VDKT (Viadukt d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VDKT (Viadukt d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Netko, STRAŠAN …..! stoji iza vlasničke strukture VDKT-A …TKO ??????

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Viadukt preuzeo tražbine društva Slavonski zatvoreni investicijski fond u iznosu od 86 milijuna kuna po obveznicama, čime je tvrtka postala značajni vjerovnik u postupku predstečajnih nagodbi Nexe i Našicecementa.

Viadukt želi ulagati u Nexe i Našicecement!

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Iako još skoro ništa ne znamo o pojedinostima ovog ‘preuzimanja’ ipak bi ovo mogla biti dobra priča. Širenje, povećanja prihoda, rast [emo_palacg] Pa zar je vdkt jedina hr građevinska tvrtka koja se širi [emo_palacg]

Citat;
“Ovu tvrtku doživljavamo kao svoju i ponašamo se domaćinski. Ne trošimo više nego što sebi možemo priuštiti jer znamo da svaki kredit moramo vratiti. Prosječna je plaća u Viaduktu ispod hrvatskog prosjeka. Na vrijeme smo smanjili plaće i druge troškove, a sindikati su se s time složili jer je radnicima, koji su u 90 posto slučajeva i mali dioničari, bilo jasno da je bolje stisnuti se nekoliko godina nego da tvrtka propadne”, otkriva Mikulić tajnu opstanka Viadukta.

Ako Heidelbergcement preuzme Nexe onda će postupiti s njim kao MOL s Inom. Jedini pravi razlog je blokada konkurencije. S druge strane Viadukt s cementarom je pravi i logični primjer sinergije a ne kao što se na blogovima objašnjavalo “sinergiju” Đuro-Đaković -Ingra. Jednostavno logičan slijed jedne tvrtke koja je posvećena svojoj djelatnosti i širenjem baze za daljnje poslove.
[emo_palacg]. Ako u ovakvim uvjetima može poslovati s dobiti što će tek biti kad se pokrene ciklus. Za to VDKT ne treba čekati neku normalnu vlast u HRV jer su gradilišta i operativa već spremni vani.

Cudi me sto dionica jos nije rasla pazi ovo

As iz rukava ili kupnja vremena za Ivana Ergovića

Ima se sto za procitat

Dali bi Viadukt preuzeo Questusovo mjesto kao strateški investitor i za 150 M postao 76 % vlasnik?
Nemam pojma na što točno ciljaju s ovim pismom namjere ali činjenica je da su se nešto dogovorili.

Kako mi se ćini da ciljaju na Našice ciment….
Oćito ga misle dobiti vrlo povoljno
Odlićan potez

Cudi me sto dionica jos nije rasla pazi ovo

As iz rukava ili kupnja vremena za Ivana Ergovića

Ima se sto za procitat

Ovo su krajnje bezvezna ksenofobična razmišljanja. Meni osobno Heidelbergcement znači isto što i Viadukt. Oba dva su privatne firme i posluju na tržištu. Ja jednako tako mogu tvrditi da će Viadukt ukoliko postane vlasnik Našice cementa ucjenjivati ostale izvođače i njima naplaćivati veću cijenu. Kakve to logike uopće ima. Onaj tko jarko želi dampingom uništiti drugoga, na kraju uništi sebe. Ovo je priča čovjeka koji je uništio tvrtku i sada se prodaje za sveca i velikog biznismena. Umjesto da ušuti i prizna nesposobnost on bi se sada bavio ucjenama, širio strahove i određivao tko će kupiti koju firmu. Na normalnom tržištu Heidelberg i Viadukt bi se natjecali pa onaj tko ponudi veću cijenu nek nosi Našicecement. Ne sumnjam da će na kraju biti tako. Osobno ne vjerujem da Viadukt ovdje ima prevelike šanse jer su i sami već na granici prezaduženosti.

NevenS,
Kako ste samo uspjeli doći na to da će vdkt raditi dumping i ucjenjivati ostale sudionike tržišta [emo_zacudjen]
Pustimo vdkt neka se širi unutar svoje branše bez nekih negatitivnih prejudiciranja. Koliko ja kužim vdkt cilja na Našice cement i ako postigne dogovor s vlasnikom, odlično. Uvjeren sam da je vlasnik razgovarao s oba ponuditelja.

Ovo su krajnje bezvezna ksenofobična razmišljanja. Meni osobno Heidelbergcement znači isto što i Viadukt. Oba dva su privatne firme i posluju na tržištu. Ja jednako tako mogu tvrditi da će Viadukt ukoliko postane vlasnik Našice cementa ucjenjivati ostale izvođače i njima naplaćivati veću cijenu. Kakve to logike uopće ima. Onaj tko jarko želi dampingom uništiti drugoga, na kraju uništi sebe. Ovo je priča čovjeka koji je uništio tvrtku i sada se prodaje za sveca i velikog biznismena. Umjesto da ušuti i prizna nesposobnost on bi se sada bavio ucjenama, širio strahove i određivao tko će kupiti koju firmu. Na normalnom tržištu Heidelberg i Viadukt bi se natjecali pa onaj tko ponudi veću cijenu nek nosi Našicecement. Ne sumnjam da će na kraju biti tako. Osobno ne vjerujem da Viadukt ovdje ima prevelike šanse jer su i sami već na granici prezaduženosti.

Koliko znam NevenS vi ste ulagač u LPLH pa ako baš želite pričajte o dugovima firme u kojoj imate pozamašan portfelj. U građevinare se ne razmijete što se vidi iz vašeg podneska. Ako Vas to područje interesira onda se malo educirajte, za to je potrebno puno više od čitanja izvješća čak ako je i ispravno što se kod Vas baš i ne bi moglo reći. Znate li uopće kako stoji Heidelbergcement i koji mu je strateški plan za narednih 10 godina? Ne znate, jer da znate ne bi iznosili svoje mišljenje nego činjenice koje ovdje besplatno pročitate i educirate se. Zato učite i ne pišite o nečemu o čemu ne znate.

NevenS,
Kako ste samo uspjeli doći na to da će vdkt raditi dumping i ucjenjivati ostale sudionike tržišta [emo_zacudjen]
Pustimo vdkt neka se širi unutar svoje branše bez nekih negatitivnih prejudiciranja. Koliko ja kužim vdkt cilja na Našice cement i ako postigne dogovor s vlasnikom, odlično. Uvjeren sam da je vlasnik razgovarao s oba ponuditelja.

Pročitajte malo bolje što sam rekao. Napisao sam da ne bi imalo smisla tvrditi da će Viadukt ucjenjivati ostale i htjeti im proizvod prodavati skuplje. Vi sad malo izvrćete teze i trudite se dokazati da sam rekao nešto drugo.
Što se tiče ovog drugog dijela, naravno da je vlasnik razgovarao, odnosno da će razgovarati s oba ponuditelja, samo “vlasnik” više nije NEXE grupa, oni su svoju priliku prokockali lošim poslovanjem. Pravi “Vlasnik” je sada ipak netko drugi, a njega će u konačnici vjerojatno zanimati veća cijena, a ne neki politički igrokaz u kojem se nastoji sačuvati i ovce i novce.

New Report

Close