Nevjerojatan mi je nacin komnikacije da one koji imaju drukcije misljenje optuzujete da cekaju na kupnji. Nadalje, obacate mi se na nacin kao da smo zajedno ovce cuvali, a da ne spominjem da svaki put kada dionica padne cestitate onima koji su kupili na dnu i slicno.
Nemam lose misljenje o Viaduktu ali treba posteno reci neke stvari. Ne znam kojeg dionicara ne bi smetale konstantne razlike u izvjestajima, a da ne govorim da se vlastite dionice poduzeca, btw 7%, preko noci preknjizuju na fizicku osobu.
Ne zelim sada ulaziti u neku previse zustru raspravu pa da ispadne kako imam nesto protiv Viadukta ali ne mislite li da je pad cijene dionice ipak posljedica losijeg poslovanja od ocekivanja. Milijarda kuna prihoda, a dobiti nema, nisu li ljudi ipak ocekivali puno bolje rezultate s obzirom na to koliko je novaca proslo preko racuna poduzeca?
Kolega u vezi tih dionica koje navodite tko kaže da negdje nije spomenuto na
Sigurno je bilo na skupštini Viadukta…NE posjećujete skupštine a i ne pratite toliko VDKT da bi to znali..ili možda ipak pratite VDKT non stop jer ste jako zainteresirani tu ste se uhvatili za dobit i tu preknjižbu dionica a ne spominjete nigdje da je VDKT preko 100 kuna pao
hvatate se za nebitne stvari na dan stotine skrbnićkih raćuna kupuju i nitko nezna koje privatne osobe stoje iza njih
napominjem dobiti je bilo ali je amortizacija strojeva koji su godinama stajali u LIbiji je pojela dobit to je jednokratni trošak koji se neće više ponoviti
Uostalom baš me briga tko ima 7 % dionica dok god ih ne prodaje …U VDKT odavna nije bilo da je netko iz prvih 10 prodao jednu jedinu dionicu.
Ako želite biti upućeni u sto se dešava sa VDKT lijepo idite na sjednice pa ćete znati a nemojte ovdje pljucati po firmi …Svi jako dobro znaju što je bilo sa dobiti kao i sadašnju cijenu u kojoj je i više nego to uraćunato.nitko nije raćunao na rat u LIBIJI..no rata nema i posao uspješno ide dalje
Niste naveli nista novoga sve to odavna znamo i odavna uraćunato u cijenu
A ako mislite da je DOVOĐA IVICA ilegalno stekao dionice prijavite ga Hanfi
Dajte se ograničite na ono što pišem i nemojte insinuirati nešto što nisam rekao.
Agresivni ste za poludit i u potpunosti ste zaposjeli ovu temu, više od 50% postova je ovdje vaše, većinom drukerskih bez osnova. Pokušat ću još jednom reći što mislim i više neću pisati o tome jer zaista nema smisla.
Viadukt je dobra, uz Hidroelektru najbolja građevinska firma u HR, ali način na koji uprava komunicira s malim dioničarima je bezvezan. Mnogo stvari nije objašnjeno, a je li trebalo biti ostavljam svakome da odluči za sebe. Mene osobno iritira da svako revidirano izvješće bude miljama daleko od onoga koje nam prezentira uprava, u najmanju ruku to je neprofesionalno i zaista smatram da bi se firma s milijardom kuna prihoda mogla malo više potruditi oko sastavljanja i prezentiranja izvještaja.
Nisam ništa loše pisao o Viaduktu, a pisanje sam započeo kao odgovor na konstataciju jednog kolege da je Uprava Viadukta jedna od rijetkih koja je sasvim OK. Možda i jest ali u tom slučaju sigurno nije jedna od rijetkih jer prema takvim kriterijima postoji jako puno firmi na ZSE.
