VDKT (Viadukt d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VDKT (Viadukt d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Za to nije dovoljno samo znati nešto napraviti nego imati i čiste račune a to u HRV ima samo VDKT.
Što su to "čisti računi"? I zašto te "čiste račune" ima sam VDKT, a nema nitko drugi? Pojasni, molim te.
[/quote]
Za početak kada se u izvješću spominje da se radi “restrukturiranje” onda se to mora vidjeti u sljedećim kvartalima. Osobno pratim bankovni dug i ev. ubrajam obveznice ako ih tvtka ima i ocjenjujem s poslovanjem kako se to pokriva. U fazi stagnacije sektora iluzorno je očekivati kontinuiran rast dobiti. No u toj fazi tvrtka mora financijski stajati sigurno. Kada je to zadovoljeno gledam spektar poslova koje tvrtka izvodi itd. Naravno da će biti oscilacija u izvješćima po pitanju dobiti no trend stabilnosti je neupitan. Ako je tvrtka imala dobit jedne godine 100mKN a sljedeći kvartali pokazuju pad bankovne zaduženosti to su za mene čisti računi jer vidim gdje dobit završava. Imati puna usta “restrukturiranja” a za 2-3 kvartala završiti predstečajnom nagodbom ja laganje svih. Imati dionice u takvim tvrtkama i dalje zalijevati korov je guranje glave u pijesak.
LP

čisti računi su ti 50 mil. kuna prihoda razlike u revidiranim izvješćima godinu za godinom.

Ćist raćuni ili ne samo vi mutite vodu VDKT je pao 35% za razliku od HDEL koja je pala jedva 10% vidim ovdje gomilu vlasnika HDEL…
VDKT skoro kreću veliki dogovoreni poslovi što ima kod vas osim da jedini niste još odradili korekciju cijene ove godine.

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

O cemu vi pricate??Ovo je trenutno jedini gradevinar koji posluje s dobiti,gradevinar koji zaposljava sve vise ljudi,onaj koji nema iza sebe afera i dionicari se ne lazu od strane uprave.Ljudi ce shvatiti o cemu pricam,danas je sigurnost na prvom mjestu a to od gradevinara pruza jedino viadukt.Jako vas je malo unutra,to je odlican znak.Prodaje skoro pa nema,pitanje je samo dana kad ce ove razine biti povijest.Dovoljno je pogledati graf i pratiti erste…

O cemu vi pricate??Ovo je trenutno jedini gradevinar koji posluje s dobiti,gradevinar koji zaposljava sve vise ljudi…

Prema revidiranom konsolidiranom izvješću za 2012. godinu gubitak je 27 mil kn, u prvom tromjesječju 2013. još 23 mil kn. Broj zaposlenih na kraju 2012. 1.865, a 31.03.2013. 1.724.

Ćist raćuni ili ne samo vi mutite vodu VDKT je pao 35% za razliku od HDEL koja je pala jedva 10% vidim ovdje gomilu vlasnika HDEL…
VDKT skoro kreću veliki dogovoreni poslovi što ima kod vas osim da jedini niste još odradili korekciju cijene ove godine.

Uvijek mi je bila bezvezna priča o tome koliko je tko rastao, pao… Kao da je to ikad nešto značilo. Keep it simple,… Ako je nešto palo treba potražiti razloge zašto je tomu tako, a ne razvijati razne teorije urote. VDKT ima loše kvartalno izvješće, loše revidirano godišnje izvješće, a prije toga je porastao dosta radi očekivanja puno boljih izvještaja. Zaključak se nameće sam po sebi. Pao je zato što rezultati poslovanja očito nisu bili u skladu s očekivanjima.
Kod HDEL vam je upravo suprotno. Očekivalo se dobro godišnje izvješće, a bilo je loše tako da je dionica pala. U skladu s godišnjim kvartalno izvješće se očekivalo jednako loše, a ispalo je vrlo dobro pa čak i izvrsno s obzirom na okolnosti pogotovo vremenske. I zato je dionica porasla. Simple and stupid, or maybe not so stupid:)

Veliš Viaduk je loše poslovao
Eto ti sada baš mi je drago sve se u životu vrati tvoja firma je falsificira
izvjesce za 30 .000.000 milja kuna su prevarili kao greška sada sve što ste lažno rasli ide u vodu et ti sada tvoje dobro godišnje izvješće sve se vraća sve se plaća
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/FNMwkMzEV1Rs6rQTEFopgQ==.pdf

Interesantan članak u večernjaku kako su Francuzi zeznuli hrvatske građevinare oko izgradnje zl Zagreb

izvjesce za 30 .000.000 milja kuna su prevarili kao greška sada sve što ste lažno rasli ide u vodu et ti sada tvoje dobro godišnje izvješće sve se vraća sve se plaća

Vidim da od uzbuđenja ne možete pravilno niti napisati to što želite reći (šala naravno:), vjerojatno pišete s mobitela pa nije jednostavno).
Ne znam što znači pogreška prijašnjih razdoblja i na koji način to utječe ili ne utječa na bilo što. Moguće je to tek knjigovodstveni podatak koji više nema nikakvog utjecaja. Uostalom, imate revizorsko izvješće pa pogledajte tamo sve što vas zanima.
Ništa od toga ne mijenja činjenicu da je VDKT loše poslovao, da ima negativan rezultat i da je s lošim poslovanjem nastavio i u prvom kvartalu. HDEL, s druge strane ima također loše godišnje izvješće ali puno bolji prvi kvartal. I to je sve što sam ja rekao pa mi zaista nije jasno zašto ste se tako, pretjerano, uzbudili.

Vidim da od uzbuđenja ne možete pravilno niti napisati to što želite reći (šala naravno:), vjerojatno pišete s mobitela pa nije jednostavno).

nevene, otkud ti volja i živci za rasprave s njima svima i njime posebno?

Ne znam što znači pogreška prijašnjih razdoblja i na koji način to utječe ili ne utječa na bilo što. Moguće je to tek knjigovodstveni podatak koji više nema nikakvog utjecaja. Uostalom, imate revizorsko izvješće pa pogledajte tamo sve što vas zanima.
Ništa od toga ne mijenja činjenicu da je VDKT loše poslovao, da ima negativan rezultat i da je s lošim poslovanjem nastavio i u prvom kvartalu. HDEL, s druge strane ima također loše godišnje izvješće ali puno bolji prvi kvartal. I to je sve što sam ja rekao pa mi zaista nije jasno zašto ste se tako, pretjerano, uzbudili.
[/quote]poanta je jedino u tome dali ce slijedeci kvartal biti bolji ili losiji od prethodnog.

Viadukt je kao dio konzorcija ZAIC, u kojem drži pet posto, zadržao posao koji je i preliminarno ugovarao. Radit će zemljane radove i ima najveći ugovor koji bi mu trebao donijeti oko 60 milijuna eura prihoda

http://www.vecernji.hr/vijesti/zracna-luka-zagreb-francuzi-gradiliste-dovode-turke-belgijce-clanak-557998

New Report

Close