Pa, prilično aktivno komentirate, moram priznati [emo_namigusa]
Ne znam baš koliko je firma zdrava sa 420 mil. kuna duga (65% aktive) i koeficijentom likvidnosti manjim od 1. Možda i uspije pokriti svoje obveze u narednom razdoblju, ali – obzirom na trenutnu profitabilnost poslovanja – ne znam koliko je to realno.
LP
A)Normalno da postam kad me se vrijeđa
B)ajte molim vas i svi znamo jako dobro da se za građevinske poslove uzimaju krediti tako je u cijelom svijetu svi građevinari se zadužuju to je normalno…..
Viadukt je smanjio dug tjekom krize a ne povećao koji je drugi građevinar na burzi tako nešto uopće uspio postići…
Pa, prilično aktivno komentirate, moram priznati [emo_namigusa]
Ne znam baš koliko je firma zdrava sa 420 mil. kuna duga (65% aktive) i koeficijentom likvidnosti manjim od 1. Možda i uspije pokriti svoje obveze u narednom razdoblju, ali – obzirom na trenutnu profitabilnost poslovanja – ne znam koliko je to realno.
LP
VDKT je jedini zdrav građevinar u HRV, materijalna imovina nisu stanovi koji se valuiraju kao da će se prodati po 3000EUR/m2, sva materijalna imovina VDKT služi postizanju nove vrjednosti i ta nova vrjednost dolazi svakodnevno novim poslovima koje tvrtka ima ugovoreno trenutno za naredne 3 godine s ovim brojem radnika. Još bitnije VDKT gradi najkvalitetnije za cijenu koju nudi. U tome mu u HRV nema konkurencije a i u inozemstvu zadovoljava standarde. Što Vam vrjedi mat. imovina u neprodanim stanovima??? Za krizu je prednost što manje takve imovine a što više korisnih strojeva i alata koji služe postizanju nove vrjednosti. Osim toga VDKT ima diskont ulaskom u NEXE i jeftinije će nabavljati matreijal. Time si stvara uvjete za sniženje troškova i povećanje marže.
Ako VDKT nebude u roku od 5 godina na 2500kn to ce biti svjetsko cudo…
Jedini gradevinar koji je danas profitabilan.
Mislim da ako se ulaze u oporavak hrv., ovo je jedna od prvih dionica o kojima bih razmisljao.
Nemam dionicu i ne namjeravam je imati ali bode u oko ovo nerealno drukanje, zaista neki ovdje misle da ima naivaca koji im vjeruju.
Pa dokap je najavljen na skupštini društva..
Na onoj skupštini na kojoj sam ja bio nije bilo riječi o tome. Otkud samo takve ideje?
Ovo je stvarno smješno citiram Lojtru
Prvo veli da će biti dokap onda tvrdi da ne prati dionicu
onda traži link za dokap za kojeg tvrdi da će biti ali nezna ništa o tome jer ne prati dionicu ali linka nema
mora da je sanjao probudi se Lojtra sve je to ružan san
[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_namigusa][emo_namigusa][emo_namigusa]
G Data,
ovdje se mogu susresti “ljudi koji nemaju dionicu niti ju namjeravaju imati” ili druga skupina kojima je VDKT jednak bilo kojem drugom građevinaru. Mislim da takvima nema smisla trošiti prostor za komentar. Svaki moj komentar je moje osobno mišljenje. Oni koji stvarno ne prepoznaju razlike VDKT i “drugih građevinara” preporučam da uopće ne ulažu u građevinu jer im nedostaje elementarno znanje o tom sektoru.