Ovaj pad je umjetno izazvan,nerealno je očekivati ostanak na ovim razinama.Manjak interesa za ovom dionicom,nikakva likvidnost i evo nas tu di smo sada.Žalosno,ali kao i do sad u dan dva ode ovo na 300kn, nije neka utjeha jer ova dionica zaslužuje puno više.
Nije baš umjetno, pad je bio radi lošeg 3 kvartala(njihova izjava plave),a pošto je zimsko vrijeme ja ću ipak pričekat s kupnjom.
Nije baš umjetno, pad je bio radi lošeg 3 kvartala(njihova izjava plave),a pošto je zimsko vrijeme ja ću ipak pričekat s kupnjom.
Ima čovjek pravo, treba pričekati da dođe na 350 jer i tada netko treba kupovati.
Bez uvrede ali ako su dali izjavu da su ostvarili gubitak u ljetnom periodu radi poplave, koja će im sad bit izlika(istina prije ću kupit po 350 ako je poslovanje pozitivno, nego sad pa da zatuku dionicu prema dolje).
@taja979 , pogledaj samo ugovorene poslove i one gdje se natječu. vjerujem da ćeš poslije toga imati barem malkice bolje mišljenje o ovoj maloj firmici.
@taja979
Vjeruj mi ja volim takve koji će ovo od mene kupit po 350 kn, ali vjerovatno ti ni tada još ne bi prodao.. 🙂
http://www.jutarnji.hr/hrvatska-u-rujnu-otvara-natjecaj-za-peljeski-most-/1290455/
Hrvatske bi ceste u rujnu, a najkasnije u listopadu, mogle objaviti natječaj za izgradnju Pelješkog mosta, saznaje Jutarnji list.
Tko bi mogao dobiti ovaj natjećaj hrvatskih cesta da mi je znati…[emo_naivan]
Ako ste Ingru mogli toliko napucati bez ikakvih objava o poslovima,
što onda reći za ovog građevinara koji je STUP visokogradnje svih najvećih i najzahtjevnijih projekata u RH.?
p.s. imam nešto sitno dionica
Nije zlato sve što sja.
A jeste mustre na ovoj temi. Zasto ne citirate ovaj clanak koji barata cinjenicama:
http://hr.seebiz.eu/viadukt-u-godinu-dana-sklopio-poslove-vrijedne-6455-milijuna-kuna/ar-104758/
U prosloj 2014.-toj ukupna vrijednost sklopljenih poslova manja je 15% od onih sklopljenih godinu dana ranije. Takodjer, ukupni prihodi u prva tri kvartala manji su gotovo 4% od proslogodisnjih.
Zasto to ne napisete (tj. jasno i otvoreno ukazete na ove otegotne okolnosti), pa onda dodate kako se ovo ipak – unatoc negativnim trendovima – isplati kupiti na ovim cjenovnim razinama? Tako bi barem djelovali uvjerljivije kada lobirate za kupnju VDKT. Odnosno, djelovali bi kao da stvarno vjerujete u ovu dionicu bez obzira na trenutno stanje. Ovako likujuci za svaki sklopljeni posao pojedinacno i zatrpavajuci ovu temu uvijek istim pricama nakon ama bas svakog potpisanog ugovora (“ovo vrijedi vise”, “ja cu vam ovo prodavat po 350kn”, “firma je nekad vrijedila tisuce kuna, pa zasto sad ne vrijedi barem upola” itd.), doimate se kao da ste zaglavili u dionici i da jedva cekate neki malo jaci rast da se iskrcate. !?!?
Pa ako vjerujete u ovu firmu, a zatim i u njenu dionicu, zar nije logicno da danas sutite i skupljate, a poeziju cete pisati za godinu ili dvije kad se trziste (i kapitala i gradjevinsko i svako drugo) oporavi, a ekipa konacno navali kupovati dionice kao prije krize?
Mene fascinira neprestano iščuđavanje stanjem na burzi i zasto trziste ne reagira na neke dionice. (Kao da je to samo danas)
Prvo, treba uzeti u obzir da nema likvidnosti (znamo gdje je ona – u banci, orocena) pa samim time sa malom kolicinom ne mozes niti utjecati da cijena raste. (Mozda kratkorocno pisuci na forumu kak je to super dionica), a i oni koji ulazu, imaju malu kolicinu novaca pa ne mogu kupiti sve dionice koje bi htjeli.
Drugo, gradjevinari nemaju bas neki rejting na burzi s obzirom na FI i pad cijene dionica od pocetka krize. Vecina ih uglavnom prezivljava, znamo i zasto.
Trece, zasto bi bilo tko kupovao gradjevinare kada su mu turisti u medjuvremenu narasli par stotina posto? I prihod i dobit im rastu, a trenutna dobit građevinara se ne moze mjeriti sa njima?
Mozda ce jednog dana i građevinari vrijediti nekoliko stotina posto vise, ali sada to nije tako, pa ni trziste ne reagira. Ne zele ulagati u jednu firmu u građevini, kada vecina plese po rubu propasti.
Sesto, nase trziste je “g.l.u.p.o” pa i to ima utjecaja.
Sedmo, do sada nisam dosao na niti jednu temu na ovom forumu, a da mali dionicari si ne postavljaju isto pitanje:”Zasto ovo nitko ne kupuje? Pa ovo je jako jeftina dionica,vrijedi puno vise, kako to da ljudi ne vide?”
Uvijek ista prica….a mozda si krivo procijenio dionicu, pa ti zato ne raste. 🙂 mozda je dobra tvrtka, ali je sektor krivi, pa moras cekati da se vrati vjera u taj sektor. Roba ti je dobra, cista, opeglana cak i mirise…ali momak, nisi u modi!