VDKT (Viadukt d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VDKT (Viadukt d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Neki je specijalac sa 250 komada srušio cijenu prodavši po 394. Odmah nakon prodaje postavlja se na 380, pošto mu nije uspio naum jeftine kupnje evo ga na 390. CCC čime se sve ljudi bave [emo_smijesak].

Ha, ha, ha, evo ga nudi više nego je maloprije prodao… [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

Ovdje svi pozitivni komentari za dionicu imaju niske ocjene… Pitam se šta je razlog tome?[emo_smijesak] Ako mislite da će te jeftino uskočit, grdno se varate…[emo_namigusa]

Sve solidno u izvješću.
Snižćen dug, zadržane marže i prihodi. uspoređujem s 2010. i 2011. bez onih 100 mil.
Cijena oko fair value.

Ako mislite da će te jeftino uskočit, grdno se varate…

očito da jeftino nećemo, možemo samo skupo sad na 400 kn, a to nismo ludi plaćati pa si samo držite vaš VDKT po 400 kn [emo_namigusa]

HT zarada po dionici neto 20,6 kuna ,a VDKT zarada po dionici bruto 7,8 kuna, ipak je to preskupo.(oni imaju poslova skoro kao u stara dobra vremena a zarada katastrofa)

Jedan čitatelj je izvješće ocjenio “solidno”. Solidno znači dobar 3 a ovo je puno više od toga:
1) unatoč svemu negativnom (da sad papagajski ne nabrajam) posluje se s dobiti
2) neto dobit je 12,5% veća u odnosu na 2011
3) dugoročna zaduženja smanjena sa 157,2 na 52,4M Kn, bankovna gotovo prepolovljena
4) jakost bilance povećana na 33,1% (prethodno 26,1%)
Ja još nisam vidio izvješće za 2012 u kojem je bilanca toliko pojačana uz porast neto dobiti kao kod VDKT.
Ocjena ovisi o tome s kim se uspoređujete. VDKT se ne može uspoređivati s nikim iz branše u HRV.
Najveći problem što većina ulagača građevinskog sektora ne razumije prirodu kontrakcije građevine i posljedice na sudionike. Mnogi su još izgubljeni u nerealnim očekivanjima i ne vide prigode koje im stoje pred nosom.

HT zarada po dionici neto 20,6 kuna ,a VDKT zarada po dionici bruto 7,8 kuna, ipak je to preskupo.(oni imaju poslova skoro kao u stara dobra vremena a zarada katastrofa)

Mješaš kruške i jabuke.

Bitna je dobit, bez obzira na branšu, za sve je kriza.

Bitna je dobit, bez obzira na branšu, za sve je kriza.

upravo tako, bit d.d.-a nije u tome da osigurava plaće radnicima i managerima, nego dobit svojim dioničarima! zato je dobra vaša usporedba gdje se vidi da je HT svojim dioničarima zaradio po dionici 20,6 kuna, a VDKT samo 1/3 tog iznosa, a cijena HT-a je cca 200 kn, dok je VDKT 400 kn tako da je taj omjer još gori na štetu VDKT!
nisu to kruške i jabuke nego jezik brojki koji je za sve isti!

moje pisanje je moje osobno mišljenje i nije savjet za kupnju/prodaju dionica

Konstruktor će vrlo brzo kako stvari stoje i prisilno bit maknut sa gradilišta AC, obzirom da ide turistička sezona ubrzano će se raditi na istim da bi bilo gotovo do ljeta..

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

100.822.274,kn su dobili za Pelješki most a nisu ga ni radili,a što da su ga radili koji bi tek onda bio gubitak(koliko je tih 100 miliona podiglo dobit,mislim koliki bi bio gubitak da nije bilo tih 100 miliona)

Ja još nisam vidio izvješće za 2012. u kojem je bilanca toliko pojačana

neke tvrtke su to obavile još ranije pa nije bilo potrebe u 2012.
najveći problem je što ljudi ne razumiju cikliku cijena te odnose rizika i zarade na tržištu pa misle da će ponavljenjem priča od prije godinu dana, danas nešto postić.

New Report

Close