Hvala još me nazivate drukerom…to sto ovdje pisem godinama moja je stvar a …koliko puta su ovdje lagali a ja sam samo iznosio istinu jer ljudi pokušavaju izokrenuti stvari ..a ja to ne dozvoljavam
oni koji su slušali drukera lijepo su zaradili od 110 do 460 kuna
lijepih 300% i još će zaradit 300%
Onda sam valjda druker jer sam govorio istinu o dionici a rast od 300% je pokazao da sam bio u pravu
…fala kolega
Necu optuzivati ali ipak mislim da je pomalo drukerski govoriti da ce netko zaraditi 300% bez jasnih argumenata. Viadukt je prosle godine rastao 300% ali je prije toga pao, koliko ono? Prosle je godine postalo jasno da je Viadukt najveca i vjerojatno najbolja gradevinska firma u HR pa je i trziste to prepoznalo i nagradilo rastom od 300%, ali za sada je ovo godina otrijeznjenja jer je evidentno da Viadukt i uz milijardu kuna prihoda ne moze biti pretjerano profitabilan. Zato je dionica u zadnje vrijeme i kliznula, nema tu nikakvih specijalnih urota. Nadam se da ce za Viadukt drugi dio godine biti znatno uspjesniji. Predlazem da zakljucimo ovu nasu malu raspravu u pomirbenom tonu. Svadja zaista nema nikakvog smisla.
Svi stalno pričate o tih 100 kn. Ekonomskog razloga tolikog pada nije bilo! Ali krenuo je rat u Libiji. I vladao je strah!
A zašto je palo na 100kn?
Zato što je čovjek morao prodati 10 000 komada u vrlo kratkom roku, a nitko nije kupovao.Ili je ipak netko znao, rušio i čekao, pa ga je pomeo na 100-110 kuna.Razlog neznam, pucanje margin-a ili što drugo.
To je 2,2% dionica firme, u vrlo kratkom roku, koliko bi pala neka druga nelikvidna dionica da netko iskrca 2,2% dionica!?
Kolega DATA, vi samo morate malo promjeniti ton, bez obzira tko vam je sugovornik , što piše o temi i što mislite o njemu.
Neka laprda tko šta hoće, netreba se žestiti zbog toga.
Slažem se nekad se uzrujam previše uzmem stvari k srcu , pa mi ton postane nervozan…imam posla i briga na sve strane pa mi je fitilj malo kratak…ali ipak i dalje pazim da ne vređam kolege
Imamo mi prostora za rast to 3000-4000 kuna ohoho
vidit ćemo za koju godinu tko će na filipine a tko na mrežnicu..
Ako sam ikako uzbudio kolegu Nevena neka ne uzme za zlo
Pozdrav vlasnicima!
Ili je ipak netko znao, rušio i čekao, pa ga je pomeo na 100-110 kuna.
pa “svi” smo znali da prodaje i čekali da to privede kraju. pa nismo mulci da kupujemo sad kad je na 400 i “svi” znaju da ide na 2.500 [emo_zloban]
Niste me uzbudili, a i da jeste ne bi uzeo za zlo. Drago mi je da je sve u redu. Ipak, dajte malo olabavite s tim pustim hiljadama kuna. Nema smisla spominjati kako neka dionica ima prostora za rast preko 1000%. Ispada smiješno…
Na ZSE još i danas previše ulagača koji imaju uloge u građ sektoru. Posljedica je to i ostavština prošlih vremena kada je sektor rastao poput mjehura na mutnim poslovima. Smiješno je da se ljudi emotivno vežu za neku dionicu i slijepo ulažu u tvrtku koja je po svim pokazateljima već u stečaj. Tipičan primjer je IGH, ostale da ne navodim. Realnost građ. u HRV danas jest da za sve tvrtke nema mjesta(posla). Meni je neshvatljivo da npr DLKV godinama ima poslove u inozemstvu a i s tim je stalno u gubicima. VDKT je započeo posao u Libiji i vidio se rezultat u poslovanju. Tvrtka ima potencijal i perspektivu poslovanja u inozemstvu i prepoznata je u tom radu. Kao takva interesantna je stranim konzorcijima i zato će strpljivi ulagači biti obilato nagrađeni. No za to nije dovoljno samo znati nešto napraviti nego imati i čiste račune a to u HRV ima samo VDKT.
Za to nije dovoljno samo znati nešto napraviti nego imati i čiste račune a to u HRV ima samo VDKT.