Tu je prisutan up trend i to je svima jasno,pitanje je samo dana kad ce ove razine biti povijest.Ove godine prihod prelazi sigurno milijardu kuna to su cinjenice,dali ulazimo u crobex to ne znam,izvjesno je potpisivanje par novih ugovora to znam.Kamo ce cijena to ne znam,to sami zakljucite.Dividenda ove godine sumljam a i ne bi bila nesto ali slijedece svakako ocekujem,pogotovo kad se realizira prihod od zlza.Svakako slijedecih godina ceka nas stabilno poslovanje sa povecanjem prihoda i dobiti.Za dionicare minimalan rizik s vlikim potencijalom.
Od Turkmenistana nema ništa isto kao ni od Rusije o kojo se pričalo da su potpisani ugovori još 2009.Jednostavno smo mi premali za to tržište.
Što se tiče stanja u samom Viaduktu, koliko god Mikulić pričao lijepe stvari, one nisu tako dobre.. Plaće su i dalje smanjene, i dalje ima velikih problema u nabavi materijala, a zaduženost se povećala, a cash flow smanjio (što je vidljivo iz izvješća)…Mislim da je to razlog zašto cijena dionice ne raste..
ja zbilja ne shvaćam zašto oni ne mogu dobivati poslove u rusiji ili UAE.
pa tamo se gradi kao nikad opet nakon krize.
pogledajte na belexu MOIN i INIM – MOIN gradi u dubaiu, INIM je povezan s rusima i hidroelektranama, radi se, zarađuje se, ..kod nas ništa. nema love na ZSE. to je problem.a uz to nitko više ne vjeruje direktorima jer oni su obećavali i 2006 i 2007. godine čuda pa od čuda ništa osim par predstečajnih nagodbi u tom sektoru.
ovo je najmanje zlo od naših građevinara, a imaju i puno sreće oko ZLZ, no već treba tražiti nove poslove i to vani jer ovdje nema novih poslova.
Poštovani Invest,
ne znam otkud Vam podaci o smanjenju plaća? Moj podatak jest da su plaće redovite, nisu veće ali VDKT nije Vlada da sam sebi diže plaće. Je li Vama rast plaća uz rušenje tvrtke bolji znak od stabilnih plaća i napretka tvrtke? Nabavka materijala nije problem ako imate novac a VDKT ima između ostalog udio u NEXEu čime će značajno jeftinije pribavljati materijal od konkurencije. Iako je prošlo gotovo nezapaženo osobno mislim da je to primjer i znak perspektivnog i mudrog ulaganja.
Kolega Delboy je prošao puno toga na Burzi i pun je iskustva. Iako pesimističan s razlogom jer se u građevinu slilo toliko mutnog novca ne zamjeram mu previd VDKT. U HRV jednostavno još nije razrješeno s grijesima od prije a najveću štetu u tome ima upravo prosperitet jer dugo ostaje neprepoznat i zakinut. U naletu toga mnogi “ulagači” rade ovo što je izvrsno opisao i u sridu pogodio kolega Starshit nekoliko postova ranije. Čestitam!
Naravno da svatko od nas svojim potezima određuje kakav je “ulagač”. Često se to jako razlikuje od onoga što netko misli što jest.
Od Turkmenistana nema ništa isto kao ni od Rusije o kojo se pričalo da su potpisani ugovori još 2009.Jednostavno smo mi premali za to tržište.
Što se tiče stanja u samom Viaduktu, koliko god Mikulić pričao lijepe stvari, one nisu tako dobre.. Plaće su i dalje smanjene, i dalje ima velikih problema u nabavi materijala, a zaduženost se povećala, a cash flow smanjio (što je vidljivo iz izvješća)…Mislim da je to razlog zašto cijena dionice ne raste..
Malo po malo ipak se ulagaći odvažuju polagano skidati s prodaje. Znakovito je i to što prvom kupcu na bidu nitko za sada ne želi prodati ni jednu dionicu. A stoji već preko dsat vremena… Nije loše za početak.
Ako se pogleda malo graf i ako uzmemo u obzir da je rastuci trend prisutan i ocekujemo nastavak tog trenda onda bi ove razine trebale biti novo dno,probijanjem 320-330kn imamo slobodan put do 440kn,tu se ocekuje novi otpor.Sjetimo se da je indeksni fond kupovao na 440kn prosle godine.
Kupovali su po 440 kad situacija nije bila niti blizu ovako dobra kao ove godine
1.5 Miljardu kuna dogovorenih a tek smo u drugom mjesecu mislim da govori sasvim dovoljno da ne spominjem odlićno izvješće za prošlu godinu !!!
Poštovani bodul,
Očito me slabo pratite jer imate krive informacije, jer nisam prodavao VDKT dionice, vec stojim na istoj poziciji vec dugo, i nemam ih namjeru prodavati…
Samo sam iznosio svoje mišljenje, te ne davam nikakav nagovor za prodaju ili kupnju, čisto pokušavam biti jedan od onih realnih na ovom forumu!
A cijenjeni Andy, vjerujte da jako dobro znam situaciju unutar firme, gosp. Mikulića posebno; te znam da uskoro ide dio delegacije u Turkmenistan, znam o kakvom je poslu riječ,al uvjeren sam da od toga nema ništa…Pa ljudi pogledajte izvješće, koliki udio imaju poslovi u inozemstvu u ukupnim prihodima–vrlo vrlo malo! Tako da priča o 100 km autoceste nema veze s vezom (Viadukt se između ostalog bori za jedan most na dionici koja se već radi, a koja se spominje).
Ova godina će biti teška, i znam dobro da su plaće srezane i da ima problema u nabavi cementa i bitumena!!
Ja stvarno ne vjerujem sto vi pisete..[emo_palacd]nadam se da cete naci kojeg naivca da vam proda na ovoj razini
Hvala, al ne kupujem!
Ma da je tako dobra situacija i da nema stabilnijih grana gospodarstva od građevinarstva, mislite da bi VDKT još uvijek bio na ovim razinama! Naravno da nebi, al ulagači prepoznaju probleme! Pa nije ovo Dioki da cijena skače gore dole po 30 %!
Kupujete vi itekako ali ne mozete kupiti.Iznosite neistinu i nemate pojma o situuaciji unutar firme.Firma zaposljava nove radnike,svake godine povecava prihode,uprava vam najavljuje sigurno poslovanje narednih par godina,potpisivanje par novih ugovora izmedu ostalog i autocesta u Turkmenistanu.Mislim da je direktor koji to javno iznosi ipak relevantnija osoba od nekog forumasa.Sami ste rekli da posjedujete dionice i da ih ne mislite prodavati.Naravno ja cu vam reci da ste vi prodali na ovoj razini i sad pokusavate uci nize,e tesko ce vam to poci za rukom…ps. kazete da ulagaci prepoznaju probleme.Pa kolega 99posto ulagaca ulaze u stecajucse i nada se enormnim zaradama,zar ocekujete da takv tip ulagaca uopce zna procitati izvjesce a kamo li prepoznati sigurnu priliku u narednom periodu?