Francuzi sutra preuzimaju Zračnu luku Zagreb
http://liderpress.hr/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/francuzi-sutra-preuzimaju-zracnu-luku-zagreb/
Zadnje vrijeme sam usao u ovu dionicu, skupio par stotina do 250 kn, mislim da ovo nije lose, moglo bi biti dobro dugorocno ulaganje, ali ovo dizanje cijene mi djeluje malo umjetno….
Budite presretni da ste kupili po toj cijeni
a dionica bi nakon svakog dobrog izvješća i svakog novog posla još više pala
nije li to malo umjetno pa dionice bi trebale nakon dobrih izvješća i poslova rasti a ne padati koliko sam shvatio….
no razumijem neki bi još htjeli jeftino ući e pa imali ste dovoljno vremena za to previše vremena ..gotovo sa obescjenjivanjem …fer cijena sada bi trebala biti najmanje 350 kuna...požurite više ove cjene 250-260 kuna sumljam da budete ikad više vidjeli
U tom padu nisam pratio dionicu pa ne znam kako je islo, ali vidim da se pisalo kako je Erste dokupljivao, ocito je neki veci izlazio pa je zato cijena pala, ovih dana u ovom rastu bas nema udaranja po bidu, prodaja je ocito stala, ali rast mi i dalje izgleda malo reziran, moj misljenje….
Kroz tjedan dva bi se trebala objelodaniti i studija za Pelješki most, a koliko se čitaju mediji i njihovi “”POVJERLJIVI”” izvori, most je ipak najvjerojatnija opcija.
Polako se i ova trakavica bliži kraju, tj konačnoj odluci.
Živi bili pa vidjeli!
kolega DATA zbog čega mislite da bi dionica na dobro izvješće trebala rasti ili na vijesti….gdje su ta pravila…da li kada dionica raste bez nekog razloga treba imati razlog ili je to normalno…a na dobre vijesti treba rasti, a na loše padati…nema smisla…..puno čimbenika….o kojima ovisi…a zadnje su vijesti i izvješće….bitna su očekivanja i ukoliko ih dobro obrazložite imate 1% šanse da će dionica rasti ili pasti…kako je građevina u stanju kojem je VDKT se dobro drži…ali se pesimizam pretače i na nju kao i cjelokupno stanje u ekonomiji koje je poprilično depresivno….eto….end 🙂
Kolega moj te vaše teorije nisu baš nešto normalno da bi dobra izvješća i novi poslovi trebali dići dionicu a ne srušiti ju 50%
VDKT posluje jednako dobro sada kao i na poćetku godine kada je bio 450 kuna
to što ostali građevinari imaju problema je njihova stvar….
ovaj pad nije imao nikakve veze sa realnosti i pravim stanjem VDKT već sa nedostatkom investitora na burzi i izlaskom fonda i stalnim novinskim natpiosima da je ZLZ propao što se pokazalo velikom neistinom….
Pustite vi oćekivanja izvješća i novi poslovi su što se gleda u cijelom svijetu i na svim burzama i to svi znaju i poštuju u cijelome svijetu a svoju filozofiju o 1% pustite nekom drugom
Ja bi prije rekao da je cjena značajno srušena zbog koruptivnih i uskočkih istražnji radnji oko AUTO CESTA….jel je akcija REMORKER….!!! I privođenje čelnog čovjeka VDKT u buksu!?
cjena značajno srušena zbog istražnji radnji i privođenja čelnog čovjeka VDKT
ipak treba čestitati da su dotičnog člana uprave (mislim ipak da su dvojica bila) odmah razriješili, a ostalo neka riješi pravosuđe, ipak je to naša najbolja građevinska firma i dobro je da su odmah reagirali, da bi bili čisti u novim poslovima, kao što je Zračna luka Zagreb
Najsmješniji su komentari o “koruptivnim radnjama” u VDKT. Je li se tko zapitao koliko VDKT radi nakon 2008 u odnosu na ostale građ. tvrtke i koliki su mu dugovi u usporedbi s ostalima od tada do danas? VDKT je u tom periodu radio značajne poslove u inozemstvu. Siguran sam da i ovo podmetanje noge VDKT nije sasvim slučajno. Postoje majstori iz predstečajnih građevinara koji zagovaraju da se svi strpaju u isti koš pa da “zajedničkim snagama” prevladaju krizu. To je bit razumijevanja situacije u HRV građevinara a ne trenutna cijena koja je smiješna.
– radovi na organiziranju gradilišta i drugi poslovi u ZLZ-u kreću idući tjedan a rok dovršetka novog putničkog terminala 36 mjeseci – kaže direktor VDKT, a tko je dionicu jamio, jamio je po niskoj cijeni, sada ista može u kratkom vremenu odletjeti na 300, 400, 500 kuna po dionici …
VDKT je u tom periodu radio značajne poslove u inozemstvu.
VDKT ostvaruje 20% prihoda u inozemstvu (180 od 910 mil HRK), prestani dezinformirat forum.