VDKT (Viadukt d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VDKT (Viadukt d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jos jedan posao sto nije spomenut

http://slobodnadalmacija.hr/Crna-kronika/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/226278/Default.aspx

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

vidit ćemo koliko firmi na ZSE ima ovakova dobra izvješća …jako malo
malo pratite kakva su druga izvješća firmi kojima cjena dionice nije pala niti blizu koliko VDKT pa ćemo na kraju vidjeti ….
Kod nas ima posla a ima i rezultata mnogi to pokušavaju umanjiti
raznim teorijama ali svi znamo da je ova godina bila najterža do sada…

Novinari su mjesecima rušili cijenu dionice prićama i brojnim ćlancima da ništa o ZLZ
ali vidimo da je to isto bila laž koja je rušila cijenu sve sa 440 kuna na skoro 300 a ZLZ je već u toku i radi se toliko o tome…
Samo vi prićajte svoje neka vam Erste skrbnicki pokupi sve ispred nosa
što i ovako radi već cijelu ovu godinu !!!

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Dobit po dionici je 3,63 kune.Sad zamisli da se cijela ta dobit isplati kroz dividendu kakav je to masni dividendni prinos,a kad dobit bude 60 miljona kuna cijena dionice ce biti 4000 kuna kako kazu neki vizionari. Sto znaci da ce dobit po dionici biti 66 kuna sto ima logike jer je to otprilike 1,5%, ali po meni to su pokazatelji za ne ulozit ni lipu u ovu,ali ni u druge firme sa slicnim pokazateljima.

Gosp. Franki,
Kada dobit po dionica bude 50kn onda će Vam P/B biti 1,3. Kolika će cijena biti sami izračunajte a tada će kupac imati puno manju dobit na raspolaganju. Takva tvrtka je npr. KODT, izvrsna, dosadna s 5% dividende a li i P/B 1,3. Puno je manja vjerojatnost da će KODT narasti 100% nego VDKT.
U izvješću zadnjih 5 godina se vidi bitan trend, rasta udjela gotovine koji sada dostiže nešto manje od 50%, naravno ne zbog hitne prodaje imovine da se vrati kredit.
Drugo poslovati na ovoj razini s dobiti u godini bez većih prihoda iz inozemstva ne može nitko u HRV osim VDKT. U naredenim razdobolju prihodi prelaze 1 MLRD Kn. Sa samo 2-2.5% maržom to daje 20-25mKn dobiti pa izračunajte koliki je to prinos po dionici. Na rashodovnoj strani mene osobno “smetaju” “Ostali rashodi i troškovi” koji čine više od 10% ukupnih rashoda. Izračunajte što bi bilo s dobiti da se smanje na 5% što po meni nije neizvedivo racionalizacijom.
Uglavnom na VDKT ne možeš pročitati neki koristan komentar s obrazloženjem, samo želje za što jeftinijim dobivanjem “bezvrjedne dionice koja po nekima ni lipu ne vrijedi”. Tvrtka koja posluje s dobiti s još puno mjesta za racionalizaciju. To što je tvrtka u negativnom fokusu smatram dobrim jer od uspješne tvrtke očekujem da reagira na situaciju još ozbiljnijim poslovanjem.

Građevina jest sektor s mutnim igrama u razdoblju velikog rasta. No i ovdje se vidi selektivan pristup jer drugim tvrtkama koje nemaju ni 10% prihoda od dobrih vremena 2008 nema ni riječi o nekim sumnjivim kretanjima novca nego uglađena “Predstečajna nagodba”. Meni ovo više izgleda kao hrvatski jal po sistemu “kad meni ne ide budemo i tebe zakočili…” Npr INGR ima u odboru bivšeg predsjednika ali “nema šanse” da je radila nešto krivo jer je jednostavno nedozvoljeno takvu tvrtku prozivati i blatiti.

Kad dobit bude po dionici 50 kuna cijena ne bi trebala biti vise od 1000 kuna i to pod uvjetom da daju svih 50 kuna u dividendu.Ako ovo sto pisem nije tako i ako se dionica ima samo da se ima(jer vam prinos po dionici ocito nije bitan) onda je sigurnije stavit novac u banku i imat 3-4% osim ako niste ovisnik o adrenalinu i mogucnost da sa 400 kuna kleknete na 250 na primjer. I sto Vi kao dionicar imate da su prihodi 10 miljardi kad zarade nema ni za sol i papar. Sasvim svejedno vam je kao dionicaru da li firma ima prihod od miljon kuna,miljardu ili 100 miljardi kad je dobit nikakva u postotku s obzirom na cijenu dionice.Ja vam to gledam ono zdravo seljacki.Ne razumijem te strucne izraze PE,PB i slicno.Ali razumijem jako dobro sta je 1,5% dobiti.

Frankie,
Prihodi nisu 10 MLRD nego mogu biti i biti će vrlo skoro 1 MLRD. To je realnost i nije nikakvo kompliciranje. Ako na taj prihod profitna marža poraste na 2-2,5 % , dobit će iznositi 20-25mKn. Lako je izračunati koliko će biti neto dobit po dionici. Za takav “rast” nije potrebna magija i kod stabilne tvrtke koja posluje s dobiti se može lako postići i pukom racionalizacijom. Osobno vjerujem da se može postići i 5% kada krenu započeti i dogovoreni poslovi u inozemstvu i ako se rezultati prikazuju realno. Lako je izračunati kolika bi tada bila dobit po dionici. Ja promatram poslovanje a to što nije sada onako kako bi Vi htjeli ne znači da neće biti za 10 ili 18 mjeseci. A kod VDKT će sigurno biti najmanje ovoliko koliko sam naveo. Vjerujem da će oni koji dobro rade biti još bolji a oni koji su još značajno podcijenjeni su mi dovoljan razlog da budem dioničar. Vrlo jednostavno bez stručnih izraza.

Ja jednostavno ne vidim po cemu je VDKT podcjenjen,ali kao sto kazu ljepota je u ocima promatraca.

a eno čita sam kako su dobili posao u kalmetinu pa to je sramota !

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

@fffffff
Mislis na ovo.A evo poceli spominjat i Knoxovu Hidricu.Ima bit da je takvo poslovanje nesto najnormalnije u građevini u Rvata.
http://www.jutarnji.hr/kalmeta–livakovic-i-sefovi-hac-a-tajno-su-se-sastajali-u-sapunarovoj-vikendici/1137416/

Kao što rekoh, svi građevinci su morali plačati reket ,a ako su htjeli raditi!
Žalosno!

..., a na kraju, Revolucija pojede svoje najbolje sinove.

Ja na ovoj dionici slijedim Erste. Prodavali su iznad 400, a sad kupuju. Da znam za koji fond možda bih i uložio u njega

Vjerovnici Nexe grupe prihvatili plan financijskog restrukturiranja

evo izgleda da ćete postat ponosni suvlasnici nexe-a, čestitam uz umjerenu dozu ljubomore. ako se to stvarno krene preslagivat uz pomoć nečije financijske potpore, onda je ovo prvi od velikih koraka naprijed za građevinu općenito, a posebno za vdkt/nexe.

New Report

Close