treba jaci projekt tipa Autocesta Rijeka- Zuta Lokva… A ne nekakvi projetkici od 50-tak mil kuna…
Viadukt je u zadnjih par godina znao ići i preko svoga booka i to u krizi
a sada je tek na 1 /3 booka
ako se itko cudi zašto se kupuje
cijena je smješno niska eto zašto pricao sam to i prije dva tjedna.
da ne spominjem pelješki most gdje VDKT ima dobre šanse
to bi još znatno diglo cjenu a najavljuje se još ove godine ..
Puno toga se još valja iza brda ….
ova dionica vriedi barem 50% vise
sram me je ovdje uopce pisat na ovoj temi sve ispod 350 kn sve je apsolutno smjesno .
haha, koji druk..pa gledate li vi i čitate podatke.
pogledajte ov crvenilo, to vama ništa ne znači?
http://www.mojedionice.com/fund/IzvFundOsn.aspx?sifSim=VDKT-R-A
@hasanfefer i barbosa
Dečki svakom njegovo veselje, sve je to brzo tu mislim na razvoje situcije nećemo se niti okrenuti jesen je pred nama!!!
Nisam prodao niti na 300KN pa neću niti sada smatram da je fer cijena daleko viša pogotovo kad stitistički podatci pokazuju prve znakove oporavka istina puževim korakom ali ipak pokazuju.
Uostalom tko je bio na skupštini sve je mogao pitati iz prve ruke i saznati što i ako ga zanima!
Spomenuli ste bitno: “…tko je bio na Skupštini…”. Cijena nije vrjedna spomena jer sada kupuje i Sir Oliver.
VDKT trenutno ima više poslova nego prije 2 godine kada je cijena bila 430Kn.
Nije nagovor na ništa ali hvala prodavateljima po 186-190.
Tržišnu kapitalizaciju firme ne bih uzimao kao relevantnu, pitanje je što je s poslovanjem, koje je konstantno negativno, tako da bih se suzdržao od nekakvih euforija, radije bih pričekao izvješće za prvo polugodište. Ukoliko bude i trunke pozitive smatram da je ovo vrlo podcjenjo, u protivnom-ide jaki pad..
Građevina je još uvijek daleko od izlaska iz krize, i povratka na razine iz 2007/8, a trenutni skok cijene ne bih pripisivao značajnim kupnjama, već čisto špekulativnim…Za sada mi je ova dionica u razmatranju, ali ipak daleko od okidača.
[/quote]
Vaš problem je što vi mješate kruške i jabuke kao i 99%drugih na ovim prostorima i govorite o građevini kao o entitetu koji će donijeti blagostanje tvrtkama. Realnost je upravo suprotna tvrtka sama sebi traži posao a posla za VDKT danas ima više nego prije 2 godine kada je dionica bila 430kn. Oni koji nešto razumiju znaju procjeniti koliko vrjedi VDKT trenutno što je kolega zamjetio i sukladno tome djeluje na burzi. Morate znati koliko nešto vrjedi da bi ste evaluirati cijenu. Ne znači da je npr. HDEL povoljan jer je cijena 25kn a VDKT nije jer je 220kn itd. Ovdje vas dosta ima 3-4 ili 5 građevinara i onda računa aha, kad krene građevina onda će cijena svih građ. tvrtki rasti. To je bilo 2008 i više neće biti. U tome je bit a to ovdje malo tko razumije.
hahah, da je cijena dobra odavno bi bila tamo gdje bi je vi htjeli viditi..realnost je ipak nešto drugo. a to da ima posla više nego prošle godine, e to mi se ne čini baš tako, iz razloga što je prihod sve manji, iz godine u godinu..maržu neću ni spominjati. no vi ste čisti druker, to sam skužio..
Kod EU fondova se gleda najniza ponuda. Nije samo pitanje posla, nego i zarade. Clan uprave jedne velike gradjevinske tvrtke je rekao da idu po bilo kakav posao da mogu izaci sa podatkom da su ugovorili posao, ali u biti na tim poslovima uopce ne zaradjuju.
Sto onda ne prikazes ovaj graf koji se zove sa 4000 na 200 kuna
http://www.mojedionice.com/trg/IzvPovijestCijena.aspx?sifSim=VDKT-R-A&perDug=10g
@DATA taj graf nema veze s ničim, to je prošlost, gledajte u budućnost, budite malo realni..
Vjerojatno ste zarobljeni u toj dionici kupujući je po astronomskim cijenama i sada drukate ne bi li povratili djelić uloženog, a i sami ne vjerujete u pozitivan rasplet, inače bi bili mrvicu konkretniji!
hahah, da je cijena dobra odavno bi bila tamo gdje bi je vi htjeli viditi..realnost je ipak nešto drugo. a to da ima posla više nego prošle godine, e to mi se ne čini baš tako, iz razloga što je prihod sve manji, iz godine u godinu..maržu neću ni spominjati. no vi ste čisti druker, to sam skužio..
Hvalite se da ste danas prodali VDKT a stalno visite ovdje drukajući na pad. Pišete da vam je dionica “u fokusu” ali “još ne za kupnju a na “što smo danas tržili lijepo stoji kako ste prodali VDKT”. To je činjenica.
Osobno nisam prodao ni kad je bila 430 a sada sam obilato kupovao pa 185-190.
Mene ne smeta ako cijena pada jer znam koliko vrjedi tvrtka i prema tome kupujem. Pročitajte još jednom što sam vam prethodno napisao, to je bilo dobronamjerno. Ne ljutite se i dižite na zadnje noge ako nešto ne znate. Educirajte se. Imate i npr HDEL, sada je u posebnom programu i možete kupiti velike količine sa ovom zaradom od VDKT i čekati da građevina procvjeta pa će HDEL rasti kao i svi ostali.