Da, to sada puno bolje izgleda. Povećanje prihoda od 35%, značajno smanjenje kratkoročnih obveza uz pozitivan CF. Ako se ne varam, od ove godine bi i MZLZ trebao ući u konsolidaciju što će tek na kraju bit vidljivo, ali nikako beznačajno. Dobra najava za 2014.
Nije loše za prvi kvartal!
odlično je. Viadukt u prvom kvartalu uvijek ima velike gubitke,lani 23,prije nekoliko godina i 50 mil kn,a na kraju to smanje i uglavnom posluju sa dobitkom.
Bravo,jer vjerovatno bi ove godine mogla biti izuzetno velika dobit ,s obzirom na sezonske gubitke u prvom,ove godine sam 5 mil kn.
Velika dobit=velika dividenda??? ove godine mala dobit i mala dividenda
Med i mlijeko,barem u jednom građevinaru!!!!!!!
odlično je. Viadukt u prvom kvartalu uvijek ima velike gubitke,lani 23,prije nekoliko godina i 50 mil kn,a na kraju to smanje i uglavnom posluju sa dobitkom.
Bravo,jer vjerovatno bi ove godine mogla biti izuzetno velika dobit ,s obzirom na sezonske gubitke u prvom,ove godine sam 5 mil kn.
Velika dobit=velika dividenda??? ove godine mala dobit i mala dividenda
Med i mlijeko,barem u jednom građevinaru!!!!!!!
[/quote]
Prema nerevidiranom izvješću dobit na kraju godine je bila 5,8 mil kn dok je po nedavno revidiranom izvješću to ispao gubitak od 26 mil kn. I k tome, isplaćuju dividendu. Totalno nerazumljivo meni.
Možda netko tko je malo više unutra zna razloge takvih nesrazmjera između nerevidiranih i revidiranih izvješća već godinama.
Također uz toliko povećanje kvartalnih prihoda, raditi i dalje s gubitkom sigurno nije dobra vijest.
Viadukt je definitivno najbolja građevinska firma u Hrvatskoj ali već je odavno povećanje prihoda trebalo rezultirati s dobiti koje konstantno nema.
Kolega NeveS,
apsolutno se slazem da imaju problema sa ostvarivanjem konkretne dobiti, što na koncu konca nekome i odgovara a to su određeni ljudi u vlasničkoj strukturi; tako da pretpostaavljam da Viadukt još dugo neće imati respektabilne dobiti! A isti ljudi imaju svoje razloge zašto su velike razlike između revidiranih i nerevidiranih izvješća.
A što s e tiče kvartalnog izvješća u odnosu na prošlu godinu,po meni uopće nije dobro, jer su u prihodovnu stranu ušli svi radovi koji su prethodno odrađeni a nisu bili prikazani u prethodnom izvješću; zbog toga mi je ovo veliko razočaranje.. Pokupuli su ogroman avans sa ZLZ, a oni u dalje u minusu…Užas!!
Nije nagovor na kupnju i prodaju
Na forumu o temi Viadukt jasno se vidi bitna stvar, bilo koji pozitivan komentar već u startu se ocjenjuje s brdom negativnih ocjena. Bilo što što ne ide u prilog ima sve 5. Zašto bi u okruženju negativne klime jedna tvrtka koja posluje pozitivno iskakala? Ogroman interes vlada da se dionica kupi po što nižoj cijeni. Izvješće je napisano kako i treba s obzirom gdje se radi i u kakvom okruženju se radi. Drugo je pitanje je li dobitak +8MKn ili -8MKn ali i to je razvidno onom tko razumije što piše. Za DVD je bolje da ne isplate.
Poštovani,
ovakav pritisak na prodaji, tj. ovako velike naloge na asku (prva tri) ja još nikada ali baš nikada nisam vidio…
Zanima me mišljenje cijenjenih kolega – zašto je to tako ? Nitko ne može znati, ali ako netko ima neku insinuaciju, molim neka ju napiše… Dosta mi je to čudno za Viadukt čiji je ask u pravilu “šupalj”.
Evo, prvih pet naloga ukupno 1019 dionica. Mislim da to ne pamte ni najstariji cijenjeni kolege na forumu kao što su DATA, Andy, bodul 11…
A bid ne da je slab – nego ga ni nema… Imam dionice Viadukta i želio bih da se ta situacija što brže promjeni.
Treba poplašit ekipu da se namiri prodano. (Ako još koga mogu poplašiti!)
Isplata dividende je u 8-9 mjesecu, očito će tada biti love!